SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten en vlinderen, vloerverwarming in betonvloer

Alles wat je moet weten over vloerverwarming in een betonvloer

Zowel vloerverwarming als betonvloeren zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Betonvloeren zijn helemaal trendy en tegelijkertijd tijdloos. En vloerverwarming? Vloerverwarming is onder andere een gezonde en energiezuinige manier van verwarmen. En vloerverwarming in een betonvloer? Dat is het beste van beide werelden. Hoog tijd dus om je hier meer over te vertellen.

Soorten vloerverwarming

Een cv- ketel of een warmtepomp zijn de meest gekozen manieren om je huis te verwarmen. Deze manieren zijn allebei geschikt om te combineren met vloerverwarming. Maar met een cv- ketel kun je alleen verwarmen en met een warmtepomp kun je zowel verwarmen als koelen.

Bij een cv- ketel heb je ook een bypass en een pompschakelaar nodig. Deze twee onderdelen vervallen bij een vloerverwarming met warmtepomp.

vloerverwarming in beton, vloerverwarming in betonvloer

Verdeler

Bij een vloerverwarmingssysteem hoort altijd een verdeler. Een verdeler is een apparaat waar het warme water wordt verdeeld over de verschillende groepen. Op deze manier verwarm je de vloer gelijkmatig. Bij deze verdeler komen een aanvoerleidingen en de retourleidingen samen.

Plaats van de verdeler

Het is belangrijk dat je de verdeler op een centrale plaats op dezelfde etage plaatst als waar de vloerverwarming komt. Komt er vloerverwarming op de begane grond, 1e etage en 2e etage? Dan gebruik je dus drie verdelers, voor elke etage één. Door de verdeler op een centrale plaats te hangen voorkom je dat er te veel slang door een deuropening gelegd moet worden.

Is het niet mogelijk om de verdeler op een centrale plaats te hangen? Omdat je de verdeler dan bijvoorbeeld midden in de woonkamer krijgt? Overweeg dan om twee verdelers te plaatsen. Zo verdeel je de hoeveelheid slangen.

Soort verdeler

Bij het vloerverwarmingssysteem krijg je een metalen verdeler. Je kunt maximaal 15 groepen op één verdeler kwijt. Bij een cv-ketel kun je daarom tot 150 m² met één verdeler werken. Bij een warmtepomp is dit tot 135 m². Meer dan 150 m²? Dan kom je uit op twee verdelers.

Vloeropbouw met vloerverwarming in een betonvloer

Een vloer met vloerverwarming en een gevlinderde woonbeton vloer bouwen we als volgt op:

 • Stabiel, aangetrild zandbed
 • Isolatie
 • Constructievloer
 • Reflectiefolie
 • Bindnetten
 • Vloerverwarmingsslangen
 • Wapening ø6 mm
 • Gevlinderde woonbeton vloer à 7 centimeter

Het kan natuurlijk zijn dat jouw vloeropbouw er anders uitziet dan hierboven. Klik hier om meer te weten over de verschillende varianten qua vloeropbouw en de verschillende dikten?

vloerverwarming in betonvloer

Voordelen van vloerverwarming

 • Comfortabel
 • Energiebesparend
 • Verhoging woningwaarde
 • Veilig
 • Gezond
 • Hygiënisch
 • Esthetisch

Energiezuinige betonvloer met vloerverwarming

Naast de ‘gewone’ gevlinderde betonvloer kun je ook kiezen voor een energiezuinige betonvloer. Deze betonmix heeft een andere samenstelling dan de basis gevlinderde betonvloer. Door deze samenstelling is de betonmassa dichter. Dit houdt in dat er minder stilstaande lucht in de betonmassa aanwezig is.

De energiezuinige betonvloer zorgt dat de warmte van de vloerverwarming sneller naar de oppervlakte gaat. Ook houdt deze betonmix warmte langer vast. Deze variant is wat duurder in aanschaf, maar op langer termijn zeer kostenbesparend. Je bespaart tenslotte tot wel 30% op je stookkosten.

Lees ook: Is een betonvloer duurzaam?

Prijs berekenen: betonvloer met vloerverwarming

Natuurlijk wil je ook weten wat zo’n betonvloer met vloerverwarming je nu gaat kosten. En dat begrijpen wij heel goed. Daarom hebben wij een fijne rekentool ontwikkeld waarmee je zelf een prijsberekening kunt maken. Vul je gegevens in, kies bij gewenste vloer de gevlinderde woonbeton vloer, vink het vinkje aan met vloerverwarming en vul het aantal m² in. Klik op verzenden en je ontvangt de prijsindicatie in je mailbox.

Meer weten over vloerverwarming in een betonvloer?

Heb je nog vragen over vloerverwarming, de betonvloer of allebei? Wil jij de betonvloeren in het echt zien en vergelijken en een exacte prijs weten? Plan dan een afspraak in voor een bezoek in onze showroom. Klik hier om een afspraak te maken.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.