SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Monolitisch afgewerkte betonvloer

Onderhoudsvriendelijkheid, hygiëne en stijl gecombineerd tot één product: een monolitisch afgewerkte betonvloer. Deze betonvloer past in elk interieur en heeft vele mogelijkheden. Bij Willem Designvloeren helpen wij u graag met het realiseren van uw perfecte interieur. Wilt u persoonlijk advies van een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Monoliet betonvloer aanleggen

De eerste stap bij het aanleggen van een monolitisch afgewerkte betonvloer is een gesprek met één van onze experts. Wij bespreken de mogelijkheden en vertellen u alles wat u moet weten over het aanleggen en de afwerking van een betonvloer.

Als u bepaald heeft welke afwerking wij uw monoliet betonvloer mogen geven, beginnen we met het aanleggen van uw monolitisch afgewerkte betonvloer. Onze experts storten de betonvloer, die we vervolgens laten uitharden. Tijdens het uitharden vlinderen wij de betonvloer. Het vlinderen van de betonvloer zorgt ervoor dat de vloer geheel glad wordt en de echte betonlook krijgt.

Een belangrijk bestandsdeel van beton is zand. Het zand dat gebruikt wordt bij het maken van het beton, bepaalt de kleur van uw gevlinderde woonbeton vloer. Een betoncentrale kiest zelf de kleur het zand, daar hebben wij dus geen invloed op. Dit betekent dat de kleur van uw monolitisch afgewerkte betonvloer kan variëren. De natuur bepaalt in dit geval dus kleur van uw vloer.

Betonvloer met kleurpigmenten

Kleurpigmenten worden tijdens het uitharden over de vloer gestrooid.

Gelukkig is er een manier om de kleur van uw woonbeton vooraf vast te stellen: het gebruik van kleurpigmenten. Deze pigmenten strooien wij in uw monolitisch afgewerkte betonvloer tijdens het uitharden. De kleur zit dan echt in de betonvloer, zodat de kleur niet snel slijt.

Er zijn veel kleuren die u kunt kiezen. Met name grijs- en zandtinten. Maar andere kleuren zoals rood of groen zijn ook mogelijk. Voor deze kleuren geldt wel een ander prijskaartje. Ook is het mogelijk om kleurpigmenten te mixen. Zo krijgt u een unieke monolitisch afgewerkte betonvloer!

In onze showroom in Opheusden kunt u veel monolitisch afgewerkte betonvloeren in het echt zien en vergelijken. Zo krijgt u ook een goed beeld van de mogelijke kleuren. Maak hier een afspraak met één van onze specialisten.

Vloerverwarming voor meer wooncomfort

Een monolitisch afgewerkte betonvloer leent zich perfect voor vloerverwarming. ’s Winters zorgt dit vooral voor veel wooncomfort in uw woning. Als u kiest voor een vloerverwarming in uw gevlinderde betonvloer, dan hebben wij een ideale toevoeging aan uw betonvloer. Deze toevoeging zorgt ervoor dat u uw verwarming minder hoog hoeft te zetten voor dezelfde aangename temperatuur. Zo bespaart u in uw energiekosten.

Hoe houdt u uw monolitisch afgewerkte betonvloer mooi?

Als uw monolitisch afgewerkte betonvloer is aangelegd, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit kunt u doen door uw betonvloer te (laten) impregneren. Bij het impregneren van een monoliet betonvloer, wordt de betonvloer eigenlijk ‘verzadigd’. Dit zorgt ervoor dat vuil veel minder goed in de betonvloer trekt. Ook wordt uw betonvloer beter beschermd tegen slijtage. U kunt uw betonvloer zelf impregneren of dit door ons laten doen. Uitgebreide informatie en de prijzen van het impregneren vindt u hier.

Een monolitisch afgewerkte betonvloer staat ook bloot aan een ander risico: het krimpen en uitzetten van de vloer met als gevolg kans op kleine scheurtjes. Krimpen en uitzetten is een natuurlijk proces dat elk materiaal heeft, dus dat kunnen we niet volledig tegengaan. Wél kunnen we het sterk verminderen. Dit doen wij aan de hand van onze speciale anti-krimp betonmix. Hiermee verminderen wij dus het uitzetten en krimpen van uw betonvloer zodat we de kans op scheurtjes minimaliseren.

Betonnen terras

Een monolitische betonvloer is een vloer met veel voordelen. Door de vele kleuren waarin de vloer afgewerkt kan worden, past deze in elk interieur. Uw vloer blijft extra lang mooi door te kiezen voor extra bescherming. Verder kan een monolitisch afgewerkte betonvloer ook heel goed buiten worden toegepast als betonnen terras of als betonnen oprit. Wanneer u beton zowel binnen als buiten toepast wordt uw interieur als het ware verlengd. Door onze jarenlange ervaring bent u verzekerd van een prachtig eindproduct.

Kom langs in onze showroom om een monolitische betonvloeren te zien!  

Spreken de voordelen van een monolitisch afgewerkte betonvloer u ook aan? Kom dan langs in onze showroom in Opheusden. Hier vindt u vele voorbeelden en voorzien onze adviseurs u graag van extra informatie. Maak hier een afspraak.

 

Ons meest recente werk