SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer

Bent u op zoek naar een betonvloer? Gevlinderde woonbeton vloeren zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurwereld. Sla een magazine open of kijk op Pinterest: overal ziet u gevlinderde betonvloeren en betonlook vloeren. Zoekt u een onderhoudsvriendelijke vloer met een unieke, industriële uitstraling? We vertellen u graag meer over de gevlinderde betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is gevlinderd beton?

Een gevlinderde betonvloer noemen we ook wel een design betonvloer of woonbeton. De verschillende namen zorgen nog weleens voor verwarring, maar we hebben het hier over hetzelfde vloertype.

Wat kost een gevlinderde betonvloer?

De kosten voor een gevlinderde betonvloer liggen tussen de €90,- en €140,- per vierkante meter, inclusief btw. De prijs hangt onder andere af van de kleur, het impregneren en eventuele extra opties.

Onder de 65 m² rekenen we met een starttarief van €5.725,- inclusief btw.

Woonkamer in de Achterhoek met een gevlinderde betonvloer. Daarop ligt een zwart vloerkleed met zwarte stoelen en een paarse bank. Er hangt een schilderij aan de wand.

Onze werkwijze & uw ontzorging

 • We plannen graag een adviesgesprek in onze showroom;
 • Tijdens uw showroombezoek bespreken we uw wensen en woonsituatie;
 • Heeft u een (kleur)keuze kunnen maken? Dan zien we de opdracht graag verschijnen;
 • Vervolgens gaan we aan de slag om de werkzaamheden in te plannen en voor te bereiden;
 • We komen bij u op locatie om de vloer van tevoren in te meten en laatste technische details door te nemen;
 • U kunt ervoor kiezen om ook de isolatie en vloerverwarming door ons te laten leggen;
 • Daarna leggen we wapening om de betonvloer sterker te maken;
 • En dan de grote dag! We gaan uw betonvloer storten en afwerken;
 • Nadat de betonvloer voldoende droog is, beschermen we de betonvloer met impregneermiddel;
 • Een jaar na realisatie plannen we samen een serviceafspraak om de betonvloer nog eens na te lopen.

Hoe dik is een gevlinderde betonvloer?

Gevlinderde betonvloeren zijn minimaal 7 centimeter dik, maar heeft u voldoende beschikbaar dan raden we een dikte van 9 centimeter aan. Waarom? Hoe dikker uw gevlinderde betonvloer is, hoe sterker uw vloer is. Dat betekent dat u met een dikkere betonvloer de kans op scheuren verkleint. Daarnaast verkleinen we de kans op scheuren door een wapeningsnet te gebruiken.

Welke wapening gaat er in een betonvloer?

Voor een woonbeton vloer van 7 of 9 centimeter dik gebruiken we wapening van 6 millimeter dik. Bij een vloerdikte van 9 centimeter leggen we de wapening op afstandhouders. Daardoor ligt de wapening hoger in de vloer. We leggen de wapening óp de vloerverwarming.

Waarom is het vlinderen van een betonvloer belangrijk?

Door beton te vlinderen ontstaat er een gladde afwerking met een gewolkt effect. Dit gewolkte effect noemen we ook wel ‘tekeningen’ of ‘vlammen’. Vlinderen is een onmisbare stap bij het maken van een woonbeton vloer. Wanneer we betonvloeren niet vlinderen, blijft de vloer onbewerkt en ruw. En dat is niet wenselijk als woonvloer.

Beton vlinderen: 7 vragen en antwoorden over het vlinderen van beton 

De mogelijkheden van een betonvloer

Betonkleuren

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijsbruine kleur. Maar de ene betonvloer is de ander niet. En dat betekent dat ook de kleur kan afwijken. De ene betonvloer is grijzer, de andere betonvloer heeft een bruinere of gelere uitstraling. Dat komt onder andere door het zand in de betonmix.

We begrijpen dat u graag invloed wilt hebben op de uiteindelijke kleur van uw betonvloer. Daarom kunt u kiezen uit verschillende kleurpigmenten. Deze kleurpigmenten strooien we in tijdens het vlinderen van het beton. U kunt kiezen uit verschillende grijstinten, zandtinten of een combinatie. In onze showroom ziet u verschillende betonkleuren zodat u de kleuren goed kunt vergelijken.

