SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer

Op zoek naar een betonvloer? Een gevlinderde betonvloer is niet meer weg te denken uit een unieke en karakteristieke woonstijl. Sla een woonmagazine open of bezoek Pinterest: overal ziet u gevlinderde betonvloeren. Wilt u ook een vloer met een uniek uitstraling? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Toepassingen van een gevlinderde betonvloer

Wil je een gevlinderde betonvloer in de woonkamer? In de badkamer? Of in de keuken? Overal in huis is het mogelijk om een gevlinderde betonnen vloer te storten. Een gevlinderde woonbeton vloer wordt ook wel een design betonvloer of woonbeton genoemd. Door het gebruik van meerderde benamingen kan het verwarrend voor u zijn, maar deze termen worden allemaal voor een en dezelfde vloer gebruikt. Heeft u vragen over woonbeton, een gevlinderde betonnen vloer of over een design betonvloer? Dan kunt u altijd bij ons terecht.

Gevlinderde betonvloer versus betonlook vloer

Veel mensen zijn op zoek naar een betonvloer. Echter bestaan er twee soorten vloeren. Op deze pagina hebben we het over de echte gevlinderde betonvloer, maar er bestaan ook betonlook vloeren. Dit is letterlijk een vloer met een betonlook, zonder dat er echt beton wordt gebruikt. Dat de vloeren niet hetzelfde zijn weten veel mensen. Maar wat zijn de verschillen en de voor en nadelen van een gevlinderde betonnen vloer en een betonlook vloer? Bij het kiezen van een geschikte betonvloer is het belangrijk om de eigenschappen van de verschillende vloeren te bekijken.

Soorten betonlook vloeren

Een betonlook vloer is ook net als gevlinderd woonbeton te gebruiken voor elke ruimte in uw huis. Er zijn twee soorten betonlook vloeren: gietvloeren en beton ciré vloeren. Bij gietvloeren kunt u ook nog kiezen tussen cementgebonden gietvloeren en pu gietvloeren. Het grote voordeel is dat de gietvloer kleuren oneindig zijn. Elke RAL en NCS kleur is mogelijk bij een betonlook vloer. Bij een gevlinderde betonnen vloer kunt u voornamelijk kiezen uit diverse grijstinten. Dit wordt mogelijk doordat we kleurpigment strooien in de toplaag van de vloer. Daarnaast is een betonlook vloer slechts enkele millimeters dik. Bij een gevlinderde betonvloer heeft u veel meer ruimte nodig en een echt betonvloer op tegels is dus geen mogelijkheid. Bij een betonlook vloer is dit wel mogelijk.

Betonvloer met vloerverwarming

Zowel een betonlook vloer als een gevlinderde betonvloer is mogelijk met vloerverwarming. Zo voelt de vloer altijd heerlijk aan. Daarnaast is zowel gietvloer onderhoud als het onderhoud van een gevlinderde betonvloer erg eenvoudig. Het aanbrengen van een gietvloer gaat anders dan bij een betonvloer. Benieuwd hoe je er een aanbrengt? Lees het hier. De prijs per m2 van de verschillende vloeren is vanzelfsprekend verschillend. Wilt u offertes aanvragen van de verschillende vloeren? Dat kan hier. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte op maat voor de vloer die bij u past. Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen, wij voorzien u van passend advies.

Vlinderen van een betonvloer

Een belangrijke stap bij een gevlinderde betonvloer is natuurlijk de beton vloer vlinderen. Na het storten en uitharden starten we met het vlinderen van de betonvloer. Dit doen wij met een speciale vlindermachine. Door het vlinderen van het beton krijgt de vloer een sterk verdichte toplaag en het gewolkte uiterlijk. Voor en tijdens het vlinderen strooien we de toplaag in de gevlinderde betonvloer voor de gewenste kleur.

Voordelen van een betonvloer:

Wilt u weten wat de voordelen van een gevlinderde betonvloer zijn? Hieronder hebben we ze nogmaals voor u opgesomd.

  • Natuurlijke uitstraling
  • Energiezuinig
  • Slijtvast
  • Krasvast
  • Naadloos
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Weinig onderhoud
  • Steeds mooier in de loop der jaren

Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van A tot Z!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Om de gevlinderde betonvloer geheel naar wens en smaak samen te stellen kunt u ervoor kiezen om een gekleurde toplaag in de betonvloer te laten aanbrengen. De meest gekozen kleuren zijn uiteraard de grijs- en zandtinten. Ook voor bijvoorbeeld rood, groen of blauw kunt u bij ons terecht maar deze kleuren zijn niet te zien bij ons in de showroom en deze pigmenten zijn duurder dan de grijs- en zandtinten die u bij ons in de showroom kunt zien.

Wanneer u kiest om geen gekleurde toplaag toe te voegen weten we niet hoe de kleur van de gevlinderde betonnen vloer uitpakt.

gevlinderde betonvloer, gevlinderde woonbeton vloeren

Gevlinderde betonvloer impregneren

Na het vlinderen is de gevlinderde betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om uw betonvloer beter te beschermen adviseren wij u de vloer te impregneren. Door uw gevlinderde betonnen vloer te impregneren verhoogt u de dichtheid van circa 85% naar 95% dichtheid. Na het impregneren is het goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Voor het onderhouden zijn er drie typen onderhoud. Dagelijks onderhoud, wekelijks onderhoud en onderhoud na een jaar. Op de pagina onderhoud gevlinderde woonbeton vloer leest u alles over het onderhouden van de gevlinderde betonvloer.

Betonvloer prijs m²: vanaf € 76,95 incl. btw

Graag nodigen wij u van harte uit voor een adviesgesprek bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak kijken we naar een geschikte vloer voor uw woonwensen. Aan de hand van deze afspraak stellen we een passende prijsopgave voor u op. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze showroom is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag.

Ook kunt u alvast online meer informatie opvragen over gevlinderde betonvloeren vlinderen. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk