SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gevlinderde vloer

Gevlinderde woonbeton vloeren zijn al sinds 2008 onze specialiteit. Inmiddels zijn er al veel woningen, kantoren en andere panden voorzien van een gevlinderde vloer. Een gevlinderde vloer past in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer én zelfs de badkamer. We vertellen u er graag meer over.

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een gevlinderde vloer?

Een gevlinderde betonvloer is een massieve betonvloer van minimaal 7 centimeter dik. Een gevlinderde vloer storten en vlinderen we om het juiste resultaat te behalen. Dat vlinderen gebeurt met een zogenoemde vlindermachine. Hierdoor ontstaat een gevlamd of gewolkt uiterlijk. Door middel van het vlinderen verdichten we de toplaag. Door het verdichten van de toplaag is de betonvloer niet meer poreus en al voor 85% dicht. Tijdens het vlinderen strooien we ook pigmenten in voor de juiste kleur.

 

Zo maken we een gevlinderde vloer

 • We leggen wapening
 • Controleren de aansluitingen van puien en dorpels
 • Bepalen de juiste hoogte van de vloer
 • Stellen bekisting, hoeklijnen om mat-omrandingen indien gewenst
 • Vervolgens storten en vlinderen we de vloer
 • Tijdens het vlinderen strooien we kleurpigmenten in voor de gewenste kleur

Na het vlinderen mag u na een paar dagen de vloer afdekken met stucloper. Als de stucloper op de vloer ligt kunnen de andere (bouw)werkzaamheden weer doorgaan.

Leestip: Hoe dek ik mijn betonvloer af met stucloper?

Voordelen van een gevlinderde vloer

De voordelen van een gevlinderde vloer zijn:

 • Energiezuinig
 • Een robuuste en natuurlijke uitstraling
 • Slijtvast en krasvast
 • Een naadloos design en daarom hygiënisch en erg makkelijk schoon te maken
 • Geschikt met vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De uitstraling van de vloer wordt in de loop der jaren alleen maar mooier!

Gevlinderde vloer op kleur

Voor en tijdens het vlinderen van de vloer strooien we de gewenste kleurpigmenten in. De kleur voor uw gevlinderde woonbetonvloer kunt u bij ons in de showroom kiezen. In onze showroom liggen de meest gekozen kleuren. Denk hierbij aan verschillende grijs- en zandtinten. Andere kleuren zijn ook mogelijk maar die kunt u helaas niet zien in onze showroom. Ook zijn deze kleuren duurder omdat die niet standaard in ons assortiment zijn opgenomen.

Kiest u ervoor om geen gekleurde toplaag toe te voegen in uw gevlinderde beton? Dat kan natuurlijk ook. We kunnen dan alleen geen garantie geven op de kleur. De kleur wordt dan bepaald door de natuurlijke ingrediënten in de betonmix zoals het zand.

Gevlinderde woon betonvloer in een vrijstaande woning in Hoogblokland

Gevlinderde vloer impregneren

Na het vlinderen is de gevlinderde vloer voor circa 85% dicht en daarmee te vergelijken met een natuurstenen vloer. Om uw vloer zo goed mogelijk te beschermen raden wij aan uw betonvloer te impregneren. Het impregneren verhoogt de dichtheid van circa 85% naar circa 95%. Een gevlinderde vloer wordt nooit helemaal 100% dicht, maar kunt u wél doorleggen in de badkamer.

Leestip: Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee? 

Zo maak je gevlinderde vloeren schoon

Ook als is uw gevlinderde vloer geïmpregneerd, schoonmaken en uw vloer onderhouden blijft altijd nodig. De impregneerlaag is sterk maar moet wel onderhouden worden voor het beste resultaat. Natuurlijk hoort stofzuigen er ook bij. Wij raden aan om minimaal twee keer per week uw betonvloer te stofzuigen en minimaal één keer per week te dweilen.

Leestip: Beton schoonmaken: zo doe je dat

Villa in Arnhem met een gevlinderde betonvloer

Wat kost een gevlinderde vloer?

Bent u geïnteresseerd in een betonvloer? Dan bent u vast ook benieuwd wat een gevlinderde vloer kost. Bij gevlinderde betonvloeren onder de 65 m² rekenen wij met een starttarief van €5.725,-. Boven de 65 m² beginnen we met een vierkante meterprijs van €87,95. Deze prijs bouwen we op met een gekleurde toplaag en impregneren. Om u een goede richtprijs te geven raden wij u aan om onze rekentool te gebruiken. Deze rekentool hebben we hier speciaal voor ontwikkeld. Vul uw gegevens in en het aantal vierkante meters en u ontvangt direct een richtprijs in uw mailbox.
Prijs berekenen

Showroom in Opheusden

U bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom in Opheusden. In onze showroom liggen verschillende kleuren en afwerkingen van gevlinderde vloeren. Samen bespreken we uw situatie en woonwensen en kijken welke vloer hier perfect bij aansluit. Aan de hand van deze afspraak ontvangt u een hierop gebaseerd prijsvoorstel.
Afspraak maken

Ons meest recente werk