SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer

Staat u op het punt een gevlinderde woonbeton vloer in huis te nemen? Omdat een betonvloer zo stijlvol, karakteristiek én vooral onderhoudsvriendelijk is? Dat begrijpen wij wel. Goede keuze. Maar onderhoudsvriendelijk betekent niet onderhoudsvrij. En daarom geven we u graag wat tips om ervoor te zorgen dat uw betonvloer er na jaren nog steeds als nieuw uitziet.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Wat is een gevlinderde woonbeton vloer

Een gevlinderde woonbeton vloer is robuust, karakteristiek en minimaal 7 centimeter dik. En vormt een perfecte combinatie met vloerverwarming. Maar beton is ook een natuurproduct. Dat betekent dat een onbehandelde betonvloer ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend is.

Gevlinderde woonbeton vloer: impregneren

Daarom raden wij aan om uw gevlinderde woonbeton vloer te impregneren. Impregneren verhoogt de dichtheid naar 95%. Oftewel: impregneren geeft een betere bescherming voor uw betonvloer. Impregneermiddel trekt voor een groot gedeelte in de betonvloer. Het overige impregneermiddel vormt directe bescherming op uw gevlinderde vloer. Hierdoor is uw betonvloer makkelijker schoon te maken en houden. Daarom is het ook belangrijk om deze laag goed te onderhouden.

Hoe we uw betonvloer impregneren:

 • We schuren de gevlinderde woonbeton vloer licht op. Zo gaan de ‘poriën’ van de vloer iets open staan. Op deze manier trekt het impregneermiddel goed in;
 • Na schuren, stofvrij- en schoonmaken impregneren we de betonvloer. Dit doen we met een microvezel vlakmop;
 • Na impregneren is uw vloer 24 uur niet beloopbaar. Daarna mag u de eerste 7 dagen alleen met schone schoenen of op sokken op de vloer. Gebruik deze dagen ook geen water op de vloer;
 • 7 dagen na het impregneren is de impregneerlaag op sterkte. Dan mag u uw woning inrichten en uw vloer gebruiken.

Om de impregneerlaag in goed staat te houden is goed en regelmatig onderhoud noodzakelijk. We geven u graag tips voor dagelijks, wekelijks en algemeen onderhoud voor uw gevlinderde woonbeton vloer. Doe hier uw voordeel mee en geniet extra lang van uw droomvloer.

onderhoud gevlinderde woonbeton vloer, Gevlinderde vloer storten en vlinderen

Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer: dagelijks

Om krassen en slijtage tegen te gaan is voldoende stofwissen of stofzuigen belangrijk. Stofzuigen verwijdert tot 80% van het vuil op uw vloer. Dat vuil bestaat uit stof en zand.

 1. Stofwis of stofzuig minimaal één tot twee keer per week van plint tot plint.
 2. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor parket en vervang de stofzak regelmatig.
 3. Gebruik geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken.
 4. Controleer uw gevlinderde woonbeton vloer op vlekken en verwijder deze met beton reinigingsmiddel en een vochtige microvezeldoek.

Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer: wekelijks

Stofwissen of stofzuigen verwijdert niet al het vuil van uw vloer. Daarom is minimaal één keer per week uw betonvloer dweilen ook nodig.

 1. Gebruik een microvezel vlakmopsysteem met twee emmers. Een voor het vuile, en één voor het schone dweilwater. En natuurlijk een schone mop of dweil.
 2. Dweil de eerste drie keer alleen met warm water. Daarna dweilt u uw vloer in met impregneer-onderhoudsmiddel voor extra bescherming (mengverhouding 1:10).
 3. Het onderhoud daarna is: één keer per week dweilen met warm water en beton reinigingsmiddel en één keer per twee weken met warm water en beton reinigingsmiddel en daarna met impregneer-onderhoudsmiddel (mengverhouding 1:10).
 4. Als u merkt dat de betonvloer donkerder wordt tijdens het dweilen, dan mag u de mengverhouding verhogen.
 5. Maak ‘achtjes’ met uw dweil. Zo blijft het vuil vóór uw dweil liggen. En dweil niet te veel in één keer. Maar spoel uw dweil liever een keer extra uit.

Algemene tips

 • Na één jaar kunt u een serviceafspraak met ons inplannen. Tijdens deze serviceafspraak vullen we eventuele scheuren op. Als u vragen of opmerkingen heeft over het onderhoud, dan bespreken we die ook gelijk.
 • Leg goede schoon- en droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Zo houdt u zoveel mogelijk vuil buiten de deur.
 • Plaats goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om ervoor te zorgen dat er geen krassen en beschadigingen ontstaan.

Via Vloerenonderhoud kunt u alle schoonmaakproducten, onderhoudsproducten en accessoires die op deze pagina genoemd zijn bestellen!
Bestel via deze button!

Vragen over het onderhoud van een gevlinderde woonbeton vloer? Neem contact op

We hopen dat u met deze tips aan de slag kunt op uw betonvloer nog heel lang mooi te houden. Heeft u vragen over het schoonmaken of onderhouden van uw vloer? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder! Dan kunt u het schoonmaken en onderhouden van uw betonvloer vlekkeloos uitvoeren!
Contact opnemen

Ons meest recente werk