SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

Hoe onderhoud je beton?

Beton is een prachtig product om te gebruiken als leefvloer. Om deze leefvloer ook echt ‘hufterproof’ te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Gelukkig is het onderhoud van beton erg makkelijk. In dit blogartikel geven wij je graag tips voor het onderhoud van beton.

Het impregneren van beton

De eerste stap in het onderhouden van je vloer, begint al vlak na het storten van het beton. Nadat de vloer helemaal is uitgehard, impregneren we de vloer. Bij het impregneren schuren we de betonvloer licht op en verzadigen we deze met het impregneermiddel. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel.

Het impregneermiddel gaat een reactie aan met de kalk en het cement in de betonmix en dit kristalliseert bij het uitharden. Dit zorgt ervoor dat dit middel uitzet en de vloer tot zo’n 95% afsluit. De overige 5% van het impregneermiddel blijft op de betonvloer liggen en dient als een directe bescherming. Het is belangrijk om deze 5% te blijven voeden en onderhouden.

Hoe onderhoud je beton?

Het onderhoud van beton

Na verloop van tijd slijt de 5% van het impregneermiddel op de vloer, eraf. Dat is ook meer dan normaal als je je betonnen vloer gebruikt als leefvloer. Maar gelukkig kun je deze laag heel makkelijk zelf aanvullen. Dit doe je met impregneermiddel*, gemengd met water. Dweil de ene week de vloer met alleen schoonmaakmiddel en de andere week eerst met wat schoonmaakmiddel gevolgd door het impregneermiddel.

*Wanneer je je vloer door ons laat impregneren, krijg je garantie op deze behandeling en kun je ook gedurende de garantietermijn het impregneermiddel kosteloos bij ons afnemen om je vloer te onderhouden.

Tip 1: Maak bij het dweilen gebruik van een dweilsysteem met twee emmers. Zo kan je één emmer voor het schone water en één emmer voor het vuile dweilwater gebruiken.

Tip 2: Gebruik PH-neutrale schoonmaakmiddelen. Andere producten kunnen een vettige laag achterlaten.

Dagelijks reinigen van beton

Bovenstaande adviezen geven we voor het wekelijkse onderhoud van beton. Voor het dagelijks reinigen van je betonvloer geven we je onderstaande tips:

  • Stofzuig of stofwis de betonvloer regelmatig/dagelijks. Gebruik bij het stofzuigen een parketzuigmond. Gebruik bij het stofwissen geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken.
  • Controleer regelmatig op vlekken en verwijder die zo snel mogelijk. Ondanks dat de betonvloer geïmpregneerd is kan een vloeistof, dat langdurig op de vloer ligt, in de vloer trekken. Verwijder daarom vuil en vloeistoffen zo snel mogelijk met een vochtige doek en schoonmaakmiddel.

Jaarlijks onderhoud van beton

Voor het jaarlijkse onderhoud raden we je aan om onderstaande te doen:

  • Een jaar nadat de betonvloer gestort is, kun je contact met ons opnemen voor een serviceafspraak. Tijdens deze afspraak lopen wij jouw vloer na en vullen we eventuele scheuren die in de vloer zijn gekomen. Op deze manier blijft er geen vuil achter in de scheuren. Deze serviceafspraak valt helemaal onder onze garantie!

Vloerenonderhoud.nl

Op vloerenonderhoud.nl verkopen wij verschillende schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen die het makkelijker maken om je betonvloer schoon te maken en te onderhouden! Al deze producten zijn getest én milieuvriendelijk.
www.vloerenonderhoud.nl