SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

onderhoud beton

Vlekken uit beton verwijderen: zo doe je dat

Het overkomt iedereen wel eens: je laat iets uit je handen vallen op de vloer. Terwijl je nog zó voorzichtig deed. Je stoot een glas rode wijn van tafel of je kleintje loopt rond met een lekkende tuitbeker. Kortom: een vlek in je vloer is zo gemaakt. Maar hoe krijg je die vlek er zo snel mogelijk weer uit? In dit artikel geven we je tips om vlekken uit beton te verwijderen én om vlekken te voorkomen.

vlekken uit beton verwijderen: zo doe je dat!

Eerste hulp bij vlekken uit beton verwijderen: handdoeken en kokend water

De meest snelle én goedkope tip die je bij heel veel vlekken kunt gebruiken is heel simpel: een handdoek met daaroverheen kokend water. Is er koffie, wijn of appelsap geknoeid? Leg er zo snel mogelijk een handdoek op en giet daaroverheen kokend water. Laat de handdoek met water een paar uur liggen om in te trekken.

Daarna haal je de handdoek weg en laat je de vloer opdrogen en je zult zien dat de vlek óf helemaal weg is óf een heel eind minder is geworden. Is de vlek wel minder geworden maar nog niet helemaal weg? Dan kun je deze stap ook prima nog een keer herhalen.

Sprayflacon betonvloer reiniger

Een natuurlijk schoonmaakmiddel mét een krachtige werking is de betonvloer reiniger van Naturama. Deze sprayflacon is klaar-voor-gebruik en spray je puur op de vlek of vlekken in het beton. Dit schoonmaakmiddel laat je zo’n drie minuten intrekken en neem je daarna af met een vochtige doek.

De sprayflacon bestel je makkelijk en snel op Vloerenonderhoud.nl en is ook verkrijgbaar als concentraat in een 5 liter jerrycan. Het concentraat gebruik je als schoonmaakmiddel in je dweilwater.
Betonvloer reiniger kopen

Oil-Ex mag niet ontbreken in je schoonmaakkast of keukenla

Heb je agressieve vlekken in de vloer van bijvoorbeeld vet of olie? Oil-Ex is je redding. Oil-Ex is specifiek voor het verwijderen van olie- en vetvlekken uit vloeren en elementen van beton of steen. Oil-Ex werkt wel anders dan ‘gewone’ schoonmaakmiddelen. Je smeert de pasta op de vlek en dekt daarna de pasta af met aluminiumfolie en schilderstape. Vervolgens laat je de pasta 12 uur intrekken. Tot slot verwijder je de aluminiumfolie en is de pasta poeder geworden die je makkelijk kunt afnemen.
Oil-Ex kopen

Welke producten moet je niet gebruiken op beton?

Agressieve schoonmaakmiddelen tasten je betonvloer aan en raden we daarom altijd af. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn bijvoorbeeld: chloor, bleekmiddel, antikalk of schuurmiddel zoals Cif. Gebruik daarom PH-neutrale schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van je betonvloer.

Hoe voorkom je vlekken in een betonvloer?

Een betonvloer is een natuurlijk product dat na het vlinderen ongeveer 85% dicht is. Het impregneren van een betonvloer verhoogt de dichtheid naar zo’n 95%. Hierdoor wordt de kans op vlekken veel kleiner. Maar met alleen impregneren ben je er niet. Het is een goede basis maar goed en regelmatig schoonmaken en onderhouden is minstens zo belangrijk.

Het is belangrijk om de impregneerlaag te blijven voeden. Dan blijft de bescherming op het juiste niveau. Daarom is het nodig om regelmatig schoon te maken en de vloer te onderhouden. Hiervoor kun je onderstaand stappenplan als richtlijn aanhouden:

    • Minimaal twee keer per week stofzuigen met een stofzuiger met parketzuigmond;
    • Minimaal een keer per week dweilen met water en betonvloer reiniger;
    • Een keer per twee weken na het schoonmaken, dweilen met impregneer- onderhoudsmiddel om de beschermlaag te voeden.

Impregneermiddel kopen

Lukt het niet om de vlek(ken) te verwijderen of heb je een vraag over het verwijderen van vlekken? Neem contact met ons op, we helpen je graag op weg naar een vlekkeloze vloer! 

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.