SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton

Woonbeton vloeren zijn al sinds 2008 onze specialiteit! Wilt u een nieuwe vloer, denk dan eens aan een woonbeton vloer. Vooral voor gezinnen met kinderen of huisdieren is een woonbeton vloer de perfecte oplossing. Nooit meer ergeren aan krassen, hygiënisch in onderhoud en geluidsarm. Dit zijn eigenschappen die de woonbeton vloer kenmerken. Omdat de toplaag geheel naar wens op kleur gebracht wordt, kunt u de betonvloer afstemmen op de rest van uw interieur. Onze woonbeton vloeren passen in elke stijl: van modern tot klassiek en van industrieel tot antiek.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Wat is woonbeton?

Onze woonbeton vloeren zijn van origine industriële betonvloeren. Deze zijn doorontwikkeld en gefinetuned met betere en gemakkelijkere eigenschappen dan de standaard toegepaste betonvloeren. De particulier noemt het een woonbetonvloer maar een architect heeft het liever over een mooie design betonvloer. We bedoelen allemaal hetzelfde, namelijk een natuurlijke betonvloer met een stoer en robuust uiterlijk.

Voordelen woonbeton:

Hieronder vindt u de voordelen van een woonbeton vloer:

  • Kras- en slijtvast
  • Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren
  • Na het impregneren voor 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Volledig naadloos
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Constructievloer, dekvloer en eindvloer in één
  • Leverbaar in diverse grijs- en zandtinten

Woonbeton vlinderen

Na het storten van het beton starten we met het vlinderen van de vloer. Dit wordt ook wel polieren of monoliet afwerken genoemd. Tijdens het vlinderen wrijven we de grove delen in het beton naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Dit zorgt ervoor dat uw woonbeton vloer een sterk verdichte toplaag krijgt.

We starten met vlinderen van de vloer als deze nog niet volledig is uitgehard. Omdat het belangrijk is om op het juiste moment te starten blijven wij tussen het storten en vlinderen bij u op locatie. In de winter kan het voorkomen dat we dus tot ’s avonds laat bezig zijn.

Kosten woonbeton

Bij het overwegen van een gevlinderde betonvloer zijn ook de kosten niet onbelangrijk. Dit begrijpen we goed. Daarom hebben wij voor u hieronder een indicatie van de prijs.

Basis woonbeton vloer realiseren we vanaf €87,95 per m² 

Kleurpigmenten die we in de toplaag strooien € 12,50 per m²

Als uw wensen duidelijk zijn, en we een passende woonbeton vloer samengesteld hebben, dan maken we daarvoor direct een prijsindicatie. De kosten bespreken we dan duidelijk en overzichtelijk per m². Deze bevestigen we na uw bezoek aan onze showroom met een offerte. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen in onze showroom voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek adviseren wij u geheel vrijblijvend over toepassingen, kleuren en nabehandelingen.

Ervaring woonbeton

Door onze jarenlange ervaring realiseren we snel en vakkundig woonbeton en een design betonvloer in elke ruimte. Samen met u bespreken we in onze showroom de aanpak, uw wensen en voorkeuren. Zo weten we direct wat de exacte kosten zijn, en weet u precies waar u aan toe bent en mag verwachten. Ook kunt u hier de gewenste kleur uitzoeken voor de vloer. Kom kijken in onze showroom welke kleur het beste bij u en uw interieur past.

woning met gerealiseerde woonbeton vloer, betonnen vloer gevlinderd in woning

Energiezuinige woonbeton

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige woonbeton vloeren. Het beton dat we daarvoor gebruiken heeft een speciale samenstelling. Uw woonbeton zal veel sneller en langer de warmte vasthouden van uw vloerverwarming. De kostenbesparing loopt op tot 30-40% en zijn een juiste investering te noemen voor nu en in de toekomst.

Als u onze energiezuinige betonvloeren vergelijkt met een zandcementdekvloer zal het verschil helemaal enorm zijn. Een zandcementdekvloer is namelijk een poreuze vloer met veel (stilstaande) lucht daarin. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en zal dus op het moment van verwarmen tegenwerken. Onze energiezuinige woonbeton daarentegen is een massieve massa die de warmte snel aanneemt en vasthoudt.

Woonbeton impregneren

Om uw woonbeton vloer lang mooi te houden en vlekken te voorkomen adviseren wij om de woonbeton vloer te impregneren. Dit is eigenlijk het verzadigen van de vloer. Alle openstaande poriën vullen we op met impregneermiddel. Er ontstaat zo een laagje in én op de vloer dat een beschermende functie heeft. Na het impregneren van de betonvloer is het belangrijk om het impregneermiddel uit te laten harden. Dit betekent dat u 24 uur niet op de vloer mag. Daarna is de vloer op sokken of schone schoenen beloopbaar. Na 7 dagen is de impregneerlaag op volledige sterkte.

Bezoek onze showroom

Meer weten over onze woonbeton vloeren? Bezoek geheel vrijblijvend onze showroom. Een van onze adviseurs staat graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies rondom de aanschaf van een nieuwe vloer.

Klik hier om een afspraak te maken.

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.