SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer

Op zoek naar een betonvloer? Een gevlinderde betonvloer is niet meer weg te denken uit een unieke en karakteristieke woonstijl. Sla een woonmagazine open of kijk op Pinterest: overal ziet u gevlinderde betonvloeren en betonlook vloeren. Zoekt u een vloer met een unieke uitstraling? We vertellen u graag meer over de gevlinderde betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Gevlinderde betonvloer, design betonvloer of woonbeton

Wilt u een gevlinderde betonvloer in de woonkamer? In de badkamer? Of in de keuken? Overal in huis kunt u een gevlinderde betonvloer storten. Een gevlinderde woonbeton vloer noemen we ook wel een design betonvloer of woonbeton. Het gebruik van verschillende namen kan verwarrend voor u zijn, maar deze termen worden allemaal voor een en dezelfde vloer gebruikt.

Villa in Arnhem met een gevlinderde betonvloer

Gevlinderde betonvloer versus betonlook vloer

Veel mensen zoeken een betonvloer. Maar er zijn twee soorten. Op deze pagina hebben we het over de échte gevlinderde betonvloer, maar er zijn ook betonlook vloeren. Dat zijn vloeren met een betonlook maar die vloeren worden niet gemaakt van écht beton. Een gevlinderde betonvloer is minimaal 7 centimeter dik, een betonlook vloer is maar een paar millimeter.

Soorten betonlook vloeren

Ook bij betonlook vloeren zijn er twee soorten: vloeren die we gieten en vloeren die we smeren. Gietvloeren hebben wij in 4 soorten in ons assortiment: minerale gietvloeren, cementgebonden gietvloeren, PU gietvloeren en metallic gietvloeren. Vloeren die we smeren (en vlinderen) hebben we in 2 soorten: Italiaanse betonlook vloeren en beton ciré vloeren.

Betonvloer met vloerverwarming

Gevlinderde betonvloeren én betonlook vloeren gaan allebei goed samen met vloerverwarming. Beton warmt snel op en houdt lang warmte vast. Zo voelt de vloer altijd heerlijk aan. In de zomer blijft de vloer als de vloerverwarming uitstaat juist extra lang koel.

Leestip: Vloerverwarming in beton of zandcement? Het verschil in energiezuinigheid uitgelegd

Vlinderen van een betonvloer

Een belangrijke stap bij een gevlinderde betonvloer is natuurlijk het vlinderen van de betonvloer. Na het storten en uitharden starten we met het vlinderen van de betonvloer. Beton vlinderen wordt ook wel polieren of monolitisch afwerken genoemd. Beton vlinderen zorgt ervoor dat uw betonvloer een mooie, gladde afwerking krijgt. Ook het typisch gewolkte effect ontstaat door het vlinderen. Tijdens het vlinderen strooien we ook de kleurpigmenten in voor de gewenste kleur.

Leestip: Beton vlinderen: uitleg over het afwerken van gevlinderde betonvloeren

Grijze gevlinderde betonvloer in combinatie met een grote boekenkast

Voordelen van een betonvloer:

  • Natuurlijke uitstraling
  • Energiezuinig
  • Kras- en slijtvast
  • Naadloos
  • Perfecte combinatie met vloerverwarming
  • Makkelijk schoon te maken
  • Steeds mooier in de loop der jaren

Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van A tot Z!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Om de gevlinderde betonvloer helemaal naar wens te maken kunt u ervoor kiezen om de betonvloer op kleur te brengen. De meest gekozen kleuren zijn grijs- en zandtinten. Ook voor bijvoorbeeld rood, groen of blauw kunt u bij ons terecht, maar deze kleuren zijn niet te zien in onze showroom en deze pigmenten zijn duurder dan de grijs- en zandtinten die u bij ons in de showroom kunt zien.

Wanneer u kiest om geen gekleurde toplaag toe te voegen weten we niet hoe de kleur van de gevlinderde betonnen vloer uitpakt. Dat komt door de natuurlijke ingrediënten in de betonmix zoals bijvoorbeeld zand.

Gevlinderde betonvloer impregneren

Na het vlinderen is de gevlinderde betonvloer voor circa 85% dicht. Om uw betonvloer beter te beschermen raden wij aan uw vloer te impregneren. Door uw gevlinderde betonnen vloer te impregneren verhoogt u de dichtheid van circa 85% naar 95%. Na het impregneren is het goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Voor het onderhouden zijn er drie typen onderhoud. Dagelijks schoonmaken, wekelijks en jaarlijks schoonmaken. Op de pagina onderhoud gevlinderde woonbeton vloer leest u alles over het onderhouden van de gevlinderde betonvloer.

slaapkamer, badkamer

Betonvloer prijs m²: vanaf € 87,95 per vierkante meter

U bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom. Tijdens deze afspraak kijken we naar de vloer die perfect aansluit op uw woonwensen. Aan de hand van deze afspraak stellen we een passend voorstel voor u op. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze showroom is open op afspraak van maandag tot en met zaterdag.

Ook kunt u alvast online meer informatie opvragen over gevlinderde betonvloeren vlinderen. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.
Contact opnemen

Ons meest recente werk