SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

PU gietvloer

Ontdek de perfecte combinatie van functionaliteit en elegantie met een PU gietvloer. Deze naadloze vloerbedekking biedt niet alleen een strakke en moderne uitstraling, maar is ook heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ideaal voor verschillende toepassingen, van luxe woningen tot stijlvolle kantoren, mooie showrooms en gastvrije horecagelegenheden. Ervaar de veelzijdigheid van onze PU gietvloeren, perfect afgestemd op uw ruimte.
Showroombezoek plannen

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Op deze pagina lees je:

Wat is een PU gietvloer?
De kosten van een PU gietvloer
Voor welke kleur kiest u?
Naadloze PU gietvloer: geschikt voor elke ruimte
Waar moet u op letten bij een PU gietvloer?
Onze werkwijze bij polyurethaan vloeren
Maak een afspraak in onze showroom
Veelgestelde vragen over een PU gietvloer

Door op bovenstaande onderwerpen te klikken, navigeer je snel naar het paginaonderdeel.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer, ook bekend als polyurethaan gietvloer, is een modern vloersoort die bekend staat om zijn naadloze afwerking en veelzijdigheid. De vloer wordt gegoten en geëgaliseerd in vloeibare vorm, wat zorgt voor een strakke en gelijkmatige afwerking zonder naden. Na het uitharden vormt de PU gietvloer een stevige en elastische laag die bestand is tegen slijtage, vocht en chemische stoffen.

De eigenschappen van een polyurethaan vloer

  • Naadloze afwerking
  • Elastisch en flexibel
  • Geluiddempend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Keuze uit veel kleuren en afwerkingen
  • Bestand tegen vloeistoffen

Gerealiseerde projecten

De kosten van een PU gietvloer

De kosten voor het aanbrengen van een PU gietvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de oppervlakte, de staat van de ondergrond en de gewenste afwerking. Het aanbrengen van een PU gietvloer is een nauwkeurig proces dat vakmanschap vereist waarbij de expertise van onze specialisten belangrijk is voor het beste resultaat.

Voorbereiding ondervloer

Bij het plaatsen van een PU gietvloer zijn er voorbereidingskosten voor de ondergrond, zoals het egaliseren van de ondervloer. Een goed voorbereide ondergrond is onmisbaar voor een strakke, esthetische afwerking.

Egaliseren Prijs per m², inclusief btw
Egaline < 25 m² €750,- starttarief
Egaline 26-49 m² €27,45 per vierkante meter
Egaline 50-74 m² €22,95 per vierkante meter
Egaline 75-99 m² €21,95 per vierkante meter
Egaline 100-149 m² €20,95 per vierkante meter
Egaline > 150 m² €19,95 per vierkante meter

Extra’s voor een PU gietvloer

Bij de aanleg van een PU gietvloer kunnen extra kosten ontstaan door specifieke wensen en aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan het meegieten van een douchedrain of kruipluik, het plaatsen van overgangsprofielen tussen verschillende vloertypes of het voorbewerken van een bestaande tegelvloer om een vlakke ondergrond te garanderen.

Extra’s voor een PU gietvloer Prijs is inclusief btw
Voorbewerken tegelvloer €4,00 per vierkante meter
Kruipluik meegieten €145,50 per stuk
Douchedrain meegieten €73,00 per stuk
Band aanbrengen voor een zwevende gietvloer €4,00 per strekkende meter
Overgangsprofiel €10,50 per strekkende meter

Bereken jouw prijs

Voor welke kleur gietvloer kiest u?

We bieden een uitgebreide keuze aan kleuren voor uw PU gietvloer, waardoor u uw ruimte perfect kunt afstemmen op uw persoonlijke stijl. U kunt kiezen uit alle RAL- en CS- kleuren, zodat de mogelijkheden eindeloos zijn. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om twee kleuren te combineren voor een zogenoemd betonlookeffect.
Plan een showroomafspraak met kleuradvies

Naadloze PU gietvloer: geschikt voor elke ruimte

De naadloze PU gietvloer is de perfecte keuze voor elke ruimte in uw woning. Of het nu gaat om de woonkamer, waar de vloer zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, de badkamer, waar waterbestendigheid en hygiënische eigenschappen ideaal zijn, de hal, die baat heeft bij eenvoudige reiniging, of de slaapkamers, waar het comfort en de geluiddempende eigenschappen bijdragen aan een rustige sfeer. Onze PU gietvloeren zijn veelzijdig, zodat elke ruimte in uw woning profiteert van unieke voordelen.

Waar moet u op letten bij een PU gietvloer?

Wanneer u een PU gietvloer overweegt, zijn er enkele belangrijke dingen om in overweging mee te nemen. Het is belangrijk dat de ondervloer volledig droog en stabiel is om scheuren en ongelijkmatigheden te voorkomen. Polyurethaan vloeren zijn zachter en flexibeler dan andere gietvloeren, wat zorgt voor een comfortabel loopoppervlak, maar dit maakt ze ook gevoeliger voor bijvoorbeeld krassen dan de meeste gietvloeren.

