SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloeren

Op zoek naar een strakke gietvloer? Een naadloze gietvloer die verschillende ruimtes met elkaar verbindt? Dan zijn de PU gietvloeren vast wat voor u. Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden van PU gietvloeren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een PU gietvloer

De PU gietvloer is een betonlook vloer gemaakt van poly urethaan, oftewel PU. Poly urethaan is een kunststof waardoor het een zachter en warmer product is dan bijvoorbeeld een cementgebonden gietvloer. Dit type vloer is daardoor zeer geschikt voor slaapkamers en badkamers. Zelfs wanneer u geen vloerverwarming heeft, voelt de vloer fijn aan als u met uw blote voeten uit uw warme bed stapt. Dit komt doordat PU gietvloeren de temperatuur van de ruimte aannemen.

De PU gietvloer bouwen we op in verschillende lagen, met elke laag zijn eigen kracht. Zo zorgen de coating en de lak ervoor dat de vloer 100% vuil- en vloeistof afstotend is. Hierdoor is de PU gietvloer hygiënisch en is de gietvloer in elke ruimte in de woning toe te passen. Zelfs in de badkamer.

Een PU gietvloer is er in meerdere soorten. Zo is er bijvoorbeeld een alifatische en aromatische gietvloer. Een aromatische gietvloer is goedkoper, maar verkleurt in de loop van de tijd. Een alifatische gietvloer daarentegen is duurder, maar deze variant is UV- bestendig. In woningen realiseren we altijd een alifatische PU gietvloer.

pu gietvloer interieur, interieur gietvloer

Voordelen en tips voor een PU gietvloer

  • Toepasbaar op een bestaande tegelvloer (mits de tegels goed vast liggen) of zandcement dekvloer
  • In elke RAL- en NCS- kleur mogelijk
  • Onderhoudsvriendelijk: 100% vuil- en vloeistofafstotend
  • In combinatie met egaline een dikte van ca. 6 millimeter
  • Geschikt voor de vloer in de badkamer
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming

Omdat PU een zachter product is, is het product niet krasvast. Om zoveel mogelijk krassen tegen te gaan adviseren wij een goede schoon/- droogloopmat bij uw voor- en achterdeur. Goede viltjes onder de schuivende delen in uw woning en regelmatig stofzuigen zorgt voor een langere levensduur van uw vloer.

Onderhoud PU gietvloeren

Om veel en lang te genieten van uw gietvloer is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Wij onderscheiden het onderhoud in dagelijks, wekelijks en groot periodiek onderhoud. Meer informatie over het onderhoud vindt u op deze pagina.

Wilt u direct reinigingsmiddelen of onderhoudsmiddelen bestellen voor uw PU gietvloer? Dat kan gemakkelijk en snel via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Wat kost een PU gietvloer?

Kiest u voor een PU gietvloer? Dan kunt u rekenen met een grove prijsindicatie van € 90,- tot € 120,- per vierkante meter. Deze indicatie is inclusief egaline. De prijs voor een gietvloer berekenen we aan de hand van staffelprijzen. Dit betekent in het kort: hoe meer vierkante meters u afneemt hoe lager de prijs per vierkante meter is. Wilt u een prijsindicatie voor het aantal vierkante meters dat u heeft? Gebruik dan onze rekentool. Na het invullen van een paar eenvoudige stappen ontvangt u direct een prijsindicatie in uw mailbox.
Rekentool gebruiken

Bekijk de PU gietvloeren in onze showroom

Wij nodigen u graag uit om bij ons in de showroom te kijken. Op basis van uw wensen en naar aanleiding van uw bezoek in de showroom stellen we een offerte op. U kunt ook alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u meer informatie en prijzen toe en nemen vervolgens contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over PU gietvloeren? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.