SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloeren

Zoekt u een stoere, karakteristieke vloer voor uw woning? Gevlinderde betonvloeren zijn multifunctioneel en passen in elke ruimte. Een gevlinderde betonvloer is stijlvol, naadloos en onderhoudsvriendelijk. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat een betonvloeren jarenlang mee. Sterker nog: een betonvloer wordt in de loop van de tijd alleen maar mooier!

Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen en mogelijkheden van gevlinderde betonvloeren.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Met een strakke, natuurlijke uitstraling én praktische eigenschappen passen gevlinderde betonvloeren in elke leefruimte. Andere namen voor een gevlinderde betonvloer zijn: woonbeton, gepolierd beton of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Zo noemt een architect het eerder een monolitisch afgewerkte betonvloer. Terwijl wij sneller woonbeton of gevlinderde betonvloer gebruiken. Maar naast de naam is er geen verschil.

Het gaat hier om een échte betonvloer van minimaal 7 centimeter dik. Zonder kunststoffen. Dit is dus geen betonlook vloer of gietvloer.
Brochure downloaden Contact opnemen

Wat is vlinderen?

Vlinderen is het afwerken van uithardende beton dat ’s morgens gestort is. Door een betonvloer te vlinderen ontstaat er een gladde afwerking en kleurschakeringen. Dat noemen we ook wel tekeningen of vlammen. Vlinderen doen wij met een vlindermachine. De vlindermachine is rond en maakt ronddraaiende bewegingen over de vloer. De hoeken en randen werken we af met de hand. De kleurpigmenten om de juiste kleur betonvloer te maken strooien we ook in tijdens het vlinderen.

vlinderen beton, vloer vlinderen

Gevlinderde betonvloeren: voordelen

 • Geen vertraging in het bouwproces;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Energiezuinig;
 • Slijt- en krasvast karakter;
 • Naadloos: daardoor hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;
 • Perfecte combinatie met vloerverwarming;
 • Steeds mooier in de loop der jaren.

Hoe maken we gevlinderde betonvloeren?

 • Na opdracht en het inplannen maken we eerst een afspraak op locatie. Tijdens deze afspraak meten de het aantal vierkante meters en de dikte in. Ook bespreken we technische details en eventuele vragen;
 • De eerste werkdag bij u op locatie bestaat uit: wapening leggen en randisolatie plaatsen. Ook controleren we aansluitingen bij puien en dorpels. Dat laatste doen we om de juiste hoogte te controleren. Dit doen we ook bij het inmeten. Bij het wapening leggen hebben we daarom een extra check. Ook stellen we profielen bij overgangen naar andere vloeren of als matomranding bij voor- of achterdeur;
 • Tussen de eerste werkdag en de tweede werkdag houden we een dag open. Deze dag is voor onverwachte zaken, de allerlaatste voorbereidingen en het bestellen van beton;
 • De tweede werkdag bij u op locatie storten en vlinderen we de betonvloer en strooien we de toplaag in voor de gewenste kleur.

Kort gezegd maken we uw gevlinderde betonvloer in drie dagen. Een dag wapening, één dag onvoorziene zaken en één dag uw betonvloer storten en vlinderen. Afhankelijk van het aantal vierkante meters en het aantal verdiepingen kan het zijn dat we langer bezig zijn om uw droomvloer te maken. Natuurlijk plannen we dit van tevoren al met u in.

Energiezuinige gevlinderde betonvloeren

U kunt ook kiezen voor een energiezuinige gevlinderde betonvloer. Voor een energiezuinige gevlinderde betonvloer gebruiken we andere ingrediënten in de betonmix. Deze betonvloer warmt sneller op én houdt warmte langer vast.

Als u de energiezuinige betonvloer vergelijkt met een zandcement dekvloer is het verschil nog groter. Een zandcement dekvloer is een vrij open massa met ongeveer 40% stilstaande lucht. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking. Dat betekent dat de warmte van vloerverwarming veel sneller doorkomt in een (energiezuinige) betonvloer dan in een zandcement dekvloer.

Energiezuinige gevlinderde betonvloer in combinatie met vloerverwarming zijn daarom wat ons betreft de perfecte combinatie. Wat vindt u?

Krimparme gevlinderde betonvloeren

Naast de energiezuinige betonmix kunt u ook kiezen voor een krimparme betonvloer. De krimparme betonvloer werkt minder. Minder uitzetten en krimpen dus. Hierdoor is de kans op scheuren kleiner. Kleiner, maar niet helemaal weg. Want er blijft altijd kans op scheurvorming met een niet-elastisch product in combinatie met temperatuurwisselingen van onder andere vloerverwarming.

gevlinderde betonvloeren, betonvloer met vloerverwarming,betonvloer storten en vlinderen, betonvloer impregneren, vloerinspiratie, grijze vloer, grijze betonvloer, betonnen designvloer, woonbeton

Een gevlinderde betonvloer op kleur

Beton heeft van zichzelf een aardetint. Denk hierbij aan grijs, bruin of meer richting geel. Maar deze kleur verschilt per keer. Dat komt door de natuurlijke ingrediënten die gebruikt worden in de betonmix. Neem bijvoorbeeld het ingrediënt zand. Zand is er in veel verschillende tinten. Zand uit de Maas gaat meer richting geel. En dat terwijl zand uit de Rijn meestal grijs is. Wij weten van tevoren niet welke kleur zand er wordt gebruikt. Daardoor weten wij ook niet welke kleur uw betonvloer wordt.

