SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer

Een gevlinderde woonbeton vloer is makkelijk in onderhoud. Het verwijderen van vlekken is dan ook eenvoudig. Het onderhouden van een gevlinderde woonbetonvloer is bij ons in goede handen. Op deze pagina informeren we u en geven we enkele tips over het onderhouden van een prachtige gevlinderde woonbeton vloer.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Een gevlinderde woon betonvloer is makkelijk te onderhouden

Een gevlinderde woon betonvloer is van nature vrij poreus. Hierdoor kunnen er soms vloeistoffen in de toplaag trekken. Onbehandelde woonbeton is ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wanneer u de vloer vuil- en vloeistofafstotend wilt maken kunt ervoor kiezen om uw gevlinderde woonbeton vloer te impregneren.

Een gevlinderde woonbeton vloer heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een levendige uitstraling. Hierdoor is deze betonvloer ook krasvast, wat een gietvloer bijvoorbeeld niet is. Daarnaast is gevlinderd woonbeton ook makkelijker in het onderhoud. In combinatie met vloerverwarming is een gevlinderde woonbeton vloer lekker warm, hygiënisch verantwoord en heeft een zeer lange levensduur. Door deze vele voordelen kiezen gezinnen met kinderen of huisdieren vaak voor woonbeton. Vanzelfsprekend is het onderhoud van een gevlinderde woonbeton vloer wel afhankelijk van het gebruik.

gevlinderde betonvloer, woonbeton in woonkamer, woonkamer met beton, betonvloer in de woonkamer

Dagelijks onderhoud gevlinderde woonbeton vloer

Om krassen en vlekken in de gevlinderde woonbeton vloer te voorkomen is voldoende stofwissen/- stofzuigen van groot belang. Stofzuigen verwijdert 80% van het vuil dat bestaat uit los stof en zand. Ook raden wij een goede entreemat op de gevlinderde betonvloer aan. Zo blijft de toevoer van vuil beperkt.

  1. Stofwis of stofzuig 1 à 2 x per week van plint tot plint.
  2. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor een parket en vervang regelmatig de stofzak.
  3. Gebruik geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken.
  4. Controleer uw woonbeton op vlekken en verwijder deze met een klam vochtige microvezeldoek.

Wekelijks onderhoud gevlinderde woonbeton vloer

Stofwissen/stofzuigen verwijdert niet al het vuil van een gevlinderde woonbeton vloer. Minimaal één keer in de week is vochtig reinigen daarom noodzakelijk in het onderhoud.

  1. Gebruik een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers, één voor het vuile- en één voor het schone dweilwater. En natuurlijk een schone mop of dweil. Wij bieden een schoonmaak set hiervoor aan. Hieronder leest u hier meer over.
  2. De eerste drie keer dat u dweilt graag de gevlinderde woonbeton vloer met warm water reinigen. Daarna kunt u het woonbeton goed in-dweilen met impregneer-onderhoudsmiddel (mengverhouding 1:10). Dit om de vloer een nog betere bescherming te geven.
  3. Daarna komt het vervolgonderhoud: één keer per week dweilen met warm water en beton reinigingsmiddel en één keer per twee weken schoon dweilen met warm water en beton reinigingsmiddel én vervolgens dweilen met impregneer- onderhoudsmiddel (mengverhouding 1:10).
  4. Mocht u merken dat het woonbeton donkerder wordt tijdens het dweilen, dan mag u de mengverhouding verhogen.

Dweilen van een gevlinderde woonbeton vloer

Het is aan te raden om woonbeton alvorens het dweilen te vegen met een zachte bezem. Wij raden u paardenharenbezems aan. Deze werken het beste en verwijderen makkelijk het losliggende vuil. Wanneer de gevlinderde woonbeton vloer schoon is kan er gedweild worden met bijvoorbeeld beton reinigingsmiddel.

Werk altijd met twee emmers. Bij ons is er een schoonmaakset te bestellen. U gebruikt één emmer voor schoon water en sop en de andere emmer gebruikt u om uw vieze dweil in uit te spoelen. Maak achtjes met uw dweil, zodat het vuil voor uw dweil blijft liggen. Probeer niet te grote vlakken te maken. Spoel uw dweil liever een keer extra uit. De meest gemaakte fout bij het dweilen is om grote gedeeltes mee te nemen. U zult uw vuile water alleen maar uitsmeren op het woonbeton en het vuil dus verdelen.

Na een langere periode schoonmaken kan uw gevlinderde woonbeton vloer door het dweilen geel of bruin worden. Als dat het geval is kunt u bij ons een schoonmaakmiddel bestellen wat zeer intens reinigt. Zo kunt u weer met een schone vloer starten. Het is vanzelfsprekend beter om dat te voorkomen door achtjes te maken met uw dweil en kleine vlakken te maken.

Jaarlijks onderhoud gevlinderde woonbetonvloer

Om een gevlinderde woonbeton vloer lang mooi te houden is het van belang deze periodiek te reinigen.

  1. Na één jaar kunt u een serviceafspraak met ons inplannen om scheuren in de betonvloer op te laten vullen, uw woonbeton en waar nodig bij te werken.
  2. Een gevlinderde woonbeton vloer zal afhankelijk van het gebruik over het algemeen na zeven jaar opnieuw beschermd moeten worden, doe dit tijdig en voorkom doorslijten van de beschermlaag.

Onderhoudsmiddelen- en materialen bestellen

Wilt u graag producten of materialen bestellen om uw vloer in optimale conditie te houden? Bestel hier uw producten.

Onderhoudsadvies over een gevlinderde woonbeton vloer

In onze showroom in Opheusden geven wij u graag vrijblijvend advies over het onderhouden van een gevlinderde woonbeton vloer. Maak hier een afspraak. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ons meest recente werk