Beton voor binnen én buiten

Een gevlinderde betonvloer is naast een prachtige vloer voor binnen ook een perfecte vloer voor uw terras of oprit. Beton buiten zorgt ervoor dat verzakkingen en onkruid voorgoed verleden tijd zijn. Houd er rekening mee dat een betonvloer voor buiten minimaal 15 centimeter dik is.

Afwerking van een gevlinderde betonvloer: impregneren

Na het vlinderen is een betonvloer voor zo’n 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om de dichtheid te verhogen raden we aan de betonvloer te impregneren. Door het impregneren verhogen we de dichtheid naar zo’n 95%. Deze afwerking maakt de betonvloer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Dat houdt in dat de vloer regelmatig onderhoud nodig heeft.

Het onderhouden van een gevlinderde betonvloer

Het schoonmaken en onderhouden van een betonvloer is gelukkig erg eenvoudig. We raden aan om minimaal twee keer per week uw betonvloer te stofzuigen en één keer per week te dweilen.

 • Voor het stofzuigen raden we een stofzuiger aan met een parketzuigmond;
 • Voor het dweilen raden we een dweilsysteem met twee emmers aan en een pH-neutraal schoonmaakmiddel;
 • Een keer per twee weken dweilt u de betonvloer na met impregneer-onderhoudsmiddel. Dat zorgt ervoor dat de impregneerlaag op sterkte blijft.

Schoonmaakmiddel en vlekkenverwijderaar kunt u eenvoudig bestellen via onze webshop www.vloerenonderhoud.nl. Het impregneer- onderhoudsmiddel kunt u gedurende 7 jaar kosteloos bij ons afnemen.

Daarnaast raden we aan om goede schoon- en droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur te plaatsen. Hiermee zorgt u ervoor dat er minder vuil naar binnen gelopen wordt. Ook het gebruik van goede beschermvoetjes onder schuivende meubels zorgt ervoor dat uw gevlinderde vloer mooi blijft.

Kan een betonvloer met vloerverwarming?

Het korte antwoord: ja! Een betonvloer is juist een uitstekend vloertype in combinatie met vloerverwarming. Waarom? Een betonvloer heeft een veel dichtere structuur dan bijvoorbeeld een zandcement dekvloer. Dat betekent dat een betonvloer sneller opwarmt én langer warmte vasthoudt. U kunt ervoor kiezen om naast de betonvloer, ook de vloerverwarming door ons uit te laten voeren.

Hoe groot is de kans op scheuren in een betonvloer?

De kans op scheuren in uw betonvloer is er altijd. We maken de kans op scheuren zo klein mogelijk door randisolatie te gebruiken, wapening te leggen en een krimparme toevoeging aan de betonmix te doen (optie). Maar de kans op scheuren blijft altijd aanwezig omdat beton een natuurproduct is dat uitzet en krimpt bij temperatuurswisselingen.

Ook gebruiken we een eigen opstookprotocol voor de vloerverwarming. Het opstookprotocol zorgt ervoor dat de vloer langzaam aan de temperatuur went.

Scheuren die in een betonvloer ontstaan vullen we gratis op tijdens een serviceafspraak. Het opvullen van scheuren zorgt ervoor dat de vloer hygiënisch blijft.

Wat zijn de voordelen van een gevlinderde betonvloer?

 • Helemaal naadloos
 • Kras- en slijtvast
 • Energiezuinig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Perfecte combinatie met vloerverwarming

Onze showroom

Hebben we u enthousiast (of nog enthousiaster) gemaakt over gevlinderde betonvloeren? We nodigen u graag van harte uit voor een adviesgesprek in onze showroom om de betonvloeren te zien en te ervaren. Samen met het advies van één van onze adviseurs kunt u een goede, weloverwogen keuze maken voor uw droomvloer. Zien we u snel?
Adviesgesprek plannen

Ons meest recente werk