Gelukkig kunnen we wel invloed uitoefenen op de uiteindelijke kleur. We gebruiken hiervoor kleurpigmenten die we tijdens het vlinderen van uw betonvloer instrooien. De kleuren waar u uit kunt kiezen kunt u in onze showroom bekijken en vergelijken. In onze showroom kiest u de kleur die het beste past in uw droominterieur.
Afspraak maken

Een gevlinderde betonvloer impregneren, schoonmaken en onderhouden

Na het vlinderen is uw betonvloer ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wij raden aan om uw gevlinderde betonvloer te impregneren om de kans op vlekken te verkleinen en uw vloer beter schoon te houden. Door uw betonvloer te impregneren verhoogt u de dichtheid naar ongeveer 95%.

Een geïmpregneerde, gevlinderde betonvloer is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Daarom is goed en regelmatig schoonmaken en onderhoud noodzakelijk.

Wij raden aan om uw betonvloer minimaal twee keer per week te stofzuigen of stofwissen. En minimaal één keer per week te dweilen met schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel.

Lees ook: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer

betonvloer laten storten, betonvloer huiskamer

Gevlinderde betonvloer met vloerverwarming

Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming gekozen. We kunnen wel zeggen: bijna altijd. En dat is niet voor niets. Vloerverwarming heeft veel voordelen. Geen lelijke, plaats innemende radiatoren. Beter voor uw gezondheid. Verhoging van uw wooncomfort. En zo zijn er nog meer voordelen.

Maar misschien wel het allergrootste voordeel: vloerverwarming is een perfecte combinatie met een gevlinderde betonvloer. De betonvloer storten we direct op de vloerverwarming. Beton warmt snel op en houdt lang warmte vast. Zeker als u kiest voor de energiezuinige variant. Snel een aangenaam warme vloer én kostenbesparend. U hoeft namelijk veel minder warm te stoken voor een aangename temperatuur.

En dan het laatste voordeel voor nu: u kunt zowel de gevlinderde betonvloer als de vloerverwarming bij ons afnemen. Zo heeft u alles onder één dak. Dat is fijn voor de afstemming en voor planning.
Richtprijs: gevlinderde betonvloer met vloerverwarming

Gevlinderde betonvloeren en scheuren

Beton is een natuurproduct wat uitzet en krimpt bij verandering van temperatuur. Maar beton is niet elastisch. Daardoor is er kans op scheuren in uw betonvloer. Maar ook doordat de ondergrond of de woning werkt. Of door snelle droging.

De kans op scheuren maken we zo klein mogelijk. Bijvoorbeeld door u de keuze te geven voor de krimparme variant. Maar ook door het toepassen van wapening in uw betonvloer. En folie te plaatsen op de ondervloer. En een minimale dikte van 7 centimeter aan te houden. Toch blijft er altijd een kans op scheuren.

Scheuren geven karakter aan uw gevlinderde betonvloer. Een eigen, unieke en pure uitstraling. U wilt natuurlijk wel dat uw betonvloer schoon blijft en er geen zand of vuil in de scheur(en) komt. Daarom plannen we een jaar na het storten en vlinderen van uw betonvloer een serviceafspraak in. Dit doen we na een jaar omdat de vloerverwarming dan alle seizoenen heeft gedraaid. Tijdens deze serviceafspraak vullen we de scheuren op. Zo kan er geen zand of vuil in de scheuren komen. Scheuren blijven wel altijd zichtbaar. Maar die zorgen er juist ook voor dat uw betonvloer alleen maar mooier wordt in de loop der jaren!

Lees meer: Scheuren in mijn betonvloer, wat nu?

Gevlinderde betonvloeren: ook voor buiten

Krijgt u geen genoeg van betonvloeren? Gevlinderde betonvloeren zijn voor binnen én voor buiten. Voor bijvoorbeeld uw terras of oprit. Voordelen van een betonnen terras of oprit? U kunt uw vloer van binnen naar buiten doorleggen. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk effect en verbindt u binnen met buiten en andersom. Maar ook onkruid tussen tegels op uw terras is verleden tijd. En verzakkingen ook. Wel met een vaste, stevige ondergrond natuurlijk.

Voor terrassen en opritten is een andere dikte nodig. Houdt voor terrassen rekening met minimaal 15 centimeter. En voor een oprit minimaal 20 centimeter. Deze dikte is nodig om een constructief, sterke betonvloer te maken. Een betonnen terras of oprit moet bijvoorbeeld beter tegen verschillen in temperatuur kunnen. Omdat deze verschillen veel groter zijn dan binnen.

betonvloer buiten, beton terras

Gevlinderde betonvloeren vanaf € 79,95 per vierkante meter, inclusief btw

Is uw interesse voor een gevlinderde betonvloer gewekt? Dan wilt u vast weten wat de prijs is voor een gevlinderde betonvloer in uw woning. En dat begrijpen wij wel. Zeker tijdens nieuwbouw of verbouw van uw huis heeft u graag de kosten inzichtelijk. Daarom hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Vul uw gegevens, het aantal vierkante meters en het gewenste type vloer in en verzend uw aanvraag. U ontvangt dan snel een goede richtprijs in uw mailbox.
Rekentool gebruiken

We nodigen u ook graag uit in onze showroom in Opheusden. In onze showroom liggen verschillende beton- en betonlook vloeren in verschillende kleuren. Samen met het advies van onze adviseur krijgt u meer beleving bij beton- en betonlook vloeren én kunt u een weloverwogen keuze maken. Belt u van tevoren om een afspraak te maken? Dan zorgen wij ervoor dat de koffie op tijd klaar staat.
Afspraak maken

Ons meest recente werk