SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Gevlinderde betonvloeren

Op zoek naar een stoere, karakteristieke gevlinderde betonvloer voor in uw woning? Betonvloeren zijn multifunctioneel en bijzonder geschikt voor in iedere ruimte. Een betonvloer is naadloos, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de betonvloer jarenlang mee. Sterker nog, een betonvloer wordt in de loop van de tijd alleen maar mooier!

Wij adviseren u graag over de eigenschappen en mogelijkheden van de gevlinderde betonvloeren.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde betonvloeren realiseren wij vanaf 65 m².

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Met de eigentijdse strakke, natuurlijke uitstraling en praktische eigenschappen zijn de betonvloeren geschikt in iedere leefruimte. Onze markt gebruikt veel verschillende benamingen voor de gevlinderde betonvloer zoals: woonbeton, gepolierd beton of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Dit komt door de verschillende doelgroepen en gebruikers. De architect spreekt vaak over een monolitisch afgewerkte betonvloer terwijl wij in de volksmond sneller het woord woonbeton of gevlinderde betonvloer gebruiken. Naast de benaming is er geen verschil.

Wij leveren échte gevlinderde betonvloeren. Dit is dus geen gietvloer, maar puur constructieve natuurlijke beton, zonder toevoeging van kunststoffen, met een minimale dikte van 7 centimeter.

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Werkwijze voor gevlinderde betonvloeren

Het maken van een gevlinderde betonvloer gaat als volgt:

 • Voordat we starten met de werkzaamheden, meten wij de vloer exact in tijdens de inmeetafspraak op locatie;
 • Het leggen van wapening, het plaatsen van randisolatie en aansluitingen op puien en dorpels controleren voor het bepalen van de juiste hoogte;
 • Optioneel bekisting of aluminium profielen stellen bij overgangen naar bijvoorbeeld andere vloersoorten;
 • Storten van de gevlinderde betonvloer;
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur;
 • Het vlinderen van de betonvloer.

Na het vlinderen van de betonvloer is de eerste fase afgerond. Daarna kunt u de gevlinderde betonvloer afdekken met stucloper om de andere bouwwerkzaamheden te hervatten. Ha het afronden van de andere bouwwerkzaamheden adviseren wij om de gevlinderde betonvloer te impregneren. Door het impregneren van de gevlinderde betonvloer verhoogt u de dichtheid van ongeveer 85% naar ongeveer 95%.

Voordelen

 • Geen vertraging in het bouwproces;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Energiezuinig;
 • Slijtvast- en krasvast karakter;
 • Naadloos, daardoor hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • Steeds mooier in de loop der jaren;
 • Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van advies tot realisatie en met een uitstekende service.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Energiezuinige gevlinderde betonvloeren

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige gevlinderde betonvloeren. We gebruiken hiervoor een aangepaste samenstelling voor de betonmix. Uw gevlinderde betonvloer verwarmt sneller en houdt langer de warmte vast. De kosten besparing loopt op tot 30 à 40%. Vergelijkt u de energiezuinige betonvloer met een zandcement dekvloer? Dan is het verschil helemaal groot. Een zandcement dekvloer is een poreuze vloer die ongeveer 40% (stilstaande) lucht bevat. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en werkt als het ware ‘tegen’ bij de verwarming van de vloer. De energiezuinige gevlinderde betonvloer daarentegen is een massieve massa die snel de warmte opneemt en ook lang vasthoudt.

Voorbeeld: U maakt een vuur en legt er een baksteen (poreuze zandcement dekvloer) in en een stuk natuursteen (energiezuinige gevlinderde betonvloer). Wat verwarmt sneller denkt u? Als deze een uur in het vuur blijven zijn ze allebei warm. We halen allebei de materialen uit het vuur en het zal blijken dat de natuursteen veel langer warm blijft dan de baksteen.

Praktijkvoorbeeld: In onze niet-geïsoleerde showroom verwarmen we de gevlinderde betonvloer met 22 graden ingaande temperatuur en er komt 20 graden uit. Een warmteverlies dus van 2 graden. De omgeving temperatuur is circa 18 graden.

Betonvloeren schoonmaken en onderhouden

Door het impregneren is een gevlinderde betonvloer voor maximaal 95% vuil- en vloeistofafstotend. Om een gevlinderde betonvloer in goede conditie te houden is goed en regelmatig onderhoud essentieel. Wij adviseren om een gevlinderde betonvloer, naast regelmatig stofwissen en stofzuigen, schoon te maken met een PH neutraal schoonmaakmiddel zoals een beton reinigingsmiddel. Om gevlinderde betonvloeren te onderhouden voegt u impregneermiddel toe aan het dweilwater als onderhoudsmiddel.

Betonvloeren leverbaar vanaf € 76,95 per m² incl. btw

We maken een offerte na het adviesgesprek in de showroom. Daar hebben we een verschillende voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil- en vloeistoffen. Deze bespreken we uiteraard ook tijdens de afspraak. Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende betonvloer uitgezocht hebben maken we een aansluitend prijsvoorstel voor u. Dan zijn alle kosten duidelijk en overzichtelijk. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt. Die maakt uw beslissing voor het type vloer zeker gemakkelijker! Met als gevolg dat u jaren geniet van uw nieuwe betonvloer.

Alvast online meer informatie aanvragen? Klik dan hier. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk