SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer valt tussen de beton ciré vloer en de PU gietvloer in. De vloer is minder egaal dan een PU gietvloer en gladder dan een beton ciré vloer. De cementgebonden gietvloer is een dunne vloerafwerking met een dikte van slechts 4 tot 8 millimeter. Graag adviseren onze specialisten u over alle mogelijkheden van de cementgebonden gietvloeren.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.Wij leveren gevlinderde woonbeton vloeren vanaf 60 m²

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de cementgebonden gietvloer uit een cementlaag. Daarnaast komen er meerdere beschermende laklagen bovenop. Op deze manier krijgt deze cementgebonden gietvloer een meer karakteristieke uitstraling dan een PU gietvloer. Een cementgebonden gietvloer is in iedere RAL-kleur leverbaar.  

Voordelen en tips voor cementgebonden gietvloeren

  • Zijn te realiseren op een bestaande tegelvloer of zandcementdekvloer
  • In combinatie met egaline een dikte van ca. 8 mm
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS-kleur
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Onderhoudsvriendelijk doordat de vloer naadloos is: 100% vuil- en vloeistofafstotend

Cementgebonden gietvloeren zijn, op de badkamer na, toepasbaar in iedere ruimte van uw woning. Een cementgebonden gietvloer is een sterk product, maar niet 100% kras- en slijtvast. Daarom is het advies om regelmatig te stofzuigen/stofwissen en zorg te dragen voor een goede schoon- en droogloopmat bij uw voor- en achterdeur. Hiermee houdt u zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur. Daarnaast is het van belang dat schuivende delen voorzien zijn van goede viltjes.

Werkwijze

Voor een cementgebonden gietvloer is een vlakke ondergrond van belang. Voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer wordt eerst het opstookprotocol van de vloerverwarming gevolgd. Als er scheuren optreden door het verwarmen van de ondervloer, dan herstellen we deze scheuren voor we de egaline en de gietvloer aanbrengen. Deze egalinelaag passen we ook toe bij een oneffen ondergrond. Ook al is de ondervloer eerst geëgaliseerd voordat de cementgebonden gietvloer wordt aangebracht, de kans op scheurvorming is niet uit te sluiten.

Het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer neemt ongeveer 6 à 7 dagen in. Vervolgens heeft de vloer nog een week nodig om uit te harden. Afhankelijk van het aantal m² wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht met meerdere mengsels. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid op gietlijnen. Dit is een onderdeel van de uitstraling en wordt niet gezien als gebrek.

cementgebonden gietvloer, cementgebonden, betonlook vloer

Bekijk de cementgebonden gietvloer in onze showroom

Wij nodigen u graag uit om bij ons in de showroom te kijken. Tijdens de afspraak adviseren we u over de verschillende vloermogelijkheden voor uw woning of leefomgeving. Op basis van uw wensen en uw bezoek stellen we een offerte op. U kunt ook alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u meer informatie en prijzen toe en nemen we vervolgens contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

Ons meest recente werk