SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

opbouw geïsoleerde betonvloer op zand, beton schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in Eindhoven

Beton schoonmaken: zo doe je dat

Het schoonmaken van beton kost weinig tijd. Met een paar handige tips blijft of wordt uw betonnen vloer perfect schoon. Zo verlengd u de levensduur van uw betonvloer, waardoor u jarenlang kunt genieten van uw gevlinderde betonvloer. Beton schoonmaken is zeer eenvoudig en in mum van tijd gedaan.

Beton schoonmaken: vlekken verwijderen in een handomdraai

Wordt of is uw betonvloer behandeld met impregneermiddel? Dan is het schoonmaken van uw vloer heel eenvoudig. De intrektijd van middelen wordt namelijk vertraagd tot ongeveer 4 uur. Een vlek, zelfs van koffie of rode wijn, maakt u makkelijk schoon met een doekje en lauw water. Daarnaast is wekelijks stofzuigen voldoende, al is dit natuurlijk afhankelijk van uw leefsituatie.

Wij reinigen professioneel uw beton voor € 9,95 per m², incl. btw.

beton schoonmaken, Woonbeton in de keuken in de kleur antraciet

Altijd een hygiënische vloer

Om de vloer goed schoon te houden en om het beton in goede staat te behouden, geeft Willem Designvloeren het advies om de vloer wekelijks te dweilen. De ene week met warm water en een PH-neutraal reinigingsmiddel en de andere week met warm water en een scheutje impregneermiddel. Op die manier blijft de vloer hygiënisch schoon. Hierdoor krijgt het beton bovendien een mooie uitstraling. Beton schoonmaken kost in verhouding met andere vloeren weinig tijd.

Beton schoonmaken buiten

Ook uw oprit of terras in beton kunt u makkelijk reinigen. In tegenstelling tot reguliere tegels, zal er geen algen- of onkruidgroei ontstaan. Door een goed impregneermiddel te gebruiken, zal de vloer tegen weer en wind beschermd zijn. U heeft verder geen chemische reinigingsmiddelen nodig bij het beton reinigen: water en een PH neutraal beton reinigingsmiddel is voldoende.

Lees ook: een betonvloer schoonmaken, de do’s en don’ts 

Geen slijtage en krassen

Beton is krasbestendig en heeft nauwelijks slijtage. Gebruik door de jaren heen maakt beton juist mooier. Omdat de woonbeton vloeren van Willem Designvloeren alleen uit zand en mineralen bestaan, is de vloer zeer robuust. Ook grote belasting van de betonvloer is geen probleem. Met het onderhoud dat hierboven beschreven staat, bent u zeker van een prachtige vloer. Heeft u nog een vraag over beton schoonmaken? Willem Designvloeren geeft graag antwoord op uw vragen en geeft deskundig advies. U kunt ons altijd bereiken via telefoon of e-mail.