SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonnen terras

Op zoek naar een betonnen terras? Wij maken graag het mooie, praktische betonnen terras waar u van droomt. Door de verschillende afwerkingen, kleuren en maten kunnen we een exclusief betonnen terras maken dat helemaal past bij uw stijl en wensen. Maak kennis met onze beton terrassen en wie weet zijn u en een gevlinderd betonnen terras dé perfecte match.
showroombezoek plannen Offerte aanvragen

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Mogelijkheden met een betonnen terras

Een betonnen terras is perfect als u binnen een gevlinderde woonbeton vloer heeft en dit graag naar buiten door wilt leggen. Of rondom uw zwembad of onder uw overkapping of veranda. Of gewoon als mooie eyecatcher in uw tuin. Een terras van beton is sterk, makkelijk schoon te maken en ziet er waanzinnig uit.

Gevlinderde betonvloer buiten

Voordelen

 • Nooit meer last van onkruid;
 • Geen verzakkingen;
 • Geen zichtbare looppaden;
 • Leverbaar in verschillende kleuren;
 • Verlichting of spotjes kunnen mooi verwerkt worden in de betonnen terras;
 • Makkelijk schoon te maken;
 • Veel toepassingen mogelijk. Verleng bijvoorbeeld uw betonnen terras met een gevlinderde betonnen oprit.

Brochure bekijken

Foto van een moderne uitbouw aan een jaren '30 woning met houten lamellen op de gevel en grote glazen puien.

Project in samenwerking met Kraal architecten 

Hoe dik is een betonnen terras?

Een betonnen terras is minimaal 15 centimeter dik. Met deze dikte kan een beton terras goed tegen temperatuurwisselingen en is het terras constructief sterk genoeg om veel gewicht te dragen. Bijvoorbeeld van een veranda, overkapping, buitenkeuken of jacuzzi. Komen er ook auto’s te staan? Houd dan rekening met de dikte van een gevlinderde betonnen oprit. Voor een betonnen oprit is de minimale dikte 20 centimeter.

Mogelijke kleuren voor een betonnen terras

Er zijn verschillende kleuren mogelijk voor een betonnen terras. De meest verkochte kleuren zijn basisgrijs, basisgrijs met zandkleur, middengrijs en donkergrijs. Of een combinatie van middengrijs en donkergrijs. Een combinatie van deze twee kleuren zorgt voor een gewolkt en levendig effect. Zwart en antraciet passen we bijna nooit toe omdat deze kleuren veel warmte aantrekken. Ook de kleuren wit of lichtgrijs passen we buiten niet toe. Dat komt omdat deze kleuren snel het zonlicht weerkaatsen. De verschillende kleuren liggen ook in onze showroom zodat u de kleuren goed met elkaar kunt vergelijken en de juiste keuze kunt maken.
Showroombezoek plannen

terras van beton

Werkwijze

Een gevlinderd betonnen terras leggen we altijd onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg van het terras en is er geen kans op groene aanslag. Officieel dient er rekening gehouden te worden met 1,5 centimeter afschot per strekkende meter om de kans op plassen zo klein mogelijk te houden. Wij adviseren u ook graag over afwatering in combinatie met vloerputten, een drain of lijngoten.

Een betonnen terras maken we zo:

 • Aanbrengen van een vast zandbed of puinbed van minimaal 10 centimeter (door opdrachtgever of derden);
 • Bekisting stellen (optie door ons);
 • Folie, afstandhouders en wapeningsnetten leggen;
 • Het betonnen terras storten en vlinderen;
 • Impregneren.

Het terras schoonmaken

Na het impregneren is het terras voor  95% afstotend voor vuil en vloeistof. Om lang te genieten van uw terras is regelmatig schoonmaken belangrijk. Zorg ervoor dat u uw terras regelmatig veegt met een zachte bezem om krassen te voorkomen. Vegen verwijdert niet al het vuil van uw terras. Daarom is het belangrijk om ook met water uw terras schoon te maken door middel van dweilen of schoon spuiten. Voeg aan uw dweilwater reinigingsmiddel voor beton of onderhoudsmiddel voor beton toe voor een schoon en goed resultaat.

Wat kost een betonnen terras?

Is uw interesse voor een beton terras gewekt? Dan bent u vast benieuwd aan welke prijs u moet denken. U heeft al zo’n mooi terras vanaf 97,95 per vierkante meter, inclusief btw. Deze prijs is zonder kleur en impregneren. Wilt u weten aan welke investering u moet denken? Vraag uw offerte aan via ons offerteformulier.
Offerte aanvragen

Bezoek onze showroom voor uw terras

Maak een afspraak en bekijk in onze showroom voorbeelden van betonvloeren met verschillende kleuren en afwerkingen. Een van onze adviseurs staat voor u klaar om u te advies te geven over de mogelijkheden in uw situatie. Aan de hand van deze afspraak maken we een passende offerte.

Is Opheusden ver voor u rijden of bent u op korte termijn niet in de gelegenheid om onze showroom te bezoeken? Natuurlijk mag u ons ook altijd bellen of mailen zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. We helpen u graag!
Contact opnemen Afspraak maken

Ons meest recente werk