SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Van vrijdag 26 juli t/m zondag 18 augustus 2019 genieten wij heerlijk van onze zomervakantie! Daarom zijn wij in deze periode niet bereikbaar en is onze showroom gesloten. Vanaf maandag 19 augustus 2019 zijn wij weer bereikbaar en u graag weer van dienst! Ook vakantie? Een hele fijne vakantie gewenst namens het team van Willem Designvloeren B.V. ×

Impregneren betonvloer

Kennismaking met impregneren betonvloer

Na weken wachten en voorbereidingen treffen is het zover, u kunt uw nieuwe betonvloer in gebruik nemen! Omdat u dit fantastische gevoel over uw vloer wil vasthouden, is het van belang dat uw vloer goed beschermd is. Wij adviseren dan ook om u betonvloer of terras te impregneren. De te impregneren betonvloer wordt hierdoor nagenoeg vloeistof- en vuilafstotend.

Impregneren van een betonvloer, wat houdt dat in?

In het kort is het impregneren van een betonvloer een andere verwoording voor het beschermen van de uitstraling en het versterken van de vuilbestendigheid van uw betonvloer. Ten tweede verkleint u de kans op verkleuringen en vlekvorming door het impregneren op uw betonvloer toe te passen!

Hoe gaat het impregneren van een betonvloer in zijn werk?

Het doel van impregneren is om uw betonvloer volledig te verzadigen. Hierdoor is uw vloer zo optimaal mogelijk beschermd. Het opschuren en vervolgens reinigen en stofvrij maken van de betonvloer, zijn de voorbereidende werkzaamheden. Vervolgens wordt het impregneermiddel in meerdere lagen in de vloer gedweild, net zo lang tot de vloer volledig verzadigd is. Zodra er een egale glanzende laag is ontstaan, mag de betonvloer 24 uur niet betreden worden. Dit om de betonvloer te laten drogen. Het juist onderhouden van uw woonbetonvloer na het impregneren zorgt er met name voor dat de impregneerlaag op kracht blijft.

Wat zijn de kosten om mijn betonvloer te impregneren?

De kosten voor het impregneren van uw betonvloer zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Bijvoorbeeld, u kunt ervoor kiezen om hierin volledig ontzorgd te worden. Wij zullen in dit geval het impregneren en alle hierbij behorende voorbereidende werkzaamheden voor u uitvoeren. Ten slotte krijgt u hierbij volledige garantie op de door ons te verrichten werkzaamheden.

Ook kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer zelf te impregneren. Hierin kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen de mogelijkheid om dit onder onze begeleiding uit te voeren (inclusief garantie), of geheel zelfstandig (zonder garantie). In onderstaande tabel vindt u de tarieven.

Impregneren door Willem DesignvloerenInclusief garantie€ 19,50 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leverenInclusief garantie€ 10,00 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leverenZonder garantie€ 87,50 (excl. btw) per can à 5 liter

De verschillende mogelijkheden bespreken we graag met u. Voor vragen, neemt u gerust contact met ons op, of vraag hier direct een offerte aan.