SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In 2020 hebben we al 18.559 m² aan vloeren gelegd, daarom zijn we er even tussenuit van 24 juli tot en met 14 augustus. Vanaf 17 augustus bent u weer welkom in de showroom om onze mooie vloeren te bekijken. Natuurlijk wel even op afspraak in verband met COVID-19. Fijne zomer! ×

FAQ

Hier vindt u de meest gestelde vragen over alles wat te maken heeft met gevlinderde woonbeton vloeren en betonlook vloeren. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag om het antwoord te vinden!

Wat is een gevlinderde woonbeton vloer?

Een gevlinderde woonbeton vloer is een massieve betonvloer die we rechtstreeks op de vloerverwarming realiseren. De zandcement dekvloer blijft in dit geval achterwege.

Wat is de minimale dikte van een gevlinderde woonbeton vloer?

De minimale dikte van een gevlinderde woonbeton vloer in combinatie met vloerverwarming is 7 cm.

Wie dekt de vloer af met stucloper na het storten?

De gestorte vloer wordt door de opdrachtgever afgedekt met stucloper. Dit wordt niet door Willem Designvloeren gerealiseerd.

Wanneer mag de vloer afgedekt worden met stucloper?

De betonvloer mag na 4 à 5 dagen afgedekt worden met stucloper. Wanneer de stucloper juist op de vloer is geplaatst mogen daarna de werkzaamheden weer hervat worden.

Waarmee wordt de vloer afgedekt?

De vloer wordt afgedekt met een stucloper die aan één kant geplastificeerd is. Verder wordt de stucloper vaak afgeplakt met ductape. Het is van belang dat de stucloper- stroken stotend tegen elkaar aangelegd worden. Deze mogen elkaar dus niet overlappen. Door de stucloper juist neer te leggen wordt het mooiste resultaat behaald. De tape mag in geen enkel geval op de vloer geplakt worden.

Wanneer mag de vloerverwarming aan?

De vloerverwarming mag op zijn vroegst zes weken na het storten aan. Het is van groot belang om hiervoor het opstookprotocol van Willem Designvloeren te gebruiken. Het opstookprotocol mag pas gestart worden wanneer de stucloper van de vloer is verwijderd.

Moeten er dilatatievoegen worden toegepast in een gevlinderde betonvloer?

Dit is niet noodzakelijk. Ook wanneer er dilatatievoegen worden toegepast blijft de kans op scheurvorming bestaan. Wanneer u, de aannemer, architect etc. toch dilatatievoegen wil toepassen, kunnen wij dit wel realiseren.

Kunnen betonnen terrassen altijd worden gerealiseerd?

Gevlinderde betonnen terrassen kunnen wij alleen realiseren in de zomermaanden. Dit in verband met temperatuurswisselingen, blad-inval, regen, vorst etc.

Hoeveel tijd neemt het in beslag om een gevlinderde betonvloer te realiseren?

Voor een gevlinderde betonvloer rekenen wij gemiddeld drie dagen. De eerste dagen verzorgen wij de wapening en de voorbereidende werkzaamheden, de tweede dag is een tussen dag voor onvoorziene zaken, het bestellen van het beton etc. en de derde dag wordt de vloer in zijn geheel gestort en gevlinderd.

Brengen jullie ook zandcementdekvloeren aan?

Nee. Wij kunnen een gevlinderde betonvloer voor u realiseren waar u geen zandcementdekvloer nodig heeft. Wanneer u kiest voor een beton ciré vloer, cementgebonden gietvloer of PU gietvloer dient er eerst door derden een zandcementdekvloer aangebracht te worden.

Zijn plinten noodzakelijk bij een gevlinderde betonvloer?

Plinten zijn niet noodzakelijk, maar worden door ons altijd wel geadviseerd. Naast dat een plint zorgt voor een mooie afwerking is een plint ook praktisch. Uw plint dient namelijk ook als stootband voor uw stofzuiger en dweil.