SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wij gaan er even tussenuit! Vakantiesluiting: vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus. Maandag 15 augustus staan we weer voor u klaar! ×

Gevlinderde vloer

Gevlinderde woonbeton vloeren zijn al sinds 2008 onze specialiteit. Inmiddels zijn er al veel woningen, kantoren en andere panden voorzien van een gevlinderde vloer. Een gevlinderde vloer is toepasbaar in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, woonkamer, slaapkamer én zelfs de badkamer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Wat is een gevlinderde vloer?

Een gevlinderde betonvloer is een massieve betonvloer met een minimale dikte van 7 centimeter. Een gevlinderde vloer storten en vlinderen we om het juiste resultaat te behalen. Dit gebeurt met een zogenoemde vlindermachine. Hierdoor ontstaat een gevlamd of gewolkt uiterlijk. Door middel van het vlinderen verdichten we de toplaag. Door het verdichten van de toplaag is de betonvloer niet meer poreus. Na het storten van de vloer brengen we deze op de juiste kleur. Dit doen we met behulp van kleurpigmenten die we in de vloer instrooien.

gevlinderde vloer, gevlinderdevloer

Werkwijze gevlinderde vloer

Bij het aanbrengen van een gevlinderde vloer gaan wij als volgt te werk:

 • Het leggen van de wapening
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren
 • Bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de vloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • U kunt de gevlinderde betonvloer na 3 á 4 dagen afdekken met stucloper. Dit is ook afhankelijk van het weer
 • Na het leggen van de stucloper kunnen overige werkzaamheden weer hervat worden.

gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer

Voordelen van een gevlinderde vloer

De voordelen van een gevlinderde vloer zijn:

 • Energiezuinig
 • Een robuuste en natuurlijke uitstraling
 • Slijtvast en krasvast
 • Hygiënisch en makkelijk te onderhouden door het naadloze design
 • Geschikt met vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De uitstraling van de vloer wordt in de loop der jaren steeds robuuster en steeds mooier!

Gevlinderde vloer op kleur

Voor en tijdens het vlinderen van de vloer strooien we de gewenste kleurpigmenten in. De kleur voor uw gevlinderde woonbetonvloer kunt u bij ons in de showroom kiezen. In onze showroom liggen de meest gekozen kleuren. Denk hierbij aan verschillende grijs- en zandtinten. Andere kleuren zijn ook mogelijk maar zijn helaas niet te zien in onze showroom en zijn duurder omdat deze kleuren niet in ons standaard assortiment zijn opgenomen.

Kiest u ervoor om geen gekleurde toplaag toe te voegen in uw gevlinderde beton? Ook dat is een mogelijkheid. Wij geven dan geen garantie op de uiteindelijke kleur omdat deze kleur mede afhankelijk is van de kleur zand die, die dag geleverd wordt in de betonmix.

Gevlinderde vloer impregneren

Na het vlinderen is de gevlinderde vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend en daarmee te vergelijken met een natuurstenen vloer. Om uw vloer optimaal te beschermen adviseren wij de betonvloer te impregneren. Het impregneren verhoogt de dichtheid van circa 85% naar circa 95%. Een gevlinderde vloer is niet voor 100% af te dichten. Wilt u meer weten over het impregneren van een gevlinderde vloer? Klik dan hier.

Onderhoud gevlinderde vloer

Om de natuurlijke uitstraling van de vloer te behouden vraagt deze wel om goed onderhoud. Nadat de vloer helemaal is gedroogd, wordt deze geïmpregneerd. Voor het uitgebreide onderhoudsadvies klik dan hier.

Prijsindicatie

Is uw interesse gewekt voor een betonvloer? Dan bent u vast benieuwd naar het prijskaartje wat aan deze vloer hangt. Daarom hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Met deze rekentool heeft u snel een goede prijsindicatie. Vul uw gegevens in, het aantal vierkante meters, het gewenste type vloer en of u er vloerverwarming bij wilt. Klik op verzenden en u ontvangt een prijsindicatie in uw mailbox.
Ga naar de rekentool

U begrijpt dat we met de rekentool een prijsindicatie afgeven. Heeft u liever een exact voorstel? Dan nodigen we u van harte uit voor een afspraak in onze showroom.

Afspraak maken in de showroom

Showroom

Na het bezoek in onze showroom brengen wij een overzichtelijke offerte uit. Naast verschillende mogelijkheden voor een gevlinderde vloer adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor het onderhoud.

U kunt hier ook alvast informatie opvragen. Na uw aanvraag nemen wij contact met u op om eventuele vragen te bespreken.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.