SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Gevlinderde vloer

Gevlinderde woonbeton vloeren zijn al sinds 2008 onze specialiteit. Deze hebben we sindsdien al heel wat keren mogen realiseren. Een gevlinderde vloer kunt u toepassen in iedere ruimte. Denk hierbij aan de keuken, woonkamer of zelfs in de badkamer.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde betonvloeren realiseren wij vanaf 65 m².

Wat is een gevlinderde vloer?

Een gevlinderde betonvloer is een massieve betonnen vloer met een minimale dikte van 7 cm. Een gevlinderde vloer storten en vlinderen we om het juiste resultaat te creëren. Dit gebeurt met een zogenoemde vlindermachine. Hierdoor ontstaat een gevlamd of gewolkt uiterlijk. Door middel van het vlinderen verdichten we de toplaag. Door het verdichten van de toplaag is de gevlinderde vloer niet meer poreus. Na het storten van de vloer brengen we deze op de juiste kleur. Dit doen we met behulp van kleurpigmenten die we in de vloer instrooien.

gevlinderde vloer, gevlinderdevloer

Werkwijze gevlinderde vloer

Bij het aanbrengen van een gevlinderde vloer gaan wij als volgt te werk:

 • Het leggen van de wapening
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren
 • Bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de vloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • U kunt de gevlinderde betonvloer na 3 á 4 dagen afdekken met stucloper. Dit is ook afhankelijk van het weer
 • Na het leggen van de stucloper kunnen overige werkzaamheden weer hervat worden.

gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer

Voordelen van een gevlinderde vloer

De voordelen van een gevlinderde vloer zijn:

 • Energiezuinig
 • Een robuuste en natuurlijke uitstraling
 • Slijtvast en krasvast
 • Hygiënisch en makkelijk te onderhouden door het naadloze design
 • Geschikt met vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De uitstraling van de vloer wordt in de loop der jaren steeds robuuster en steeds mooier!

Gevlinderde vloer op kleur

Voor en tijdens het vlinderen van de vloer strooien we de gewenste kleurpigmenten in. De kleur voor uw gevlinderde woonbetonvloer kunt u bij ons in de showroom kiezen. In onze showroom liggen de meest gekozen kleuren. Denk hierbij aan verschillende grijs- en zandtinten. Andere kleuren zijn ook mogelijk maar zijn helaas niet te zien in onze showroom en zijn duurder omdat deze kleuren niet in ons standaard assortiment zijn opgenomen.

Kiest u ervoor om geen gekleurde toplaag toe te voegen in uw gevlinderde beton? Ook dat is een mogelijkheid. Wij geven dan geen garantie op de uiteindelijke kleur omdat deze kleur mede afhankelijk is van de kleur zand die, die dag geleverd wordt in de betonmix.

Gevlinderde vloer impregneren

Na het vlinderen is de gevlinderde vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend en daarmee te vergelijken met een natuurstenen vloer. Om uw vloer optimaal te beschermen adviseren wij de gevlinderde vloer te impregneren. Het impregneren verhoogt de dichtheid van circa 85% naar circa 95%. Een gevlinderde vloer is niet voor 100% af te dichten. Wilt u meer weten over het impregneren van een gevlinderde vloer? Klik dan hier.

Onderhoud gevlinderde vloer

Om de natuurlijke uitstraling van de vloer te behouden vraagt deze wel om goed onderhoud. Nadat de vloer helemaal is gedroogd, wordt deze geïmpregneerd. Voor het uitgebreide onderhoudsadvies klik dan hier.

Showroom

Na het bezoek in onze showroom brengen wij een overzichtelijke offerte uit. Naast verschillende mogelijkheden voor een gevlinderde vloer adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor het onderhoud.

U kunt hier ook alvast informatie opvragen. Na uw aanvraag nemen wij contact met u op om eventuele vragen te bespreken.

Ons meest recente werk