SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen

Betonvloer met vloerverwarming: de perfecte combi

Vloerverwarming is bijna niet meer weg te denken in de huizen van nu. En dat is niet voor niets. Vloerverwarming is een ideale manier voor het verwarmen van jouw woning. En een betonvloer met vloerverwarming? Dat is de perfecte combinatie als je het ons vraagt. Daarom vertellen we je graag meer over deze combinatie. Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Wat zijn de prijzen? En is er een dikte waar je op moet letten? Allemaal vragen die waarschijnlijk in je opkomen als je een betonvloer met vloerverwarming overweegt. We geven je in dit blogartikel antwoord op al deze vragen. Lees snel verder!

Vrijstaande woning in Lochem met een gevlinderde betonvloer in de houten keuken. De keuken is gecombineerd met veel houten details en een grote plant

1.    Betonvloer met vloerverwarming: energiezuinig en duurzaam

Een groot voordeel van een betonvloer met vloerverwarming is dat deze combinatie energiezuinig en duurzaam is. Beton zorgt voor goede warmtegeleiding én houdt warmte goed vast. Daarom hoef je minder warm te stoken voor een comfortabele, aangename binnentemperatuur. Dat is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee!

2.    Betonvloer met vloerverwarming: ruimtebesparend

Als je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt heb je geen andere warmtebronnen zoals een radiator nodig. Vloerverwarming is dan voldoende om jouw woning op temperatuur te houden. Geen lelijke radiatoren meer in huis betekent dus ook meer woonruimte.

3.    Beter voor de gezondheid

Een betonvloer met vloerverwarming is dus goed voor het milieu, je portemonnee en is ruimtebesparend. Maar er is meer. Deze combinatie is ook nog eens beter voor je gezondheid. Waarom? Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling. Daarom heb je minder luchtcirculatie in huis. Pollen en stof krijgen op deze manier geen kans om door jouw huis te dwarrelen.

4.    Scheurvorming

Een betonvloer krimpt en zet uit in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor is er kans op scheuren. Scheuren geven een karakteristiek uiterlijk aan jouw betonvloer. Daarom noemen we scheuren een eigenschap en geen gebrek. Om jouw betonvloer hygiënisch te houden vullen we de scheuren kosteloos op. Laat jij je, net als wij, ook niet afschrikken door een scheur links of rechts? En ervaar jij scheuren als een charme van het product? Dan is de betonvloer met vloerverwarming de perfecte vloer voor jou!

5.    Dikte betonvloer met vloerverwarming

De dikte van een betonvloer met vloerverwarming is minimaal 7 centimeter. Deze dikte is nodig om de wapening en de vloerverwarmingsslangen kwijt te kunnen en ook nog genoeg dekking over te houden. Minder dan 7 centimeter kan helaas niet omdat de kans op scheurvorming dan te groot is. Is deze dikte in jouw woning niet haalbaar? Dat is jammer! Maar, gelukkig is er een alternatief. Betonlook vloeren. Dit zijn vloeren met de look van beton, maar van een paar millimeter dik.

6.    Prijskaartje van een betonvloer met vloerverwarming

Als er iets belangrijk is bij het bouwen van een nieuw huis of grote renovatie dan is het wel een begroting. We begrijpen daarom dat je graag vooraf een prijsindicatie wilt weten. Met welke prijs moet je rekening houden? Hieronder geven we drie prijsvoorbeelden:

Aantal m² betonvloer inclusief vloerverwarming Kostenplaatje incl. btw
65 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 10.796,75
100 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 15.894,-
150 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 23.041,50

Daarnaast hebben we een handige rekentool gemaakt zodat jij snel zelf een prijsindicatie kunt opvragen voor een betonvloer in jouw situatie. Vul je gegevens in en het aantal vierkante meters en klik op verzenden. Daarna krijg je een e-mail met een prijsindicatie voor datgene dat jij hebt aangevraagd!

Ik wil de rekentool gebruiken

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Kom bij ons over de vloer!

Wij helpen je graag om jouw woonbeleving compleet te maken. Maak een afspraak in onze showroom in Opheusden. Dan helpt één van onze adviseurs je graag om dé perfecte vloer voor jou te vinden. Zien we je snel?

Ik wil een afspraak maken