SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer woonkamer

Wilt u uw woning een stoere en unieke uitstraling geven? Dan is een gevlinderde betonvloer in uw woonkamer dé ideale oplossing! Een betonvloer in de woonkamer is stijlvol, tijdloos en karakteristiek. Een ander voordeel is dat deze vloer echt in iedere ruimte kan en past qua gebruiksgemak en uitstraling. De mogelijkheden van een betonvloer zijn eindeloos. We vertellen u er graag meer over!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Eigenschappen van een betonvloer

Voordat u kiest voor een betonvloer in uw woonkamer is het belangrijk dat u alle eigenschappen van deze vloer kent. Hierbij leggen wij u graag uit waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een betonnen vloer.

Voordelen betonvloer huiskamer

Een betonvloer in de woonkamer is een erg praktische keuze. We zetten de voordelen van een betonvloer dan ook graag voor u op een rijtje:

  • Een betonvloer in de woonkamer is helemaal naadloos;
  • Betonnen vloeren zijn kras- en slijtvast;
  • Een betonvloer is erg energiezuinig;
  • Betonvloeren zijn onderhoudsvriendelijk;
  • De kleur van een betonnen vloer kunt u naar wens kiezen, door middel van kleurpigmenten;
  • Een betonvloer heeft een natuurlijke uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt;
  • De betonvloeren zijn zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Betonvloeren kunt u door het hele huis leggen en zelfs als terras of oprit.

We lichten graag enkele voordelen van de gevlinderde betonvloeren voor u toe:

Woonkamer in Horst met een groene bank, een roze wand, een grijs vloerkleed en een gevlinderde woon betonvloer

Energiezuinig woonbeton

Een betonvloer in de woonkamer is erg energiezuinig. Wanneer u kiest voor een betonvloer kunt u ook kiezen voor de energiezuinige variant. Wanneer u deze keuze maakt, gebruiken we een speciale betonmix met andere ingrediënten. Door deze energiezuinige variant, warmt de betonvloer sneller op en houdt hij deze warmte langer vast.

Met deze variant, in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp, bespaart u al snel tot ca. 40% op uw stookkosten!

Het onderhouden van een betonvloer huiskamer

We gaven al aan dat een gevlinderde betonvloer onderhoudsarm is. Maar let op: onderhoudsarm betekent niet onderhoudsvrij! Wij geven u graag tips over het onderhoud van een betonvloer in de woonkamer.

Over het algemeen is het belangrijk om de vloer schoon te houden. Zo is het belangrijk om wekelijks even te stofzuigen en te dweilen. Lees voor meer informatie over het onderhouden van een betonvloer: Hoe onderhoud je beton?

Woonbeton in luxe afgewerkte woonvilla

Kleurpigment in uw woonkamervloer beton

Het kleurpigment is een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van uw vloer. Hiermee bepaalt u natuurlijk de uiteindelijke uitstraling van uw vloer en interieur! Gaat u voor een moderne look, een landelijke uitstraling of wilt u dat de vloer warmte uitstraalt. Nadat de betonvloer gestort is, gaan we aan de slag met het vlinderen van de betonvloer. Tijdens het vlinderen strooien we de kleurpigmenten in!

Wilt u de verschillende kleurmogelijkheden zien en vergelijken? Maak dan eens een afspraak in onze showroom! Wij adviseren u graag.

Afspraak maken!

Een betonnen vloer met vloerverwarming

Zoals al eerder genoemd zijn gevlinderde betonvloeren goed te combineren met vloerverwarming. Na verloop van tijd kan het altijd gebeuren dat er scheuren in de vloer komen. Dat komt door warmte en kou, waardoor het beton krimpt en uitzet. Wij kunnen hierop geen garantie geven omdat het een eigenschap is van het materiaal.

U kunt wel voor een speciale betonmix kiezen om het risico van scheuren te verkleinen, ook wel een krimparme betonvloer. Deze betonmix heeft een samenstelling die ervoor zorgt dat de vloer minder uitzet en krimpt. De kans op scheuren wordt daardoor kleiner. Maar het risico dat de vloer kan scheuren, verdwijnt daarmee niet. Er zal altijd een kans op scheurvorming blijven, omdat het een niet-elastisch product is.

De kans op scheuren is er dus altijd. Na één jaar kunt u een afspraak maken voor een serviceafspraak. Tijdens deze afspraak lopen wij de vloer helemaal langs, vullen we eventuele scheuren op en werken we de vloer bij waar nodig is. De afspraak is bij ons, als enige in Nederland, kosteloos!

Dikte betonvloer woonkamer

Een betonvloer is dik, minimaal 7 centimeter. Niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Maar als het voor uw situatie mogelijk is, hoeft dit natuurlijk geen nadeel te zijn! Met name bij nieuwbouwhuizen kan er makkelijk rekening mee worden gehouden. Voor een bestaand huis is dat vaak wel anders. Gelukkig bieden wij ook alternatieven waarmee u een vloer creëert die hetzelfde oogt als een gevlinderde betonvloer in de huiskamer. Denk hierbij aan de Italiaanse betonlook vloer, een beton ciré vloer of gietvloer. Deze vloeren zijn maar een paar millimeter dik, maar lijken toch op beton!

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen

Beton op een verdiepingsvloer

Zoals u hierboven al kunt lezen is een betonvloer minimaal 7 centimeter dik. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat daar ook een flink gewicht bij komt kijken. Een betonvloer heeft namelijk een gewicht van 170 kilo (!) per vierkante meter. Op de begaande grond zorgt dit bijna nooit voor problemen, maar op een verdiepingsvloer kan dat wel zo zijn.

Voordat wij aan de slag kunnen, moet er een constructieve berekening worden gemaakt. Hiervoor heb je dus een bevoegde constructeur nodig. Als na de berekening blijkt dat een betonvloer mogelijk is, kunnen we beginnen. Uit ervaring weten we dat de constructie van nieuwbouwhuizen vrijwel altijd sterk genoeg is. Als uit de berekeningen blijkt dat het te zwaar is, kunnen we helaas niet aan de slag met het beton.

Wanneer u een betonnen ondergrond hebt, kan er nagenoeg altijd een gevlinderde betonvloer overheen. Wanneer de ondergrond van hout is, is deze kans een stuk kleiner. Hierdoor is het goed dat u, wanneer u nieuw bouwt, al in een vroeg stadium contact met ons opneemt! Wij horen uw wensen graag en zoeken samen met u naar de beste oplossing.

Mocht een betonvloer constructief toch niet mogelijk zijn, dan is de Italiaanse betonlook vloer, een gietvloer of beton ciré vloer een mooi alternatief.

gevlinderde betonvloer woonkamer

Offerte aanvragen

Wij helpen u graag bij de realisatie van uw droomvloer. Wij zijn graag transparant in de dingen die wij doen. Elke vloer is weer anders en vraagt verschillende machines en expertises.

Ook werken wij, wanneer we een gevlinderde betonvloer maken, in koppels. Dit i.v.m. de veiligheid. Om deze redenen nemen wij alleen opdrachten aan vanaf 75 vierkante meter. Wanneer u een vloer heeft van een kleiner oppervlak, wordt de prijs in verhouding een stuk hoger.

Wij helpen u graag bij de realisatie van uw droomvloer! Bent u benieuwd wat een betonvloer in de woonkamer gaat kosten in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!
Contact opnemen Offerte aanvragen

Ons meest recente werk