SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen terras

Op zoek naar een betonnen terras? Wij realiseren graag het mooie, praktische betonnen terras waar u van droomt. We maken gebruik van beton en materialen van hoogwaardige kwaliteit dat ook strak en mooi blijft bij intensief gebruik. Door de grote hoeveelheid afwerkmogelijkheden en kleuren kunnen we een exclusief betonnen terras maken dat perfect aansluit op uw stijl en wensen. Wij denken graag met u mee van advies tot realisatie en natuurlijk met een uitstekende service.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Mogelijkheden met een betonnen terras

Een betonnen terras is perfect als u binnen een gevlinderde woonbeton vloer heeft en dit graag naar buiten wilt laten doorlopen. Of rondom uw zwembad of onder uw overkapping of veranda. Of gewoon als mooie eyecatcher in uw tuin. Kijk eens bij onze eerdere projecten voor meer inspiratie voor een betonnen terras.

Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Voordelen

 • Nooit meer last van onkruid;
 • Geen verzakkingen;
 • Geen zichtbare looppaden;
 • Leverbaar in verschillende kleuren;
 • Verlichting of spotjes kunnen mooi verwerkt worden in de betonnen terras;
 • Eenvoudig in onderhoud;
 • Veel toepassingen mogelijk. Verleng bijvoorbeeld uw betonnen terras met een gevlinderde betonnen oprit.

Bekijk de brochure

De dikte van een betonnen terras

Voor een betonnen terras gebruiken we altijd een minimale dikte van 15 centimeter. Met een dikte van 15 centimeter kan een betonnen terras goed tegen temperatuurwisselingen en is het terras constructief sterk genoeg om veel gewicht te dragen. Bijvoorbeeld van een veranda, overkapping, buitenkeuken of jacuzzi. Komen er ook auto’s te staan? Houd dan rekening met de dikte van een gevlinderde betonnen oprit. Deze minimale dikte is 20 centimeter.

Mogelijke kleuren voor een betonnen terras

Er zijn verschillende kleuren mogelijk voor een betonnen terras. De meest verkochte kleuren zijn basisgrijs, basisgrijs met zandkleur, middengrijs en donkergrijs. Of een combinatie van middengrijs en donkergrijs. Een combinatie van deze twee kleuren zorgt voor een gewolkt en levendig effect. Zwart en antraciet worden bijna nooit toegepast omdat deze kleuren veel warmte aantrekken. Ook de kleuren wit of lichtgrijs passen we buiten niet vaak toe. Dat komt omdat deze kleuren snel het zonlicht weerkaatsen. De verschillende kleuren liggen ook in onze showroom zodat u de kleuren goed met elkaar kunt vergelijken en de juiste keuze kunt maken.
Showroomafspraak inplannen

terras van beton

Werkwijze

Een gevlinderd betonnen terras leggen we altijd onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg van het terras en is er geen kans op groene aanslag. Officieel dient er rekening gehouden te worden met 1,5 centimeter afschot per strekkende meter om de kans op plasvorming zoveel mogelijk te verminderen. Wij adviseren u ook graag over afwatering in combinatie met vloerputten, een drain of lijngoten.

De werkzaamheden voor een terras zijn als volgt:

 • Aanbrengen van een vast zandbed of puinbed van minimaal 10 centimeter;
 • Plaatsen van de bekisting;
 • Het leggen van folie, afstandhouders en wapeningsnetten;
 • Het storten en vlinderen van het beton;
 • Een tijdelijke bescherming (curing) aanbrengen;
 • Impregneren.

Onderhouden van het terras

Na het impregneren is het terras voor ongeveer 95% vuil- en vloeistofafstotend. Om lang te genieten van uw terras is regelmatig onderhoud belangrijk. Zorg ervoor dat u uw terras regelmatig veegt met een zachte bezem om krassen te voorkomen. Vegen verwijdert niet al het vuil van uw terras. Daarom is het belangrijk om ook met water uw terras schoon te maken door middel van dweilen of schoon spuiten. Voeg aan uw dweilwater reinigingsmiddel voor beton of onderhoudsmiddel voor beton toe voor een schoon en goed resultaat.

Buiten terras van beton met loungeset Veenendaal

Wat kost een betonnen terras?

Is uw interesse voor een beton terras gewekt? Dan wilt u vast ook graag weten met welke prijs u rekening moet houden. U heeft al zo’n mooi terras vanaf € 89,95 per vierkante meter, inclusief btw. Maar deze prijs is zonder kleur en impregneren. Wilt u graag een goede prijs waar u mee aan de slag kunt? Dat snappen wij wel. Daarom hebben we een handige rekentool ontwikkeld. In een paar eenvoudige stappen ontvangt u een richtprijs in uw mailbox.
Richtprijs berekenen

Bezoek onze showroom voor uw betonnen terras

Maak een afspraak en bekijk in onze showroom voorbeelden van betonvloeren met verschillende kleuren en afwerkingen. Een van onze adviseurs staat voor u klaar om u te adviseren over de mogelijkheden in uw situatie. Aan de hand van deze afspraak maken we een passend prijsvoorstel.

Is Opheusden ver voor u rijden of bent u op korte termijn niet in de gelegenheid om onze showroom te bezoeken? Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar om advies in te winnen.
Contact opnemen

Ons meest recente werk