SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer in huis, gevlinderde betonvloer in huis, gevlinderd woonbeton in huis

Betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Je oog is gevallen op een betonvloer. Dát is wat je wilt in huis! Maar de betonvloeren die je ziet vind je net te licht, te donker of te grijs voor in je woning. Hoe krijg je een betonvloer die perfect past in jouw interieur? Wij hebben de oplossing: een betonvloer op kleur.

Voordat we je alles vertellen over de betonvloer op kleur, vertellen we je in een notendop wat een betonvloer eigenlijk is.

Wat is een betonvloer?

Een betonvloer wordt ook wel een gevlinderde woonbeton vloer, gepolierde betonvloer of een monolitisch afgewerkte betonvloer genoemd. Dit zijn verschillende benamingen voor hetzelfde product! Het gaat hier om een vloer van écht beton met een minimale dikte van 7 centimeter.

Dit is dus geen betonlook vloer van enkele millimeters zoals een beton ciré vloer of een gietvloer.

Lees ook: een betonvloer laten storten: dit is waar je op moet letten

Originele kleur van een betonvloer

Een betonvloer heeft geen standaard originele kleur. Deze kleur is verschillend omdat beton een natuurproduct is. Zo is de kleur mede afhankelijk van de kleur zand die in de betonmix wordt gebruikt. Dit houdt in dat als er grijs zand wordt gebruikt de betonvloer grijzer is dan wanneer er geel zand in de betonmix is gebruikt.

Keukeneiland met een marmeren blad en bruine onderkant gecombineerd met een gevlinderde betonvloer in Oss

Kleuren voor een betonvloer

RAL- en NCS- kleuren zijn bij een gevlinderde woonbeton vloer niet mogelijk. De reden hiervan is dat een betonvloer een levendige en gevlamde uitstraling heeft. Hierdoor zijn er verschillende kleurschakeringen te zien. Daarom kun je niet één kleurnummer gebruiken.

Wij werken met kleurpigmenten. Deze kleuren hebben wij zelf een naam gegeven zoals: basisgrijs, middengrijs, zand of antraciet. Ook kun je verschillende kleuren mengen. Dan benoemen we de percentages. Bijvoorbeeld: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd.

Hoe maken we jouw betonvloer op kleur?

Tijdens het  strooien we de kleurpigmenten over de oppervlakte van de vloer. Door het vlinderen ‘wrijven’ we de kleurpigmenten in het beton. Hierdoor hardt de kleur met de betonvloer uit en slijt de kleur niet meer van de vloer.

Kleur van de betonvloer na het impregneren

Het impregneermiddel om je betonvloer te beschermen is transparant en mat. Dit betekent dat het impregneren geen invloed heeft op de kleur van je betonvloer.

Voorbeelden betonvloer op kleur

We geven je graag een goed beeld van onze betonvloeren op kleur. Daarom inspireren we je graag met eerder gerealiseerde projecten op kleur.

Basisgrijs:

Midden- en donkergrijs gecombineerd:

Basisgrijs en zand gecombineerd:

Kom kleuren zien in de showroom

We nodigen je van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende betonstalen die je een goed beeld geven van de kleur en uitstraling. Samen met het advies van één van onze adviseurs kies jij de kleur die het beste bij jou en jouw woonstijl aansluit. Maak je van tevoren een afspraak?
Afspraak maken