SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton in de keuken

8 vragen én antwoorden over een betonvloer schuren en impregneren

Hoe gaat een betonvloer schuren en impregneren in z’n werk, wanneer worden deze werkzaamheden uitgevoerd en waarom is het eigenlijk nodig? In dit artikel vertellen we je alles over wat er komt kijken bij het impregneren van een betonvloer.

 1. Waarom een betonvloer schuren en impregneren?

 Een betonvloer schuren en impregneren vormt samen één behandeling om je vloer te beschermen tegen vocht en vuil. Een betonvloer is van zichzelf voor 85% vocht- en vuilafstotend. Met een impregneerbehandeling wordt dit 95%.

Waarom is een betonvloer schuren en impregneren dan nodig? Wanneer je dit niet doet, kan vocht en vuil in de vloer trekken en dat levert vlekken op. Beton is vooral gevoelig voor zuren, vetten en oliën.

Een geïmpregneerde betonvloer heeft een beschermende laag in zich, waardoor iets zuurs of vets er minder snel intrekt. Maar ook na het impregneren blijft het verstandig om bijvoorbeeld wat gemorste frisdrank zo snel mogelijk te verwijderen van de vloer.

Alles over het onderhoud van je betonvloer

betonvloer schuren en impregneren, betonvloer woonkamer, betonvloer met vloerverwarming

2. Hoe werkt schuren en impregneren?

Kort samengevat maken we een gevlinderde betonvloer in de volgende stappen:

Zoals je ziet is de betonvloer impregneren de laatste stap voordat je kunt genieten van jouw gevlinderde betonvloer.

Wanneer de stucloper van de vloer is en de betonvloer droog genoeg is, schuren we de betonvloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer wat meer openstaat en daardoor het impregneermiddel goed kan opnemen. Ook eventuele kleine oneffenheden zijn nu weer glad. Vervolgens maken we de vloer stofvrij. Hierna brengen we het impregneermiddel in zo’n twee tot drie lagen aan op je vloer. De betonvloer moet nu 24 uur lang drogen. Hierna kun je de vloer in gebruik nemen! Na een week is de impregneerbehandeling helemaal op sterkte. Dan kun je ook beginnen met de styling van je meubels en woonaccessoires.

3. Wanneer een betonvloer schuren en impregneren?

Schuren en impregneren doen we zo’n vier weken nadat de stucloper van de betonvloer af is. Het is belangrijk dat er in tussentijd goed geventileer en verwarmd wordt. Op die manier kan het vocht uit de woning én de vloer wegtrekken. De vloerverwarming mag aan als de stucloper is verwijderd en de betonvloer minimaal 6 weken oud is.

Hoe lang mag ik een stucloper maximaal op de betonvloer laten liggen?

4. Zie je wat van het impregneermiddel?

Nee, het impregneermiddel is mat en transparant. Het verandert dus bijna niets aan de waanzinnige uitstraling van een gevlinderde betonvloer.

Gevlinderde woonbetonvloer in huizen, woonbeton in huis, eetkamer met woonbeton, gevlinderd betonvloer in eetkamer

5. Wat gebeurt er als je je betonvloer niet laat schuren en impregneren?

Uiteraard kun je zelf kiezen of je je betonvloer wilt laten schuren en impregneren. Wees je ervan bewust dat de kans groot is dat er vlekken ontstaan wanneer je de betonvloer niet laat impregneren.

6. Kun je het schuren en impregneren van de betonvloer ook zelf doen?

Jazeker! Bedenk wel dat het impregneren gelijkmatig moet gebeuren en dat je geen garantie krijgt op de impregneerlaag wanneer je deze zelf aanbrengt. Laat je je betonvloer door ons schuren en impregneren dan heb je hier garantie op.

7. Wat kost het om een betonvloer te schuren en impregneren?

De kosten voor het schuren en impregneren van je woonbeton vloer bedragen €24,50 per m2. Weet je al dat je je betonvloer wilt laten schuren en impregneren dan kun je ook kiezen voor ons totaalpakket. In dit Pakket A is de impregneerbehandeling inbegrepen. En nog meer: energiezuinige en krimparme gevlinderde woonbeton vloer, met kleur en transparante en matte impregneerbehandeling. Voor dit complete pakket bedraagt de prijs €134,45 per m2.

Wil je een betonvloer die minder dan 65 m2 oppervlakte is? Dan geldt ons vaste tarief van €1.595,00 voor schuren en impregneren en €5.725,00 voor de betonvloer.

8. Ik wil graag een geïmpregneerde betonvloer. Kan dat?

Jazeker! Wij begrijpen helemaal dat je valt voor de charmes van een betonvloer! Je kunt onze betonnen woonvloeren bekijken in onze showroom in Opheusden. Maak gemakkelijk een afspraak per mail of telefoon. Liever eerst nog wat informatie? Neem ook dan gerust contact op en wie weet mogen we binnenkort jouw betonvloer schuren en impregneren!