SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Badkamervloer storten: gevlinderde betonvloer voor een rustieke badkamer

Een betonvloer in de badkamer geeft de ruimte een rustieke uitstraling. Zo’n sfeer waarvan je meteen ontspannen wordt. Niet gek dus dat de badkamer een heel populaire ruimte is om een betonvloer te laten storten. Wilt u graag een badkamervloer laten storten en bent u benieuwd naar de kenmerken van een betonvloer en naar de praktische overwegingen? We vertellen u graag alles over onze vloeren!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Een betonvloer is een ijzersterke, robuuste vloer met karakteristieke kenmerken. Een gevlinderde betonvloer heeft een mooi, gewolkt uiterlijk en de uitstraling van echt beton is met geen enkele andere vloer te vergelijken. Een badkamervloer storten van beton is dus écht uniek. (Onze betonlook vloeren komen trouwens wel in de buurt!)

Dikte badkamervloer storten

De dikte van een betonvloer is altijd minimaal 7 centimeter en meestal nog iets meer omdat we de douchevloer uiteraard onder afschot maken. Deze dikte is nodig om de wapening en vloerverwarming erin kwijt te kunnen, maar ook om de vloer sterk te maken.

badkamervloer storten, badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

Dunnere badkamervloeren met de look van beton

Is een vloer van deze dikte in uw woning niet mogelijk? Bekijk dan eens onze betonlook vloeren, zoals Italiaans betonlook en de PU gietvloer. Niet alle betonlook vloeren zijn geschikt voor in het douchegedeelte van de badkamer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Onderaan deze pagina vindt u een contactbutton zodat u snel contact met ons kunt opnemen.

Hygiënische badkamervloer

Het grote voordeel van een gevlinderde betonvloer in de badkamer is niet alleen het prachtige uiterlijk, maar ook het naadloze karakter van de vloer. Hierdoor is de vloer heel hygiënisch en is voegen schoonmaken voorgoed verleden tijd! In de badkamer is het natuurlijk ook belangrijk dat de vloer waterdicht is en het water goed wegloopt.

Alles over het onderhoud van een gevlinderde betonvloer

Douchedrain in badkamervloer storten

We noemden al dat we een badkamervloer altijd onder afschot maken. Wanneer we een badkamervloer storten is het belangrijk dat de douchedrain al op de juiste hoogte staat gesteld. Houd er rekening mee dat de douchedrain minimaal 10 centimeter uit de muur wordt gesteld. Of als u een muurdrain heeft juist helemaal strak tegen de muur. Een zij-uitloop raden wij af in verband met te weinig dekking van het beton op de zij-uitloop. Dit verhoogt de kans op scheuren.

Badkamervloer storten: zo gaat dat

Kiest u voor een gevlinderde betonvloer in de badkamer dan is het fijn om te weten hoe we een badkamervloer storten. Wanneer u in onze showroom geweest bent om de vloer en een kleur uit te kiezen komen wij op afspraak uw vloer inmeten, zodat we het exacte aantal vierkante meters weten.

Voorbereiding badkamervloer storten

Daarna is het tijd om de ruimte voor te bereiden. Daaronder vallen bijvoorbeeld het eventueel isoleren van de vloer en het realiseren van vloerverwarming. Denk ook aan folie en wapening leggen, randisolatie aanbrengen en afplakken.

Betonwagen

Als alles klaarstaat komt er op de dag van het storten ’s ochtends vroeg een betonwagen. Met een lange slang brengen we het nog vloeibare beton in de badkamer. Op een warme zomerdag begint het beton snel te drogen en in de winter kan het een paar uur duren voor we erop kunnen lopen. We blijven het beton na het storten in de gaten houden en zodra het beloopbaar is, beginnen we met het afwerken van de vloer met vlindermachines.

Badkamervloer storten op kleur

Door het vlinderen ontstaat er een verdichte toplaag. Het geeft de betonvloer ook het typische gewolkte effect. Tijdens het vlinderen strooien we ook kleurpigmenten in de vloer wanneer u voor een betonvloer op kleur kiest.

Afdekken met stucloper

Na het afwerken moet de vloer drogen. U kunt de betonvloer na een paar dagen afdekken met stucloper, zodat andere werkzaamheden verder kunnen gaan. Wanneer u kiest voor een betonvloer krijgt u van ons vanzelfsprekend alle benodigde informatie over droogtijden en het leggen van stucloper.

Betonvloer impregneren

Wanneer de vloer droog is en u klaar bent met andere werkzaamheden maken we een afspraak om de betonvloer te impregneren. Het impregneermiddel maakt de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend, maar 100% waterdicht en dat is dus zeker in de badkamer een must. Het impregneermiddel is mat en transparant en verandert dus (nagenoeg) niets aan het uiterlijk van de betonvloer.

Ontspannen genieten in een rustieke badkamer

Na 24 uur kunt u met sokken op de vloer lopen en na een week kunt u de badkamer inrichten en in gebruik nemen. Dat betekent dat u na de renovatie heerlijk kunt ontspannen in uw bad of douche met uitzicht op een prachtige vloer!

Kom de betonvloer voor uw badkamer uitzoeken in onze showroom!

Wilt u graag dat wij uw badkamervloer storten? U kunt onze gevlinderde betonvloeren komen bewonderen in de showroom in Opheusden. We vragen u van tevoren een afspraak te maken, zodat de juiste verkoopadviseur voor u klaar staat. Van harte welkom!
Contact Richtprijs berekenen

* Houd met het berekenen van de richtprijs rekening met ons starttarief gebaseerd op 75 m².

Ons meest recente werk