SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In 2020 hebben we al 18.559 m² aan vloeren gelegd, daarom zijn we er even tussenuit van 24 juli tot en met 14 augustus. Vanaf 17 augustus bent u weer welkom in de showroom om onze mooie vloeren te bekijken. Natuurlijk wel even op afspraak in verband met COVID-19. Fijne zomer! ×

PU Gietvloeren

Op zoek naar een strakke gietvloer? Dan zijn de PU gietvloeren vast wat voor u. Een PU gietvloer is naadloos wat ervoor zorgt dat deze gietvloer de ruimten in uw woning met elkaar verbindt. Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden van PU gietvloeren.

Showroom

Showroom
Vloertypen vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Samen de kleurkeuze maken

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Informerend en inspirerend

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Betonlook vloeren realiseren wij vanaf 20m².

Wat is een PU gietvloer

De PU gietvloer is een betonlook vloer gemaakt van poly urethaan, oftewel PU. Poly urethaan is een kunststof waardoor het een zachter en warmer product is dan bijvoorbeeld een cementgebonden gietvloer. De PU gietvloer is daardoor zeer geschikt voor slaapkamers. Zelfs wanneer u geen vloerverwarming heeft, voelt de vloer fijn aan wanneer u met uw blote voeten uit uw warme bed stapt. Dit komt doordat de PU gietvloer de temperatuur van de ruimte aanneemt.

De PU gietvloer bouwen we op in verschillende lagen, met elke laag zijn eigen kracht. Zo zorgen de coating en de lak ervoor dat de vloer 100% vuil- en vloeistof afstotend is. Hierdoor is de PU gietvloer hygiënisch en is de gietvloer in elke ruimte in de woning toe te passen. Zelfs in de badkamer.

Een PU gietvloer is er in meerdere soorten. Zo is er bijvoorbeeld een alifatische en aromatische gietvloer. Een aromatische gietvloer is goedkoper, maar verkleurt in de loop van de tijd. Een alifatische gietvloer daarentegen is duurder, maar deze variant is UV- bestendig. In woningen realiseren we altijd een alifatische PU gietvloer.

Voordelen en tips voor een PU gietvloer

  • Toepasbaar op een bestaande tegelvloer (mits de tegels goed vast liggen) of zandcement dekvloer
  • In elke RAL- en NCS- kleur mogelijk
  • Onderhoudsvriendelijk: 100% vuil- en vloeistofafstotend
  • In combinatie met egaline een dikte van ca. 6 mm.
  • Geschikt voor de vloer in de badkamer
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming

Omdat de PU gietvloer een zachter product is, is het product niet kras-vast. Om zoveel mogelijk krassen tegen te gaan adviseren wij een goede schoon/- droogloopmat bij uw voor- en achterdeur. Goede viltjes onder de schuivende delen in uw woning en regelmatig stofzuigen zorgt voor een langere levensduur van uw vloer.

Onderhoud PU gietvloer

Om veel en lang te genieten van uw gietvloer is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Wij onderscheiden het onderhoud in dagelijks, wekelijks en groot periodiek onderhoud. Meer informatie over het onderhoud vindt u op deze pagina.

Bekijk de PU gietvloeren in onze showroom

Wij nodigen u graag uit om bij ons in de showroom te kijken. Op basis van uw wensen en naar aanleiding van uw bezoek in de showroom stellen we een offerte op. U kunt ook alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u meer informatie en prijzen toe en nemen vervolgens contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over PU gietvloeren? Neem dan direct contact met ons op.

Ons meest recente werk