SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer valt tussen de PU gietvloer en de beton ciré vloer. Minder klinisch dan de PU gietvloer en gladder dan de beton ciré vloer. Een cementgebonden gietvloer is net als een PU gietvloer en beton ciré vloer een dunne vloerafwerking van enkele millimeters. Ook is een cementgebonden gietvloer net als onze andere betonlook vloeren in elke RAL kleur te verkrijgen. Toch blijven natuurlijke tinten zoals grijs en zand favoriet. In tegenstelling tot een PU gietvloer is een cementgebonden gietvloer niet geschikt voor in de badkamer.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Cementgebonden gietvloer

Voor een cementgebonden gietvloer is een vlakke ondergrond van belang. Voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer wordt ook eerst het opstookprotocol van de vloerverwarming gevolgd. Als er scheuren optreden door het verwarmen van de ondervloer, dan worden deze scheuren voor het aanbrengen van de gietvloer hersteld door het toepassen van een egaline laag. Deze egaline laag wordt ook toegepast bij een oneffen ondergrond. Ook al is de ondervloer eerst geëgaliseerd voordat de cementgebonden gietvloer wordt aangebracht, de kans op scheuren blijft ten alle tijden aanwezig.

Het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer heeft gemiddeld een week nodig. Vervolgens heeft de vloer nog een week nodig om uit te harden. Afhankelijk van het aantal m² wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht met meerdere mengsels. Hierdoor kunnen gietlijnen ontstaan. Dit is een onderdeel van de uitstraling en wordt niet gezien als gebrek.

Advies cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een sterk product, maar niet 100% kras- en slijtvast. Daarom is het advies om regelmatig te stofzuigen/stofwissen en zorg te dragen voor een goede schoon- en droogloopmat bij uw voor- en achterdeur. Hiermee houdt u zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur. Daarnaast is het van belang dat schuivende delen voorzien zijn van goede viltjes.

Kom langs in onze showroom en vraag een offerte aan

Wij nodigen u graag uit om bij ons in de showroom te kijken. Tijdens de afspraak kunnen we adviseren over de cementgebonden gietvloer voor uw woning of leefomgeving. Op basis van uw wensen en naar aanleiding van uw bezoek in de showroom maken we een offerte.

Ook kunt u alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk