SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Betonvloer vlinderen

Zojuist bent u bij vrienden op visite geweest om hun nieuwe woning te bekijken. Het eerste wat u op viel toen u de woning binnen kwam was de ontzettend mooie betonvloer. Direct vroeg u wat voor vloer er in de woning ligt en hoe deze uitstraling gerealiseerd is. Wat blijkt?! Een betonvloer vlinderen, zo krijgt u deze fantastische uitstraling.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat houdt dat in, een betonvloer vlinderen?

Een betonvloer vlinderen, wat is dat precies? Het monolitisch of gepolierd afwerken van een betonvloer wordt ook wel vlinderen genoemd. Oftewel het afwerken van een betonvloer noemen we: vlinderen.

Door middel van de (elektrische*) vlindermachines bewerken we de betonvloer en creëren we een industriële look. Er zijn verschillende mogelijkheden om de uitstraling van uw woonbeton vloer te beïnvloeden. Zo kunnen we de betonvloer wat drukker of juist wat rustiger vlinderen/polieren. Ook kunnen we kleurpigmenten toevoegen aan het beton tijdens het vlinderen. Er zijn diverse kleursamenstellingen mogelijk, vraag gerust naar de mogelijkheden of kom ze bekijken in onze showroom!

Het vlinderen van uw vloer gebeurt met (elektrische*) vlindermachines met vier ‘wieken’ die ronddraaien. Hiermee duwen we de grove deeltjes van de betonmix naar beneden en ontstaat er een gladde, strakke en verdichte toplaag.

* In het kader van het stikstofbeleid/stikstof reductie kunnen wij ook elektrisch vlinderen.

betonvloer vlinderen, gevlinderd beton, beton vlinderen

Waarom kiezen voor een gevlinderde betonvloer?

Allereerst kunnen wij de betonvloer direct op de constructievloer aanbrengen. Hierdoor ontstaat er tijdens het bouwproces geen vertraging. Het bespaart tijd en geld doordat de zandcement dekvloer komt te vervallen. Op de constructievloer dient wel een reflectie- of bouwfolie geplaatst te worden. Zo ligt onze betonvloer los van de ondervloer. Dit vermindert de kans op scheurvorming.

Vervolgens kunt u ook nog eens kiezen uit een energiezuinige- of een krimparme variant. Deze energiezuinige variant bevat minder lucht dan de ‘basis’ variant. Dit zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming veel beter door komt. Zo bespaart u dus al snel zo’n 40% op uw stookkosten. De krimparme variant zorgt ervoor dat de betonvloer minder werkt. Dit vermindert dus ook de kans op scheurvorming!

Het vlinderen/polieren zorgt ervoor dat de vloer kras- en slijtvast is. Uw vloer is hierdoor kind- en huisdier proof. Ook zorg je door het vlinderen van de betonvloer voor een strak en naadloos geheel. Hierdoor is er weinig onderhoud aan uw vloer nodig, is deze eenvoudig te reinigen en mega hygiënisch.

Wanneer de betonvloer vlinderen?

Het storten en het vlinderen van uw betonvloer, gebeurt op dezelfde dag. Zo is de vloer nog zacht genoeg om hem te kunnen bewerken. Het storten van het beton doen we vroeg in de ochtend. Zo kunnen we de vloer later op die dag gaan vlinderen. Wanneer we kunnen starten met het vlinderen van de betonvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de temperatuur en de luchtvochtigheid. Hierdoor kan het dus voorkomen dat het vlinderen pas aan het einde van de middag, ’s avonds en soms tot ’s nachts door gaat.

Vooral in de winterperiode zijn we vaak tot laat bezig. Dit komt doordat de luchtvochtigheid dan veel hoger is en de temperatuur juist laag. Het is daarom goed om de buren even in te lichten wanneer wij uw vloer komen storten en vlinderen.

Meer informatie over de betonvloer vlinderen!

Wilt u nog meer informatie over het storten en het vlinderen van de betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over al onze mogelijkheden.
Contact opnemen!

Ons meest recente werk