SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Yes! Onze showroom is op afspraak weer geopend! Maak nu uw afspraak om onze showroom te bezoeken. Ontvangt u liever meer informatie door middel van een videogesprek? Geen probleem, ook via die weg staan wij nog steeds voor u klaar! ×

betonvloer woonkamer, betonvloer met vloerverwarming

Betonvloer met vloerverwarming: de perfecte combi

Vloerverwarming is in de meeste woningen niet meer weg te denken. En dat is niet voor niets. Vloerverwarming is een ideale manier van het verwarmen van jouw woning. En een betonvloer met vloerverwarming? Dat is de perfecte combinatie als je het ons vraagt. Daarom vertellen we je maar al te graag meer over deze combinatie. Wat zijn de voordelen en de nadelen? Wat zijn de prijzen? En wat is de dikte waar je rekening mee moet houden? Allemaal vragen die waarschijnlijk in je opkomen als je een betonvloer met vloerverwarming overweegt. Daarom geven we je in deze blog antwoord op al deze vragen. Lees snel verder!

betonvloer met vloerverwarming,betonvloer storten en vlinderen, betonvloer impregneren, vloerinspiratie, grijze vloer, grijze betonvloer, betonnen designvloer, woonbeton

1.    Betonvloer met vloerverwarming: energiezuinig en duurzaam

Een van de grote voordelen van een betonvloer met vloerverwarming is dat deze vloer energiezuinig en duurzaam is. Beton zorgt voor een goede warmtegeleiding én houdt de warmte goed vast. Daarom hoef je minder warm te stoken voor een comfortabele, aangename binnentemperatuur. Dat is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee!

2.    Betonvloer met vloerverwarming: ruimtebesparend

Wanneer je de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt heb je geen andere warmtebronnen zoals een radiator nodig. De vloerverwarming is dan voldoende om jouw woning op temperatuur te houden. Geen lelijke radiatoren dus in huis, en dus meer woonruimte.

3.    Beter voor de gezondheid

Een betonvloer met vloerverwarming is dus goed voor het milieu, je portemonnee en is ruimtebesparend. Maar er is meer. Deze combinatie is ook nog eens beter voor je gezondheid. Waarom? Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Daarom heb je minder luchtcirculatie in huis. Pollen en stof krijgen op deze manier geen kans om door jouw huis te dwarrelen.

4.    Scheurvorming

Een betonvloer krimpt en zet uit in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor ontstaat de kans op scheurvorming. Scheuren geven een karakteristiek uiterlijk aan jouw betonvloer. Daarom noemen we scheurvorming een eigenschap en geen gebrek. Om jouw betonvloer wel hygiënisch te houden vullen we de scheuren op. Laat jij je, net als wij, ook niet afschrikken voor een scheur links of rechts? Dan is de betonvloer met vloerverwarming de perfecte vloer voor jou!

5.    Dikte betonvloer met vloerverwarming

De dikte van een betonvloer met vloerverwarming is minimaal 7 centimeter. Deze dikte is nodig om de wapening en de vloerverwarmingsslangen kwijt te kunnen en ook nog genoeg dekking over te houden. Minder dan 7 centimeter is helaas niet mogelijk omdat de kans op scheurvorming dan te groot wordt. Is deze dikte in jouw woning niet haalbaar? Dat is jammer! Maar, gelukkig hebben we een alternatief. De betonlook vloeren. Dit zijn vloeren met de look van beton en maar enkele millimeters dik.

vloer betonlook

6.    Prijskaartje van een betonvloer met vloerverwarming

Als er iets belangrijk is bij het bouwen van een nieuw huis of bij een grote renovatie dan is het de begroting wel. We begrijpen daarom zeker dat je graag vooraf een kostenplaatje wilt weten. Met welke prijs moet je rekening houden? Hieronder geven we drie prijsvoorbeelden:

Aantal m² betonvloer met vloerverwarming Kostenplaatje incl. btw
65 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 10.452,95
100 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 15.274,95
150 m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren € 22.044,95

Wil jij graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw aantal m² met jouw wensen? Vul dan ons offerteformulier in of neem contact met ons op.

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Kom bij ons over de vloer!

Wij helpen je graag om jouw woonbeleving compleet te maken. Maak een afspraak bij ons in de showroom in het Betuwse Opheusden. Op deze manier helpt één van onze adviseurs graag om dé perfecte vloer voor jou te vinden. Zien we je snel?