SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer valt tussen de beton ciré vloer en de PU gietvloer in. De vloer is minder egaal dan een PU gietvloer en gladder dan een beton ciré vloer. De cementgebonden gietvloer is een dunne vloerafwerking met een dikte van slechts 4 tot 8 millimeter. Graag adviseren onze specialisten u over alle mogelijkheden van de cementgebonden gietvloeren.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Betonlook vloeren realiseren wij vanaf 20m².

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer valt onder de categorie: betonlook vloeren, samen met de beton ciré vloer en de PU gietvloer. De cementgebonden gietvloer bouwen we op in verschillende lagen. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de cementgebonden gietvloer onder andere uit cement. Daarnaast komen er meerdere beschermende laklagen bovenop. De laklagen zijn te kiezen in een matte variant en een zijdeglans. Een cementgebonden gietvloer is in iedere RAL-kleur leverbaar. Daarnaast is de cementgebonden gietvloer niet te vergelijken met een PU gietvloer. Over de PU gietvloer leest u meer in dit blog: wat is pu? 

Voordelen en tips voor cementgebonden gietvloeren

  • Zijn te realiseren op een bestaande tegelvloer (mits de tegelvloer goed verlijmd is) of zandcement dekvloer
  • In combinatie met egaline een dikte van ca. 8 mm
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS- kleur
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Onderhoudsvriendelijk doordat de vloer naadloos is en gelakt: 100% vuil- en vloeistofafstotend

Cementgebonden gietvloeren zijn, op de badkamer na, toepasbaar in iedere ruimte van uw woning. Een cementgebonden gietvloer is een sterk product, maar niet 100% kras- en slijtvast. Daarom is het advies om regelmatig te stofzuigen/stofwissen en zorg te dragen voor een goede schoon- en droogloopmat bij uw voor- en achterdeur. Hiermee houdt u zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur. Daarnaast is het van belang dat schuivende delen voorzien zijn van goede viltjes. Wilt u meer weten over het goed onderhouden van uw gietvloer? U leest er alles over op deze pagina.

Werkwijze

Voor een cementgebonden gietvloer is een vlakke ondergrond van belang. Voor het aanbrengen van een gietvloer moet je eerst het opstookprotocol met betrekking tot de vloerverwarming volgen. Als er scheuren optreden door het verwarmen van de ondervloer, dan herstellen we deze scheuren voor we de egaline en de gietvloer aanbrengen. Deze egalinelaag passen we ook toe bij een oneffen ondergrond. Ook al is de ondervloer eerst geëgaliseerd voordat we de cementgebonden gietvloer aanbrengen, de kans op scheurvorming is niet uit te sluiten.

Het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer neemt ongeveer 6 à 7 dagen in. Vervolgens heeft de vloer nog een week nodig om uit te harden. Afhankelijk van het aantal m² brengen we de cementgebonden gietvloer aan met meerdere mengsels. Hierdoor ontstaat de kans op gietlijnen. Dit is een onderdeel van de uitstraling en zien we niet als gebrek.

cementgebonden gietvloer, cementgebonden, betonlook vloer

Bekijk de gietvloeren in onze showroom

Wij nodigen u graag uit om bij ons in de showroom te kijken. Tijdens de afspraak adviseren we u over de verschillende vloermogelijkheden voor uw woning of leefomgeving. Op basis van uw wensen en uw bezoek stellen we een offerte op. U kunt ook alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u meer informatie en prijzen toe en nemen we vervolgens contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan direct contact met ons op. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen op snel meer te weten over de cementgebonden gietvloer. Dit kan op ons telefoonnummer: 0488-750 961. We hopen snel van u te horen!

Ons meest recente werk