SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer in huis, gevlinderde betonvloer in huis, gevlinderd woonbeton in huis

Betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Jouw oog is gevallen op een betonvloer. Dát is wat je wilt in huis. Maar je vindt de betonvloeren die je veel ziet net te licht, te donker of te grijs. Hoe krijg jij de betonvloer die perfect in jouw interieur past? Wij hebben de oplossing. Jouw betonvloer op kleur.

Voordat we je meer vertellen over betonvloeren op kleur vertellen we je in een notendop wat een betonvloer is.

betonvloer in huis, betonvloer in woning, betonvloer begane grond, betonvloer in keuken

Wat is een betonvloer?

Een betonvloer noemen we ook wel een gevlinderde woonbeton vloer, gepolierde betonvloer of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Verschillende benamingen voor hetzelfde product. Het gaat hier om een vloer van écht beton met een minimale dikte van 7 centimeter.

Dit is dus geen betonlook vloer van enkele millimeters zoals een beton ciré vloer of een gietvloer.

Lees ook: een betonvloer laten storten: dit is waar je op moet letten

Originele kleur van een betonvloer

Een betonvloer heeft geen standaard originele kleur. Deze kleur is verschillend omdat beton een natuurproduct is. Zo is de kleur mede afhankelijk van de kleur zand die in de betonmix wordt gebruikt. Dit houdt in dat als er grijs zand wordt gebruikt de betonvloer grijzer is dan wanneer er geel zand in de betonmix is gebruikt.

Kleuren voor een betonvloer

RAL- en NCS- kleuren zijn bij een gevlinderde woonbeton vloer niet mogelijk. De reden? Een betonvloer heeft een levendige en gevlamde uitstraling. Hierdoor zijn er verschillende kleurschakeringen te zien. Daarom kun je niet één kleurnummer gebruiken.

Wij werken met kleurpigmenten. Deze kleuren hebben wij zelf een naam gegeven zoals: basisgrijs, middengrijs, donkergrijs of antraciet. Ook kun je verschillende kleuren mengen. Dan benoemen we de percentages. Bijvoorbeeld: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd.

Hoe maken we jouw betonvloer op kleur?

Tijdens het vlinderen van jouw betonvloer strooien we de kleurpigmenten over de oppervlakte van de vloer. Door het vlinderen ‘wrijven’ we de kleurpigmenten in het beton. Hierdoor hardt de kleur met de betonvloer uit en slijt je de kleur niet meer van de vloer.

Kleur van de betonvloer na het impregneren

Het impregneermiddel om jouw betonvloer te beschermen is transparant en mat. Dit betekent dat het impregneren geen invloed heeft op de kleur van jouw betonvloer.

Voorbeelden betonvloer op kleur

We geven je graag een goed beeld van onze betonvloeren op kleur. Daarom inspireren we je graag met eerder gerealiseerde projecten op kleur.

Basisgrijs:

Zonder toevoeging van kleurpigment: 

Midden- en donkergrijs gecombineerd:

Kom kleuren zien en vergelijken in de showroom

We nodigen je van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende betonstalen die je een goed beeld geven van de kleur en uitstraling. Samen met het advies van één van onze adviseurs kies jij de kleur die het beste bij jou en jouw woonstijl aansluit. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.