SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

woonbeton vloerverwarming

Een woonbeton vloer in combinatie met vloerverwarming

De winter komt er weer aan. Dat betekent lekker warm bij de kachel zitten. Hoe lekker is het dan dat ook je vloer behaaglijk aanvoelt en dat je geen last meer hebt van koude voeten? In een woonbeton vloer is het zeer eenvoudig om vloerverwarming aan te brengen. Waarom woonbeton een goede combinatie is met vloerverwarming leggen we je in dit blogartikel uit.

Sfeer van woonbeton

We horen wel eens van mensen dat woonbeton een wat kille uitstraling heeft. We snappen dat je dit denkt als je beton an sich bekijkt. Echter maken wij onze woonbeton vloeren op kleur. Hierdoor ontstaat er een veel warmere uitstraling van je vloer.

Dat woonbeton van zichzelf een koud product is klopt. Daarom adviseren wij altijd om je woonbeton vloer te combineren met vloerverwarming. Een woonbeton vloer geleidt namelijk erg goed de warmte van je vloerverwarming. We vertellen je graag hoe dat komt.

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer

Woonbeton vloerverwarming: de warmtegeleiding

Waarom geleidt een betonvloer de warmte van de vloerverwarming zo goed? Dat komt omdat een woonbeton vloer een erg dichte massa is met weinig stilstaande lucht vanbinnen. En stilstaande lucht heeft een isolerende werking op de warmte van je vloerverwarming.

Vergelijk het maar eens met een vloer waar een zandcementdekvloer onder ligt. Een zandcementdekvloer is een erg poreuze vloer met veel (ongeveer 40%) stilstaande lucht. Je zult zien dat je de vloerverwarming dan veel harder moet opstoken om dezelfde temperatuur in de woning te behalen.

Een woonbeton vloer met vloerverwarming is dus veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een PVC-vloer waar een zandcementdekvloer onder ligt. Dit maakt de combinatie woonbeton vloerverwarming ideaal voor de winterperiodes.

Hoe verwerk je vloerverwarming in woonbeton?

De vloerverwarming verwerken wij echt helemaal in je woonbeton vloer. We storten het beton namelijk over de vloerverwarmingsbuizen heen. Wanneer we een woonbeton vloer voorzien van vloerverwarming, leggen we dus eerst de vloerverwarmingsbuizen aan. Deze nemen samen met wapeningsnetten zo’n 2 centimeter ruimte in. Daarop wordt het beton gestort. De vloer moet altijd minimaal 7 centimeter dik zijn, de vloerverwarming inbegrepen.

Uitstraling van woonbeton

Eerder in deze blog gaven we aan dat beton een warme uitstraling heeft door de kleur die we in de toplaag strooien. Daarnaast is beton ook een zeer geschikte vloer voor ieder interieur. Dit komt omdat beton een rustige en serene uitstraling heeft.

 Deze klanten kozen voor woonbeton met vloerverwarming

Die uitstraling maakt woonbeton een geschikte vloer die in vrijwel iedere interieurstijl past. Of het nu om een industrieel appartement gaat of dat je in een landelijke boerderij woont. We adviseren je ook graag over de kleurmogelijkheden en de toepassing in jouw woonstijl.

Bekijk onze eerder gerealiseerde projecten om vast inspiratie op te doen!

Bezoek onze showroom

Benieuwd wat de mogelijkheden in jouw woning zijn? Bezoek geheel vrijblijvend onze showroom en laat je inspireren. Een van onze adviseurs staat graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies rondom de aanschaf van een betonvloer met vloerverwarming. Daarnaast hebben we iedere kleur die wij kunnen realiseren in onze showroom liggen. Zo kun je een goede en weloverwogen keuze maken.
Vraag stellen of showroomafspraak inplannen?

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.