SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton in luxe afgewerkte woonvilla

Beton schoonmaken: zo doe je dat

Hoe moeilijk is het schoonmaken van een betonvloer? En hoeveel tijd kost het? Dit zijn vragen die steeds terugkomen bij de aanschaf van een betonvloer. Wees gerust, vragen over het schoonmaken van beton krijgen wij dagelijks in onze showroom. Tijd om er een blogartikel over te schrijven!

Beton schoonmaken

Gelukkig kost het schoonmaken van beton maar weinig tijd, dat is geruststelling nummer 1! Met een paar handige tips houd je jouw betonvloer perfect schoon. En ook bij beton geldt: als je de betonvloer mooi schoonhoudt dan kun je jarenlang genieten van een prachtige vloer.

Help, een wijnvlek in m’n betonvloer!

Wordt of is jouw betonvloer geïmpregneerd? Dan is het schoonmaken van je vloer heel eenvoudig. Door het impregneren wordt de intrektijd van middelen namelijk vertraagd. Daardoor maak je en vlek, zelfs van koffie of rode wijn, heel makkelijk schoon met een doek en goed warm water.

Daarnaast is het belangrijk om twee keer per week te stofzuigen, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw leefsituatie. Heb je kinderen? Of misschien huisdieren? Dan maak je de betonvloer natuurlijk wat vaker schoon.

Altijd een hygiënische vloer

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw betonvloer genieten en daarom is het belangrijk om de vloer goed schoon te maken. Wij adviseren om de vloer wekelijks te dweilen. De ene week met warm water en beton reinigingsmiddel en de andere week met warm water en reinigingsmiddel en daarna met impregneermiddel. Dit impregneermiddel krijg je van ons na het impregneren van je betonvloer. Wij raden aan om een dweilset met twee emmers te gebruiken. Een voor het schone, en één voor het vuile water.

Op deze manier blijft de vloer hygiënisch schoon. Hierdoor behoudt beton zijn mooie uitstraling. Beton schoonmaken kost in verhouding met andere vloeren weinig tijd.

Bestel jouw schoonmaak- en onderhoudsproducten snel via onderstaande button!
Vloerenonderhoud.nl

Betonvloer storten en vlinderen, vloerverwarming in betonvloer

Beton schoonmaken buiten

Heb je buiten ook een betonvloer? Bijvoorbeeld op je terras of oprit? Dan is het belangrijk om deze vloer ook niet te vergeten. In tegenstelling tot andere vloeren, zoals tegels, ontstaat er bij betonvloeren (nagenoeg) geen algen- of onkruidgroei. Dat is een erg groot voordeel van betonvloeren.

Door een goed impregneermiddel te gebruiken, zal de vloer tegen weer en wind beschermd zijn. Je hebt verder ook geen chemische reinigingsmiddelen nodig bij het beton reinigen: water en een PH-neutraal beton reinigingsmiddel is voldoende.

Lees ook: een betonvloer schoonmaken, de do’s en don’ts 

Geen slijtage en krassen

Beton is krasbestendig en heeft nauwelijks slijtage. Het gebruik door de jaren heen maakt beton juist mooier. Woonbeton vloeren zijn karakteristiek en robuust. Ook grote belasting van de betonvloer is geen probleem. Met het onderhoud dat hierboven beschreven staat, ben je verzekerd van een prachtige vloer.

Klaar om schoon te maken?

In dit blogartikel hebben we je meegenomen in hoe je het beste jouw betonvloer schoon kunt maken. We hopen dat het duidelijk is maar we kunnen ons ook voorstellen dat je nog vragen hebt. Bij de aanschaf van een betonvloer leggen we haarfijn uit hoe je hem het beste schoon kunt maken.

Ook na de aankoop helpen we je maar al te graag. Kom langs in onze showroom om onze betonvloeren te bekijken en ons advies te ontvangen. Neem contact op om een afspraak te maken. Zien we je binnenkort?
Ik wil graag contact opnemen