SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Onderhoud betonlook vloer

Wanneer u kiest voor een prachtige betonlook vloer wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Of u nu heeft gekozen voor een Italiaanse betonlook vloer, beton ciré vloer, of een gietvloer. Al deze betonlook vloeren zijn naadloos en hierdoor erg onderhoudsvriendelijk. We geven u graag wat tips zodat dat u uw betonlook vloer goed, snel en eenvoudig kunt onderhouden.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat is een betonlook vloer?

Past een échte gevlinderde betonvloer niet bij u of uw woning, omdat de eigenschappen van een betonvloer niet aansluiten op uw wensen of omdat u de dikte niet kwijt kunt? Wij bieden de oplossing: betonlook vloeren.

We bieden verschillende betonlook vloeren aan. Deze vloeren zijn allemaal maar enkele millimeters dik, naadloos en hebben de looks van beton. Ook worden al deze betonlook vloeren afgelakt. Hierdoor zijn de vloeren erg onderhoudsvriendelijk en is het onderhoud van al deze vloeren hetzelfde.

Onderhoud betonlook vloer: dagelijks

Om krassen in uw betonlook vloer tegen te gaan, is regelmatig stofwissen of stofzuigen belangrijk. Stofzuigen verwijdert ca. 80% van het vuil van uw vloer.

 • Stofwis of stofzuig minimaal twee keer per week van plint tot plint;
 • Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor parket en vervang de stofzak regelmatig;
 • Gebruik geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken;
 • Controleer dagelijks op vlekken en verwijder ze met een vochtige microvezeldoek en een harde vloeren reiniger.

Italiaanse betonlook vloer in de woonkamer in Oostzaan gecombineerd met houten meubels en een zwarte haard.

Onderhoud betonlook vloer: wekelijks

Stofwissen of stofzuigen verwijdert niet al het vuil van uw vloer. Daarom is het belangrijk om uw vloer minimaal één keer per week te dweilen.

 • Gebruik een dweilsysteem met twee emmers. Hierbij gebruik je één emmer voor het vuile dweilwater en één emmer voor het schone water. Gebruik ook een schone mop of dweil;
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals ontkalker, bleekmiddelen etc. maar een PH-neutraal reinigingsmiddel;
 • Maak ‘achtjes’ met uw dweil. Zo blijft het vuil vóór uw dweil liggen. En werk hierbij achteruit.

Onderhoud betonlook vloer: jaarlijks

Om zo lang mogelijk van uw betonlook vloer te genieten, raden we aan om uw betonlook vloer 1 à 2 keer per jaar intensief te reinigen.

 • Gebruik voor het intensief reinigen de Lecol Clean OH-45. Gebruik na het reinigen de Lecol Master Polish V6 om de laklagen weer aan te sterken;
 • Een betonlook vloer is, afhankelijk van hoe intensief hij gebruikt wordt, na ongeveer 7 jaar toe aan een nieuwe laklaag. Het is belangrijk om dit op tijd te doen om permanente slijtage te voorkomen.

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

Algemene tips

 • Plaats goede schoon- en droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Zo houdt u vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk van de vloer af;
 • Plaats goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om ervoor te zorgen dat er geen krassen en beschadigingen ontstaan.

Bestel al uw schoonmaak- en onderhoudsproducten snel en eenvoudig via Vloerenonderhoud.nl!
www.vloerenonderhoud.nl

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw betonlook vloer?

We hopen dat deze tips u helpen bij het schoonmaken en onderhouden van uw betonlook vloer, en dat u nog jarenlang kunt genieten van uw prachtige vloer. Komt u er toch niet helemaal uit en heeft u nog vragen over het onderhoud van uw vloer? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.
Contact opnemen

Ons meest recente werk