SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen oprit

Ziet u het al voor zich? Een prachtige woning, strakke tuin en mooie auto. Aan dit plaatje mag een betonnen oprit niet ontbreken. Een betonnen oprit geeft karakter, straalt luxe uit en is daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vindt u een betonnen oprit ook zo mooi? En bent u er klaar voor om deze in het echt te bewonderen? Neem dan contact met ons op en komt langs in onze showroom.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde betonnen opritten realiseren wij vanaf 60 m².

Voordelen betonnen oprit

Een betonnen oprit is natuurlijk prachtig, maar een betonnen oprit heeft meer te bieden dan alleen een mooi uiterlijk. We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Geen verzakkingen (Afhankelijk van de ondergrond);
  • Vriest niet kapot of omhoog;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Geen algengroei;
  • Door het inzagen van de toplaag is elke tegelmotief te realiseren;
  • In verschillende kleuren leverbaar.

De dikte voor een beton oprit

De dikte die wij voor een gevlinderde beton oprit hanteren is 20 centimeter. Deze 20 centimeter is nodig om een dubbele wapening te kunnen verwerken. Op deze manier kan de betonnen oprit het gewicht van auto’s, een bus of camper dragen. Om de oprit constructief sterk genoeg te maken gebruiken we een wapening van ø8 mm.

Mogelijke kleuren voor een oprit van beton

U kunt kiezen uit meerdere kleuren voor uw betonnen oprit. De meest verkochte kleuren zijn midden- en donkergrijs. Vaak in combinatie waardoor er een mooi gewolkt effect ontstaat. Dit zorgt ervoor dat vuil minder zichtbaar is op de oprit. Zwart en antraciet passen we weinig toe op een oprit van beton omdat deze kleuren veel warmte aantrekken. Daarnaast passen we de kleuren wit en lichtgrijs ook niet vaak toe in verband met het weerkaatsen van zonlicht.

betonvloer oprit

Werkwijze betonnen oprit

Bij een betonnen oprit passen we altijd afschot toe. Hierdoor loopt het water goed van de oprit. Officieel wordt er rekening gehouden met 1,5 cm afschot per strekkende meter voor het beste resultaat. Echter wordt in de praktijk vaak gekozen voor 1 cm per strekkende meter. Soms is de wens om minder dan een centimeter per strekkende meter afschot toe te passen. Dit raden wij af omdat het water dan op de betonnen oprit blijft staan.

Een geheel

Kiest u voor beton? Denk er dan eens aan om dit op meerdere plekken in en rondom uw woning terug te laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonnen terras of een gevlinderde betonvloer in huis. Door uw oprit aan uw terras te verbinden wordt de buitenruimte één geheel en door binnen en buiten met elkaar te verbinden door middel van beton lijkt de ruimte optisch groter. Wij denken met u mee en adviseren u hier graag in.

Bezoek onze showroom

Voor advies over uw betonnen oprit nodigen wij u graag uit in onze showroom in Opheusden. Klik hier om direct een afspraak te maken. In onze showroom vindt u betonvloeren in diverse kleuren en afwerkingen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om u beton oprit te behandelen en te beschermen. Wij adviseren u graag. Aan de hand van deze afspraak stellen wij een passende offerte op. Een betonnen oprit is leverbaar vanaf € 65,- m² excl. btw. Ook kunt u alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte voor de oprit door te nemen.

Ons meest recente werk