De nadelen van een polyurethaan gietvloer

 • Het aanbrengen van een PU gietvloer neemt ‘veel’ tijd in beslag. De vloer bestaat uit meerdere lagen en per dag brengen we één laag aan. We raden aan om één week qua werkzaamheden en één week qua droogtijd aan te houden in uw planning voor het realiseren van een PU gietvloer;
 • Een polyurethaan gietvloer is zachter dan de meeste gietvloeren. Heel comfortabel, maar daardoor ook gevoeliger voor krassen dan de meeste andere gietvloeren.

Klantverhalen

Janneke en Leo kozen voor een PU gietvloer in een heel lichtgroene tint. Janneke: ‘De kleur hebben we afgestemd op de keuken. Het moest mooi bij het hout passen. Grijs viel toen al af. We hebben wat staaltjes meegenomen naar de keukenleverancier. Ik legde ze daar neer en was er meteen over uit: groen moest het worden.’
Klantverhaal Janneke en Leo

Onze werkwijze bij polyurethaan gietvloeren

 1. Voorbereiden van de ondervloer: Om een stevige basis te garanderen, egaliseren we – indien nodig- de ondervloer zorgvuldig;
 2. Aanbrengen van de gietvloer: Vervolgens gieten we de PU gietvloer en verdelen de vloeibare massa gelijkmatig tot een egaal en vlak geheel;
 3. Beschermen van de gietvloer: Tot slot brengen we twee beschermende laklagen aan om de vloer volledig vuil- en waterdicht te maken, waardoor hij heel onderhoudsvriendelijk wordt.

Nazorg en onderhoud van polyurethaan

Het onderhoud van PU gietvloeren is eenvoudig, maar wel noodzakelijk. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel houdt de vloer schoon en in goede conditie. Het is belangrijk om beschermvoetjes onder schuivend meubilair te plaatsen om krassen te voorkomen. Daarnaast zijn goede schoon- en droogloopmatten bij ingangen nodig om vuil en vocht buiten de deur te houden. Zo blijft uw PU gietvloer na jaren nog steeds prachtig!

Maak een afspraak in onze showroom

We nodigen u graag van harte uit voor een bezoek aan onze showroom. In onze showroom kunt u verschillende beton(look)vloeren en gietvloeren zien en vergelijken. We nemen u graag mee in de wereld van naadloze vloeren en ontdekken samen welke vloer het best bij u en uw persoonlijke woonbehoeften past.

Wilt u ook graag gratis kleuradvies ontvangen tijdens uw bezoek? Dan raden we aan om uw afspraak in te plannen op dinsdag of woensdag.
Maak een showroomafspraak

Veelgestelde vragen over een PU gietvloer

Wat is het verschil tussen een PU vloer en een Epoxy vloer?

PU gietvloeren en Epoxy gietvloeren worden gemaakt op een andere basis. PU gietvloeren op basis van polyurethaan, een kunststof en Epoxy vloeren op basis van epoxy. Polyurethaan gietvloeren  zijn elastischer en flexibeler, waardoor ze comfortabeler zijn om op te lopen en minder snel scheuren vertonen. Epoxy vloeren zijn daarentegen harder en sterker, wat ze extreem slijtvast en bestand tegen zware belasting maakt.

Kortom, de keuze tussen een PU gietvloer en een epoxyvloer hangt af van de wensen en het gebruik van de ruimte. PU gietvloeren bieden meer comfort en flexibiliteit, terwijl epoxyvloeren een goed zijn qua sterkte en chemische bestendigheid.

Wat is de droogtijd van een PU gietvloer?

De droogtijd van een PU gietvloer is 24-48 uur voor beloopbaarheid en ongeveer 7 dagen voor volledige uitharding. Het is belangrijk om deze tijden aan te houden voor het beste resultaat.

Wat kost een PU gietvloer per m²?

De kosten voor een PU gietvloer liggen tussen de €90,- en €135,- per vierkante meter, inclusief btw. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de ondervloer en het aantal vierkante meters.

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Voordelen

 • Toepasbaar op een zandcement dekvloer of bestaande tegelvloer;
 • Verkrijgbaar in alle RAL- en NCS- kleuren;
 • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • Geschikt als vloer in de badkamer;
 • Elastisch, waardoor de kans op scheuren klein is.

Nadelen

 • Het aanbrengen van een gietvloer duurt langer dan de meeste vloersoorten, gemiddeld een week;
 • Een PU gietvloer is een zachter product waardoor er eerder krassen kunnen ontstaan dan in de meeste gietvloeren.

Hoelang blijft een PU gietvloer mooi?

Een goed onderhouden PU gietvloer kan tientallen jaren mooi blijven door zijn duurzame en slijtvaste eigenschappen, afhankelijk van het soort gietvloer en gebruik.

Ons meest recente werk