SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Oprit van beton: strak en solide

Onkruid uit tegelvoegen krabben is verleden tijd met een oprit van beton. Maar naast het praktische aspect is een oprit van beton ook een keuze voor strak en solide. We hebben het hier namelijk niet over een ruwe industrielook, maar over de luxe uitstraling van gevlinderd beton.

Een oprit moet veel kunnen hebben: er wordt dagelijks op gelopen en er staan natuurlijk vaak auto’s of andere voertuigen op. Beton is bij uitstek geschikt voor het maken van een oprit, want het uitgeharde materiaal kan enorm veel drukkrachten hebben.

Benodigde dikte

Om een betonnen oprit zo constructief zo sterk te maken dat hij zoveel gewicht kan dragen, is het nodig om een oprit minimaal 20 centimeter te maken met daarin dubbele wapening. Dikker kan natuurlijk altijd. Houd ook rekening met het afschot van de oprit. De vuistregel is 1,5 centimeter per strekkende meter.

Lees hier meer over de prijs van een betonnen oprit

Een oprit van beton is praktisch

We noemden al even dat je met een betonnen oprit niet langer last hebt van voegen waar onkruid tussendoor komt. Het resultaat blijft er dus strak uitzien. Daarnaast heb je met de juiste ondergrond ook geen last van verzakkingen. Verder heb je in tegenstelling tot bij hout of tegels, met het juiste onderhoud, geen last van groene aanslag.

Wat betreft het uiterlijk van de oprit van beton is er veel mogelijk. In vorm en kleur, maar ook door bijvoorbeeld de toplaag in te zagen en zo een tegelmotief te creëren.

Betonnen oprit: de kleuren

Een oprit van beton is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Te beginnen met de natuurlijke kleur van het beton. De natuurlijke kleur is afhankelijk van de verschillende ingrediënten van beton, waardoor de kleur zand. Wil je graag invloed uitoefenen op de kleur van jouw oprit? Dan kun je kiezen voor een gekleurde toplaag.We verwerken dan kleurpigmenten in de bovenste laag van de oprit. Deze kleurpigmenten zijn met elkaar te mixen dus er zijn veel schakeringen mogelijk.

Was je al overtuigd van de voordelen van een oprit van beton of ben je dat na het lezen van deze blog? Plan een afspraak in voor een bezoekje aan onze showroom. De koffie staat klaar!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.