SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloeren

Op zoek naar een stoere, karakteristieke gevlinderde betonvloer voor uw woning? Betonvloeren zijn multifunctioneel en geschikt voor elke ruimte. Een betonvloer is naadloos, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de betonvloer jarenlang mee. Sterker nog, een betonvloer wordt in de loop van de tijd alleen maar mooier!

Wij adviseren u graag over de eigenschappen en mogelijkheden van de gevlinderde betonvloeren.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Met de eigentijdse strakke, natuurlijke uitstraling en praktische eigenschappen zijn gevlinderde betonvloeren geschikt in elke leefruimte. We kennen verschillende namen voor de gevlinderde betonvloer. Zoals: woonbeton, gepolierd beton of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Dat komt door verschillende doelgroepen en gebruikers. De architect spreekt vaak over een monolitisch afgewerkte betonvloer. En dat terwijl wij in de volksmond sneller het woord woonbeton of gevlinderde betonvloer gebruiken. Maar naast de naam is er geen verschil.

Wij leveren échte gevlinderde betonvloeren. Dit is dus geen gietvloer, maar puur constructieve natuurlijke beton, zonder toevoeging van kunststoffen, met een minimale dikte van 7 centimeter.

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Hoe we gevlinderde betonvloeren maken

 • Voordat we betonvloer maken, meten we de vloer exact in tijdens de inmeetafspraak op locatie;
 • We leggen wapening, plaatsen randisolatie en controleren aansluitingen bij puien en dorpels om de juiste hoogte te bepalen;
 • Bekisting of aluminium profielen stellen bij overgangen naar bijvoorbeeld andere vloersoorten of deurmatten;
 • Storten van de gevlinderde betonvloer;
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur;
 • Het vlinderen van de betonvloer.

Na het vlinderen van de betonvloer is de eerste fase afgerond. Na het vlinderen kunt u uw betonvloer afdekken met stucloper. Het voordeel van stucloper leggen? U kunt uw andere bouwactiviteiten weer hervatten. Zo loopt u geen vertraging op door het droogproces. Als de bouwactiviteiten klaar zijn en de stucloper verwijderd, raden wij aan de betonvloer te impregneren. Door het impregneren van de gevlinderde betonvloer verhoogt u de dichtheid van ongeveer 85% naar ongeveer 95%.

Gevlinderde betonvloeren: voordelen

 • Geen vertraging in het bouwproces;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Energiezuinig;
 • Slijtvast- en krasvast karakter;
 • Naadloos, daardoor hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • Steeds mooier in de loop der jaren;
 • Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van advies tot realisatie en met een uitstekende service.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Energiezuinige gevlinderde betonvloeren

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige gevlinderde betonvloeren. We gebruiken hiervoor een aangepaste samenstelling voor de betonmix. Uw gevlinderde betonvloer verwarmt sneller en houdt langer de warmte vast. De kostenbesparing loopt op tot 30 à 40%. Vergelijkt u de energiezuinige betonvloer met een zandcement dekvloer? Dan is het verschil nog groter. Een zandcement dekvloer is een poreuze vloer met ongeveer 40% (stilstaande) lucht. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking. En werkt als het ware ‘tegen’ bij de verwarming van de vloer. De energiezuinige gevlinderde betonvloer daarentegen is een massieve massa, die snel de warmte opneemt en ook lang vasthoudt.

Voorbeeld: U maakt een vuur en legt er een baksteen (zandcement dekvloer) in. En daarbij ook een stuk natuursteen (energiezuinige gevlinderde betonvloer). Wat verwarmt sneller denkt u? Als deze een uur in het vuur blijven, zijn ze allebei warm. Vervolgens halen we allebei de materialen uit het vuur. Dan blijkt dat natuursteen veel langer warm blijft dan een baksteen.

Praktijkvoorbeeld: In onze niet-geïsoleerde showroom verwarmen we de gevlinderde betonvloer met 22 graden ingaande temperatuur. En vervolgens komt er 20 graden uit. Een warmteverlies dus van 2 graden. De omgeving temperatuur is rond de 18 graden.

Betonvloeren schoonmaken en onderhouden

Door de impregneerbehandeling is een gevlinderde betonvloer maximaal 95% vuil- en vloeistofafstotend. Om een gevlinderde betonvloer in goede staat te houden is goed en regelmatig onderhoud noodzakelijk. Wij raden aan een gevlinderde betonvloer, naast regelmatig stofwissen en stofzuigen, schoon te maken met een PH neutraal schoonmaakmiddel zoals een beton reinigingsmiddel. Om gevlinderde betonvloeren te onderhouden voegt u impregneermiddel toe aan het dweilwater als onderhoudsmiddel.

Betonvloeren leverbaar vanaf € 76,95 per m² incl. btw

We maken een offerte na het adviesgesprek in de showroom. Daar hebben we een verschillende voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil- en vloeistoffen. Deze bespreken we uiteraard ook tijdens de afspraak. Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende betonvloer uitgezocht hebben maken we een aansluitend prijsvoorstel voor u. Dan zijn alle kosten duidelijk en overzichtelijk. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt. Die maakt uw beslissing voor het type vloer zeker gemakkelijker! Met als gevolg dat u jaren geniet van uw nieuwe betonvloer.

Alvast online meer informatie aanvragen? Klik dan hier. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk