SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dikte betonvloer: welke hoogte is er nodig?

Overweegt u een betonvloer in huis of tuin? Dan bent u vast benieuwd naar de minimale dikte voor een betonvloer. De minimale dikte van een betonvloer in huis is 7 centimeter en buiten is dat minimaal 15 centimeter. Het verschilt per situatie welke dikte nodig is. Daarom zetten we graag verschillende opties op een rij.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Dikte betonvloer binnen

Bent u op zoek naar een betonvloer voor binnen dan is de minimaal benodigde dikte 7 centimeter. We hanteren deze minimale dikte om de kans op scheuren te verkleinen. Beton is een natuurproduct en een materiaal dat ‘werkt’. Wordt het warmer dan zet een betonvloer uit, wordt het kouder dan krimpt de vloer. Krimpen en uitzetten veroorzaakt minder snel scheuren in een vloer die dikker is. De kans op scheurvorming is kleiner, maar de kans blijft er altijd. Scheurvorming hoort daarom ook bij het karakter van een betonvloer. Ontstaat er scheuren in uw betonvloer? Dan herstellen wij die kosteloos. Dit doen we na een jaar. Omdat na een jaar de vloerverwarming alle seizoenen heeft gedraaid.

Gevlinderde betonvloer binnen en buiten, dikte betonvloer binnen

Dikte betonvloer op constructievloer – 7 centimeter

De dikte van minimaal 7 centimeter is van toepassing ls u al een constructievloer heeft. Er ligt dan in elk geval een zandbed, isolatie en een constructievloer. Wellicht ook al reflectiefolie en vloerverwarming, maar dat kunt u ook aan ons uitbesteden. Wat wij in elk geval aanbrengen is de wapening en het gevlinderde woonbeton van 7 centimeter.

Dikte betonvloer op isolatie – 9 centimeter

Het kan ook zijn dat uw constructievloer direct op het zand ligt en de isolatie daarbovenop. Dan is de minimaal benodigde dikte van de betonvloer 9 centimeter. Ook bij deze vloeropbouw kunnen wij weer reflectiefolie en vloerverwarming verzorgen en vervolgens daarop de wapening leggen en het beton storten.

Waarom isolatie? Lees hier verder!

Dikte betonvloer en constructievloer ineen – 12 centimeter

Als u nog geen constructievloer heeft, kunt u kiezen voor een dikkere betonvloer die de constructievloer en woonvloer in één vormt. Zand, isolatie en folie zijn dan al aanwezig en vervolgens maken wij een vloer met dubbele wapening met daarin ook direct de vloerverwarming. De dikte van de betonvloer is dan 12 centimeter.

Dikte betonvloer buiten

Als u op zoek bent naar een terras of oprit dan is de minimale dikte van de betonvloer meer dan binnen. De betonvloer buiten heeft met meer temperatuurwisselingen te maken en ook hier geldt het principe van uitzetten en krimpen. Om scheurvorming te verminderen/zoveel mogelijk te voorkomen beginnen wij met een dikte van 15 centimeter.

terras van beton met loungeset

Dikte betonnen terras – 15 centimeter

Voor een betonnen terras moet u rekening houden met een minimale dikte van 15 centimeter. Niet alleen om de invloed van het weer op het gevlinderde beton te verminderen, maar ook om het terras constructief sterk te maken. In een betonnen terras gebruiken we ook wapening die dikker is. U kunt er dan bijvoorbeeld een overkapping op zetten of op uw terras genieten van een jacuzzi.

Dikte betonnen oprit – 20 centimeter

Het verschil met een terras is dat er op een oprit ook auto’s of andere voertuigen staan. Om een betonnen oprit constructief sterk genoeg te maken voor dit gewicht is dubbele wapening nodig. Daarom is voor een oprit een dikte van minimaal 20 centimeter beton nodig.

Meer weten over de dikte van een betonvloer?

Hopelijk weet u na het lezen van deze pagina welke dikte betonvloer van toepassing is in uw situatie. Heeft u toch nog vragen? Bel of mail gerust of maak een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom, zodat u ook direct onze vloeren kunt bekijken!
Neem contact op of maak een afspraak

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.