SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton

Ontdek onze specialiteit sinds 2008: woonbetonvloeren! Bent u op zoek naar een nieuwe vloer, overweeg dan zeker een woonbetonvloer. Woonbeton vloeren zijn onderhoudsarm, naadloos en erg duurzaam. Pas de kleur van het beton aan op de rest van uw interieur, waardoor woonbeton vloeren perfect passen in elke stijl- van modern tot klassiek, en van industrieel tot antiek.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wat is woonbeton?

Woonbeton vloeren werden eerder alleen gebruikt als industriële betonvloeren. Deze vloeren zijn verfijnd tot prachtige leefvloeren die perfect geschikt zijn voor woningen. Hoewel particulieren ze vaak ‘woonbetonvloeren’ noemen, beschouwen architecten ze eerder als ‘design betonvloeren’. Met beide termen bedoelen we hetzelfde: een natuurlijke betonvloer met een robuust, stoer en karakteristiek uiterlijk.

Voordelen woonbeton:

De voordelen van een gevlinderde betonvloer zijn eindeloos. We noemen er een aantal voor u op:

  • Kras- en slijtvast, dat maakt de vloer bestand tegen dagelijks gebruik en langdurige belasting;
  • Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren vanwege duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid;
  • Na het impregneren zo’n 95% vuil- en vloeistofafstotend, waardoor schoonmaken makkelijk wordt;
  • Helemaal naadloos, wat niet alleen mooi is, maar ook hygiënisch doordat vuil zich niet kan ophopen in naden;
  • Perfect te combineren met vloerverwarming voor een comfortabele en energiezuinige warmteverspreiding;
  • Constructievloer, dekvloer en woonvloer in één. Dat betekent een snelle realisatie, die ook nog eens kostenbesparend is;
  • Verkrijgbaar in verschillende grijstinten en zandkleuren, waardoor er voor elke interieurstijl en smaak een passende optie is.

Woonbeton vlinderen

Na het storten van het beton begint het proces van vlinderen, ook bekend als polieren of monoliet afwerken. Tijdens het vlinderen worden grove delen in het beton naar beneden gewreven, terwijl de fijne deeltjes naar de oppervlakte komen. Hierdoor ontstaat een sterke en verdichte toplaag voor uw woonbetonvloer.

Het vlinderen van de betonvloer begint wanneer deze nog niet helemaal is uitgehard. We blijven op locatie tussen het storten en het vlinderen, zodat we het exacte moment kunnen bepalen om te starten met vlinderen. Vooral in de winter, wanneer het beton langzamer droogt, kan dit betekenen dat we tot laat in de avond bezig zijn!

Kosten woonbeton

Bij het overwegen van een gevlinderde betonvloer zijn ook de kosten van essentieel belang. We begrijpen dat helemaal en daarom bieden we u hieronder een indicatie van de prijs:

De startprijs voor gevlinderde woonbeton vloeren begint vanaf €87,95 per vierkante meter, inclusief btw. Deze prijs omvat nog niet alle mogelijke extra’s. Bijkomende kosten zoals kleurpigmenten (€12,50) en impregneren (€24,50) worden aan de basisprijs toegevoegd. Over het algemeen varieert de totale prijs voor een gevlinderde betonvloer gemiddeld tussen de €100,- en €140,- per vierkante meter, inclusief btw.

Klantverhaal Marcel en Suzanne

Marcel en Suzanne kozen voor een mix van oude & nieuwe materialen: “De betonvloer past daar perfect bij.”

In het Limburgse Horst wonen Marcel (48) en Suzanne (40) samen met hun twee kinderen Sem (14) en Bo (12) in een nieuwgebouwde woning in boerderijstijl. Het stel koos voor een gevlinderde woonbeton vloer in de kleur basisgrijs met 25% zandkleur. “Deze kleur maakt de vloer nét iets warmer. Iets minder industrieel.”
Het klantverhaal van Marcel en Suzanne

Energiezuinig woonbeton

We bieden ook energiezuinige woonbeton vloeren aan, gemaakt met een speciale samenstelling van beton. Deze vloeren warmen in combinatie met vloerverwarming sneller op en houden warmte langer vast. Dit resulteert in een kostenbesparing van ongeveer 30-40%.

Vergeleken met een zandcement dekvloer is het verschil nog groter. Een zandcement dekvloer is van nature poreus en bevat veel stilstaande lucht. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking, dat opwarming tegengaat. Ons energiezuinig woonbeton daarentegen is massief van structuur, waardoor het de warmte snel opneemt en vasthoudt, zonder het tegen te werken.

Woonbeton impregneren

Het impregneren van uw woonbeton vloer is belangrijk om deze lang mooi en schoon te houden. Maar wat houdt impregneren in? Tijdens het impregneren, verzadigen we de betonvloer, waardoor ‘openstaande poriën, worden gevuld met impregneermiddel. Dit impregneermiddel kristalliseert bij uitharding, waardoor de structuur van de betonvloer minder open wordt. Impregneren is niet vergelijkbaar met een coating of een waslaag, aangezien dit verschillende methoden met andere eigenschappen zijn.

Na het impregneren is de vloer 24 uur niet beloopbaar. Daarna kunt u de vloer betreden met sokken of schone schoenen. De impregneerlaag bereikt zijn maximale sterkte na 7 dagen.

Woonkamer in de Achterhoek met een gevlinderde betonvloer. Daarop ligt een zwart vloerkleed met zwarte stoelen en een paarse bank. Er hangt een schilderij aan de wand.

Bezoek onze showroom

Is uw interesse in woonbeton vloeren gewekt? We begrijpen dat het kiezen van uw droomvloer een belangrijke beslissing is en helpen u graag bij het maken van uw keuze. We zorgen er samen voor dat de vloer die u kiest, naadloos aansluit op uw wensen en woonsituatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u te helpen uw droomvloer te realiseren!
Plan uw bezoek

Ons meest recente werk