SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde betonvloer

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer omdat u een nieuw huis bouwt of u w bestaande huis verbouwt? Kijk dan eens naar de gepolierde betonvloer! Gepolierde betonvloeren zijn natuurlijke betonvloer en zonder toevoegingen van kunst- en kleurstoffen. Een gepolierde betonvloer is toe te passen door het hele huis, en zelfs door te leggen op het terras. Zoekt u een prachtige, strakke en karakteristieke vloer? Lees dan snel verder!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Een gepolierde betonvloer, ook wel een gevlinderde betonvloer genoemd, wordt in veel verschillende ruimtes toegepast! Denk hierbij aan de keuken, de badkamer en dus zelfs aan het terras. Zelfs in uw kantoor of winkelpand is de gepolierde betonvloer een goede keuze. Kortom de mogelijkheden van een gepolierde betonvloer zijn eindeloos!

Wat is een gepolierde betonvloer?

Een gepolierde betonvloer is een echte constructieve betonvloer zonder toegevoegde kunststoffen. Het polieren, of vlinderen zorgt ervoor dat alle grove delen van de vloer naar beneden gedrukt worden. Zo komen de fijne deeltjes van de betonmix naar boven. Dit zorgt voor een sterk verdichte toplaag en voor het gevlamde of gewolkte effect van de vloer.

Tijdens het vlinderen strooien we de eventueel gewenste kleurpigmenten in de vloer. Deze vlinderen we mee. Dat betekent dat de vloer ook niet verkleurt in verloop van tijd.

Er worden veel verschillende namen voor dezelfde handeling gebruikt. Over het algemeen noemen wij, Nederlanders, het afwerken van een betonvloer vaak vlinderen of monolitisch afwerken en in België noemen ze het vooral polieren of polijsten. Hierbij doelen ze echt op de afwerking die de betonvloer het glanzende/gespiegelde effect geeft.

eetkamer in Nuenen, gevlinderde betonvloer

Onderhoud gepolierde betonvloer

Om een gepolierde betonvloer lang mooi te houden is het belangrijk om de vloer regelmatig te onderhouden. Een betonvloer is gelukkig onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. We geven u graag advies over hoe u uw gepolierde betonvloer het beste kunt onderhouden!

Allereerst raden wij het aan, om de vloer nadat deze gestort en gedroogd is, te laten impregneren. Op deze manier wordt de betonvloer voor ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend. Daarnaast raden wij het aan om de betonnen vloer minimaal één keer per week te stofzuigen en te dweilen. Dweil hierbij de ene week enkel met schoonmaakmiddel, en de andere week met schoonmaakmiddel gevolgd door onderhoudsmiddel.

Dit onderhoudsmiddel krijg u durende de garantietermijn kosteloos van ons opgestuurd, wanneer u de vloer door ons laat impregneren!

Energiezuinige gepolierde betonvloer

Wanneer u kiest voor een gepolierde betonvloer, bieden wij hierbij verschillende betonmixen aan. Allereerst bieden wij de energiezuinige betonmix aan. Hiervoor gebruiken we betonmix met een speciale samenstelling. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de betonvloer de warmte, van de vloerverwarming, langer en beter vasthoudt. Ook komt de warmte sneller door! Door deze variant, in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp, bespaart u dus al gauw ca. 30-40% op uw stookkosten.

Ook bieden wij een krimparme betonmix aan. Deze mix zorgt ervoor dat de betonvloer minder werkt. Een betonvloer is een harde vloer. Kou en warmte zorgt ervoor dat de vloer krimpt en uitzet. Hierdoor bestaat er een kans dat de gepolierde betonvloer scheurt. Door de krimparme variant toe te passen, verkleinen we de kans op scheuren. Let er wel op dat wij deze kans nooit helemaal weg kunnen nemen!

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Werkwijze gepolierde betonvloer

Het leggen van een betonvloer gaat als volgt:

  • We beginnen met het leggen van de (eventuele) vloerverwarming;
  • De volgende dag leggen we de wapening;
  • Op dezelfde dag zetten wij het foamband langs de wanden en controleren we de aansluitingen van de puien en dorpels. Ook plakken we de wanden, kozijnen en puien af en bepalen we de definitieve hoogte van de vloer;
  • Op de volgende dag storten en polieren van de betonvloer;
  • Tijdens het polieren strooien we de kleurpigmenten in;
  • De betonvloer kan na een aantal dagen afgedekt worden met een stucloper, afhankelijk van het weer;
  • Als de vloer goed beschermd is, door de stucloper, kunnen de overige bouwwerkzaamheden hervat worden. Deze stucloper mag maximaal 3 maanden blijven liggen;
  • Wanneer de vloer volledig droog is, komen wij langs om de vloer te impregneren. De stucloper moet dan minimaal 3 weken van de vloer af zijn!

Meer weten over gepolierde betonvloeren

Bent u al helemaal enthousiast geworden over onze gepolierde betonvloeren? Neem dan eens contact met ons op! Wij adviseren u graag en stellen graag een passende offerte voor u op.
Contact opnemen

Wilt u langskomen in de showroom en al onze vloeren zien en vergelijken? Maak dan meteen een afspraak!
Afspraak maken!

Ons meest recente werk