SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton

Woonbeton vloeren zijn al sinds 2008 onze specialiteit! Bent u op zoek naar een nieuwe vloer, kijk dan eens naar een woonbeton vloer! Woonbeton vloeren zijn onderhoudsarm, naadloos en sterk. De kleur van het beton kunt u afstemmen op de rest van het interieur. Zo passen woonbeton vloeren in iedere stijl: van modern tot klassiek en van industrieel tot antiek.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Wat is woonbeton?

Woonbeton vloeren werden eerder alleen gebruikt als industriële betonvloeren. Deze zijn doorontwikkeld tot fantastische leefvloeren, die ook passen in woningen. De particulier noemt het een woonbeton vloer maar een architect noemt het eerder een design betonvloer. We bedoelen allemaal hetzelfde, namelijk een natuurlijke betonvloer met een stoer, robuust en karakteristiek uiterlijk.

Voordelen woonbeton:

De voordelen van een gevlinderde betonvloer zijn eindeloos. We noemen er een aantal voor u op:

  • Kras- en slijtvast;
  • Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren;
  • Na het impregneren voor ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend;
  • Volledig naadloos;
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Constructievloer, dekvloer en eindvloer in één;
  • Leverbaar in diverse grijstinten en zandkleuren.

Woonbeton vlinderen

Na het storten van het beton starten we met het vlinderen van de vloer. Dit noemen we ook wel polieren of monoliet afwerken. Tijdens het vlinderen wrijven we de grove delen in het beton naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Dit zorgt ervoor dat uw woonbeton vloer een sterke, verdichte toplaag krijgt.

We starten met het vlinderen van de betonvloer wanneer deze nog niet helemaal is uitgehard. We blijven tussen het storten en het vlinderen dan ook bij u op locatie, zodat we precies op het juiste moment kunnen starten. In de winter, wanneer het beton langzamer droogt, kan het dus voorkomen dat we tot laat in de avond bezig zijn!

Kosten woonbeton

Bij het overwegen van een gevlinderde betonvloer zijn ook de kosten niet onbelangrijk. Dit begrijpen we goed. Daarom hebben wij voor u hieronder een indicatie van de prijs.

Basis woonbeton vloer realiseren we vanaf €87,95 per m² 

Kleurpigmenten die we in de toplaag strooien €12,50 per m²

Impregneren van de betonvloer €24,50 per m²

Wanneer u een afspraak in onze showroom maakt, adviseren wij u graag een vloer die past bij uw wensen en woonsituatie. Ook over de verschillende toepassingen, kleuren en nabehandelingen geven wij u graag advies. Wanneer we een passende woonbeton vloer samengesteld hebben, maken wij hiervoor een op maat gemaakte offerte.

Gevlinderde woon betonvloer in deze eetkamer in Horst. Gecombineerd met een houten eettafel en daaromheen roze stoelen

Energiezuinige woonbeton

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige woonbeton vloeren. Het beton dat we hierbij gebruiken heeft een speciale samenstelling. Hierdoor zal uw woonbeton met vloerverwarming veel sneller opwarmen en de warmte langer vasthouden. Uw kostenbesparing loopt op tot ca. 30-40%.

Als u onze energiezuinige betonvloeren vergelijkt met een zandcement dekvloer zal het verschil helemaal enorm zijn. Een zandcementdekvloer is namelijk een poreuze vloer met veel (stilstaande) lucht daarin. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en zal dus op het moment van verwarmen ‘tegenwerken’. Onze energiezuinige woonbeton daarentegen is een massieve massa die de warmte snel aanneemt en vasthoudt.

Woonbeton impregneren

Om uw woonbeton vloer lang mooi en schoon te houden adviseren wij het om de betonvloer te impregneren. Maar wat is dit precies? Het impregneren verzadigt de betonvloer. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel. Het impregneermiddel kristalliseert bij uitharding. Dat zorgt ervoor dat de betonvloer minder open is qua structuur. Impregneren is niet te vergelijken met een coating of een waslaag. Dat zijn andere methoden met andere eigenschappen.

Na het impregneren is de vloer 24 uur niet beloopbaar. Vervolgens mag u de vloer op met sokken of schone schoenen. Na 7 dagen is de impregneerlaag op zijn volledige sterkte.

Gevlinderde betonvloer in een stoer interieur

Bezoek onze showroom

Wilt u de woonbeton vloeren in het echt zien? Bezoek dan onze showroom! We staan graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Maakt u van tevoren een afspraak?
Afspraak maken!

Ons meest recente werk