SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Oprit van beton: strak en solide

Onkruid verwijderen uit de voegen van tegels is voorgoed verleden tijd met een betonnen oprit. Een betonnen oprit biedt niet alleen praktische voordelen, maar is ook een esthetische keuze. We maken een oprit van beton niet als ruwe industrievloer, maar als luxe gevlinderde betonvloer.

Een oprit wordt dagelijks belopen en moet auto’s, bussen en campers kunnen dragen. Daarom moet een oprit wel tegen een stootje kunnen. Beton is een perfect materiaal om te gebruiken als oprit. Beton is sterk, slijtvast en zwaar belastbaar.

Oprit van beton: dikte, kleur en afwerking

Omdat een gevlinderd betonnen oprit stevig genoeg moet zijn om auto’s, bussen en campers te kunnen dragen, storten we een betonnen oprit van minimaal 20 centimeter dik. Hierdoor kunnen we een dubbele wapening in het beton verwerken en is de oprit constructief.

Er zijn verschillende kleurmogelijkheden wanneer je kiest voor een oprit van beton. Wij bieden kleurpigmenten is verschillende zandkleuren en grijstinten aan. Ook een combinatie van kleuren is mogelijk. Door het gevlamde effect van het vlinderen, is elke betonnen oprit uniek.

Let buiten wel op donkere- of juist hele lichte kleuren. Donkere kleuren trekken warmte aan. Lichte kleuren weerkaatsen snel het zonlicht.

Ook kun je ervoor kiezen om de toplaag in te laten zagen. Hierdoor ontstaat er een tegelmotief.

terras beton gevlinderd

Voordelen van een betonnen oprit

Een oprit van beton biedt veel voordelen:

  • Beton is een robuust materiaal dat bestand is tegen zware belastingen. Beton gaat lang mee en vraagt om weinig onderhoud. Hierdoor is een betonnen oprit een duurzame keuze;
  • Een betonnen oprit is een hele onderhoudsarme optie. De oprit is volledig naadloos. Hierdoor is onkruid verwijderen tussen de voegen voorgoed verleden tijd;
  • Een betonnen vloer kan ook binnen toegepast worden. Zo kun je jouw vloer naadloos van binnen naar buiten toepassen;
  • Een oprit van beton is in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen te realiseren. Zo is er voor ieder wat wils en is elke betonnen oprit uniek;
  • Wij geven 10 jaar garantie op een betonnen oprit. Mochten er scheuren in jouw oprit komen, herstellen we deze kosteloos!

Hoe gaat het aanleggen van een oprit van beton?

Wanneer wij jouw betonnen oprit komen storten, moet je rekening te houden met een aantal dagen met werkzaamheden. We zetten deze werkzaamheden graag voor je op een rij:

  • Het aanbrengen van een verdicht zand- of puinbed van minimaal 10 centimeter dik. Dit doen wij niet, maar dient voor het leggen van de bekisting/wapening gerealiseerd te zijn door jou of door derden;
  • Het plaatsen van de bekisting. Dit gebeurt vaak al een aantal dagen voor het leggen van de wapening. Dit doen wij (eventueel) wel;
  • Het plaatsen van folie, afstandhouders en dubbele wapening. Door Willem Designvloeren;
  • Het storten van het beton, aanbrengen van de kleurpigmenten en het vlinderen van de oprit. Door Willem Designvloeren. Bij een betonnen oprit houden we rekening met een afschot van 1,5 centimeter per strekkende meter tijdens het storten;
  • Het impregneren. Dit gebeurt een aantal weken na het storten van de oprit, wanneer deze volledig droog is. Door Willem Designvloeren, maar je kunt dit ook zelf doen.

Let op: betonnen opritten en terrassen storten we alleen in de maanden mei tot en met augustus, in verband met de weersinvloeden.

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Wat kost een betonnen oprit?

Wanneer je een betonnen oprit overweegt, wil je natuurlijk ook weten wat dit kost. Een gevlinderde betonnen oprit heb je vanaf €117,95 per m², inclusief btw. Deze prijs geldt wanneer je een oppervlakte afneemt van meer dan 65 m².

Kies je ervoor om kleurpigmenten toe te laten voegen, dan komt er €12,50, inclusief btw, per vierkante meter bij. Kies je ervoor om de oprit door ons te laten impregneren komt er €24,50, inclusief btw, per vierkante meter bij. Op het impregneren geven wij garantie. Ook kun je gedurende dit garantietermijn kosteloos onderhoudsmiddel bij ons blijven afnemen.

Vul voor een specifiekere prijs voor jouw situatie ons offerteformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Vul hier ons offerteformulier in!

Onderhoud van een betonnen oprit

Het onderhoud van een betonnen oprit is gemakkelijk en niet veel werk. We geven je graag wat meer tips in onderstaand blog.

Lees hier: ‘Beton terras schoonmaken: 6 tips

Showroom bezoeken

Wil jij een oprit van beton? Plan je afspraak voor een bezoekje aan onze showroom via onderstaande button. De koffie staat klaar! Zien we je snel?
Maak hier je afspraak!