SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Woonkamer in Brede met daarin een gevlinderde betonvloer. Hierop staat een grijze bank en een bruine stoel.

Alles wat je moet weten over vloerverwarming in een betonvloer

Zowel vloerverwarming als betonvloeren zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Betonvloeren zijn trendy, maar tegelijkertijd tijdloos. Vloerverwarming is een energiezuinige manier van verwarmen. De combinatie van vloerverwarming en een betonvloer is perfect! In dit blog lees je er alles over.

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming

De combinatie van een betonvloer met vloerverwarming is perfect wanneer je op zoek bent naar een comfortabele, duurzame en moderne vloerafwerking. Betonvloeren staan bekend om hun robuuste karakter en tijdloze uitstraling. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmtegeleiding. Door deze combinatie bespaar je al snel op je stookkosten.

Vloerverwarming in combinatie met een betonvloer is dé oplossing voor vrijwel elke situatie, of je nu een nieuw huis gaat bouwen of een bestaande woning gaat verbouwen.

woonbeton van Willem Designvloeren in een moderne keuken in een herenhuis van de vorige eeuw gecombineerd met karakteristieke elementen zoals glas-in-lood ramen en sierlijsten aan het plafond.

De voordelen van een betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming kent veel voordelen:

  • Beton in combinatie met vloerverwarming warmt snel op én houdt warmte lang vast. Dit is perfect voor in de koude wintermaanden. Een betonvloer is van zichzelf een koel product, wat in de zomer ideaal is!
  • Een betonvloer is duurzaam, slijtvast en krasvast. Hierdoor gaat deze vloer dus erg lang mee.
  • Een gevlinderde betonvloer kan naadloos door het hele huis (en zelfs tot en met buiten) worden gelegd. Hierdoor is schoonmaken eenvoudig.
  • Beton vormt een perfecte basis dat in elk interieur past.

Waar moet je rekening mee houden bij een betonvloer met vloerverwarming?

Overweeg jij een gevlinderde betonvloer in combinatie met vloerverwarming? Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden:

  • Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik, en in sommige gevallen zelfs wel 9 of 12 centimeter. Dit betekent dat er voldoende ruimte beschikbaar moet zijn voor deze vloer met vloerverwarming. Heb jij slechts enkele millimeters beschikbaar voor een vloer? Kijk dan eens naar onze Italiaanse betonlook vloer.
  • Beton is een natuurproduct en kan door temperatuurswisselingen uitzetten en krimpen. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Mochten er scheuren ontstaan in jouw betonvloer, vullen wij deze (na een jaar) kosteloos op!

Witte keuken met een bruin kookeiland in Lewedorp. Gecombineerd met een gevlinderde betonvloer en grote zwarte lampen.

De dikte van een betonvloer met vloerverwarming

Voor een betonvloer met vloerverwarming hanteren we een minimale dikte van 7 centimeter. Deze dikte hanteren we wanneer er al een constructievloer met daaronder isolatie in de woning ligt, waar wij overheen storten. Wanneer er de mogelijkheid is om voor 9 centimeter te gaan, raden we dit aan!

Als er een constructievloer met daarop isolatieplaten aanwezig is, hanteren we een minimale dikte van 9 centimeter. Anders kan de vloer hol gaan klinken.

Moet de hele opbouw van de vloer nog gemaakt worden? En starten wij vanaf het zand? Dan hanteren we de minimale dikte van 12 centimeter. Op deze manier bieden wij een constructie- en woonbeton vloer in één aan!

Welke soorten vloerverwarming zijn geschikt voor een betonvloer

Een cv-ketel of een warmtepomp zijn de meest gekozen manieren om je huis te verwarmen. Beide methoden zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Met een cv-ketel kun je alleen verwarmen, terwijl een warmtepomp zowel kan verwarmen als koelen.

Bij een cv-ketel heb je ook een bypass en een pompschakelaar nodig. Deze onderdelen zijn niet nodig bij een warmtepomp.

