SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Opbouw geïsoleerde betonvloer op zand, beton schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in Eindhoven

Beton schoonmaken: zo doe je dat

Hoe moeilijk is het schoonmaken van mijn betonvloer? En hoeveel tijd kost dit? Dit zijn en blijven belangrijke vragen bij de aanschaf van een betonvloer. Wees gerust, vragen over het schoonmaken van beton krijgen wij dagelijks in onze showroom. Tijd om er een blog over te schrijven!

Beton schoonmaken

Gelukkig kost het schoonmaken van beton maar weinig tijd, dat is geruststelling nummer 1! Met een paar handige tips wordt jou betonvloer perfect schoon. En ook bij beton geldt: al. s je de betonvloer mooi schoon houdt dan kun je jarenlang genieten van een prachtige vloer.

Wordt of is jouw betonvloer geïmpregneerd? Dan is het schoonmaken van jouw vloer heel eenvoudig. Door het impregneren wordt de intrektijd van middelen namelijk vertraagd tot ongeveer 4 uur. Daardoor maak je een vlek, van zelfs koffie of rode wijn, heel makkelijk schoon met een doekje en lauw water. Daarnaast is het belangrijk om wekelijks te stofzuigen, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw leefsituatie. Heb je veel kinderen? Of misschien wel een huisdier? Dan maak je de betonvloer natuurlijk wat vaker schoon.

Wordt of is uw betonvloer behandeld met impregneermiddel? Dan is het schoonmaken van uw vloer heel eenvoudig. De intrektijd van middelen wordt namelijk vertraagd tot ongeveer 4 uur. Een vlek, zelfs van koffie of rode wijn, maakt u makkelijk schoon met een doekje en lauw water. Daarnaast is wekelijks stofzuigen voldoende, al is dit natuurlijk afhankelijk van uw leefsituatie.

beton schoonmaken, Woonbeton in de keuken in de kleur antraciet

Altijd een hygiënische vloer

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw betonvloer genieten en daarom is het wel belangrijk om de vloer goed schoon te maken. Wij adviseren om de vloer wekelijks te dweilen. De ene week met warm water en een PH-neutraal reinigingsmiddel en de andere week met warm water en een scheutje impregneermiddel. Op die manier blijft de vloer hygiënisch schoon. Hierdoor krijgt het beton bovendien een mooie uitstraling. Beton schoonmaken kost in verhouding met andere vloeren weinig tijd.

Beton schoonmaken buiten

Heb je buiten ook een betonvloer? Bijvoorbeeld op je terras op oprit? Dan is het belangrijk om deze vloer ook niet te vergeten. In tegenstelling tot andere vloeren, zoals tegels, ontstaat er bij betonvloeren geen algen- of onkruidgroei. Dat is een erg groot voordeel van betonvloeren. Door een goed impregneermiddel te gebruiken, zal de vloer tegen weer en wind beschermd zijn. Je hebt verder ook geen chemische reinigingsmiddelen nodig bij het beton reinigen: water en een PH neutraal beton reinigingsmiddel is voldoende.

Lees ook: een betonvloer schoonmaken, de do’s en don’ts 

Geen slijtage en krassen

Beton is krasbestendig en heeft nauwelijks slijtage. He gebruik door de jaren heen maakt beton juist mooier. Omdat onze woonbeton vloeren alleen uit zand en mineralen bestaan, is de vloer zeer robuust. Ook grote belasting van de betonvloer is geen probleem. Met het onderhoud dat hierboven beschreven staat, bent je verzekerd van een prachtige vloer.

Klaar om schoon te maken?

In dit blog hebben we je meegenomen in hoe je het beste jouw betonvloer schoon kunt maken. We hopen dat het duidelijk is maar we kunnen ons ook voorstellen dat je nog vragen hebt. Bij de aanschaf van een betonvloer leggen we haarfijn uit hoe je hem het beste schoon kunt maken. En na de aankoop helpen we je ook maar al te graag. Kom langs in onze showroom om onze betonvloeren te bekijken en ons advies te ontvangen. Neem contact op om een afspraak te maken. Zien we je binnenkort?