De verdeler

Bij een vloerverwarmingssysteem hoort altijd een verdeler. De verdeler verdeelt het water over de verschillende groepen. Op deze manier wordt de betonvloer gelijkmatig verwarmd. Bij de verdeler komen de aanvoerleidingen en retourleidingen samen.

vloerverwarming in beton, vloerverwarming in betonvloer

Plaats van de verdeler

Het is belangrijk dat je de verdeler op een centrale plaats en op dezelfde verdieping als waar de vloerverwarming komt, plaatst. Wordt er vloerverwarming aangelegd op de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping? Dan heb je drie verdelers nodig, voor elke verdieping één. Door de verdeler op een centrale plaats te hangen, voorkom je dat er te veel slangen door de deuropening moeten.

Is het niet mogelijk om de verdeler op een centrale plaats te hangen omdat deze bijvoorbeeld midden in de woonkamer zou komen? Overweeg dan om twee verdelers te plaatsen.

Soort verdeler

Bij onze vloerverwarmingssystemen leveren we een metalen verdeler. Op één verdeler kun je maximaal 15 groepen aansluiten. Bij een cv-ketel kun je tot 150 m² met één verdeler werken. Voor een warmtepomp is dit tot 135 m². Heb je meer vierkante meters? Dan heb je twee verdelers nodig.

Vloeropbouw met vloerverwarming in een betonvloer

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om de vloeropbouw met vloerverwarming. Een van de mogelijkheden is de opbouw vanaf een constructievloer.

De minimale dikte van een betonvloer is 7 centimeter. De opbouw van deze vloer is als volgt:

  • Zand (Ligt er al)
  • Isolatie (Ligt er al)
  • Constructievloer (Ligt er al)
  • Reflectiefolie (Optioneel door Willem Designvloeren)
  • Vloerverwarming (Optioneel door Willem Designvloeren)
  • Wapening (Door Willem Designvloeren)
  • Gevlinderde betonvloer van 7 centimeter (Door Willem Designvloeren)

Lees onderstaand blog om meer te weten te komen over alle verschillende varianten qua vloeropbouw!
Welke dikte betonvloer?

Energiezuinige betonvloer met vloerverwarming

Wij bieden verschillende soorten betonmixen aan. De ‘normale’ betonmix, de energiezuinige betonmix en de krimparme betonmix. De energiezuinige betonmix heeft een andere samenstelling dan de ‘normale’ betonmix. De betonmassa bevat minder stilstaande lucht. Hierdoor warmt het beton sneller op, en houdt de vloer de warmte langer vast. Deze variant kost een paar euro per vierkante meter meer, maar is op langer termijn kostenbesparend. Met de energiezuinige variant bespaar je al snel 30-40% op je stookkosten.

Gevlinderde betonvloer in Den Haag. Deze ligt in de keuken. De keuken is bruin en er staat een kookeiland met 5 barkrukken. De tafel is van hout met daaraan een houten bankje en vier stoelen.

Wat kost een betonvloer met vloerverwarming?

De kosten van een betonvloer met vloerverwarming hangen af van het aantal vierkante meters dat je afneemt. Een betonvloer boven de 65 m² kost ongeveer €130,- per vierkante meter. Vloerverwarming kost bij 65 m² ongeveer €3.000,-.

Lees voor meer informatie over de prijs dit blog: https://www.willemdesignvloeren.nl/wat-kost-een-betonvloer-met-vloerverwarming/

Prijs berekenen van een betonvloer met vloerverwarming

Wil jij weten wat een betonvloer met vloerverwarming je gaat kosten? Vul dan onze rekentool in! Binnen een paar minuten ontvang je een prijsindicatie in jouw mailbox.
Rekentool

Krijg advies in onze showroom!

Wil jij het juiste advies over het type vloer dat perfect bij jou past, of heb je nog vragen? Maak dan een afspraak in onze showroom. Wij adviseren je graag.
Afspraak maken in de showroom

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.