SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Keuken in Harderwijk met een gevlinderde woonbeton vloer

Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

Je hebt een nieuwe gevlinderde betonvloer laten leggen. Of je overweegt een gevlinderde betonvloer. Natuurlijk wil je na aanschaf, deze waanzinnige vloer zo mooi en schoon mogelijk houden. En er vooral eindeloos van genieten! Daarom is goed beschermen en schoonmaken erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren geef je een betonvloer de juiste bescherming. In dit blogartikel vertellen we je meer over wat impregneren is, hoe we dat doen en wat het kost.

Is impregneren noodzakelijk?

Nee, het impregneren van de betonvloer is zeker niet noodzakelijk. Behalve in de badkamer, daar is het impregneren wel nodig. In de badkamer is de impregneerbehandeling nodig om de betonvloer voldoende waterdicht te maken. Maar, we raden wel aan om je hele betonvloer te impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat jouw betonvloer beschermd is. Beschermd tegen indringen van vuil en vloeistof.  Na het vlinderen is een betonvloer ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneren verhoog je dit percentage naar ongeveer 95%.

Wat is impregneren?

Het impregneren verzadigt een betonvloer. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel. Het impregneermiddel kristalliseert bij uitharding. Dat zorgt ervoor dat de betonvloer minder open is qua structuur. Impregneren is niet te vergelijken met een coating of een waslaag. Dat zijn andere methoden met andere eigenschappen.

Waarmee impregneren we de betonvloer?

We impregneren de betonvloer met een water gedragen impregneermiddel. Doordat het impregneermiddel transparant en mat is, behoudt een betonvloer zijn natuurlijke kleur en uitstraling.

Werkwijze om een gevlinderde betonvloer te impregneren

  • We schuren eerst de betonvloer op. Dat doen we om eventuele oneffenheden te verwijderen en door het schuren gaan de poriën goed openstaan;
  • Vervolgens stofzuigen we de vloer van plint tot plint zodat de oppervlakte helemaal stofvrij is;
  • Daarna dweilen we de betonvloer met warm water tot de vloer geen vuil meer afgeeft;
  • Als de vloer droog is, beginnen we met het impregneren van de vloer. Het impregneermiddel brengen we aan met behulp van een dweil. Het dweilen blijven we herhalen totdat de vloer helemaal verzadigd is.

Na het impregneren

  • Is een betonvloer minimaal 24 uur niet beloopbaar. Daarna alleen op sokken;
  • Na 7 dagen is de impregneerlaag sterk genoeg, dan kan het genieten beginnen!;
  • Zorg voor goed en regelmatig schoonmaken en onderhouden.

Schoonmaken en onderhouden na impregneren

Om de impregneerlaag op sterkte te houden, is regelmatig schoonmaken en onderhouden erg belangrijk. Daarom raden wij aan om de betonvloer minimaal twee keer per week te stofzuigen én minimaal één keer per week te dweilen. Gebruik voor het reinigen een PH- neutraal schoonmaakmiddel zoals ons beton reinigingsmiddel. Voor het onderhouden voeg je impregneermiddel toe aan het dweilwater. De mengverhouding is 1:10.

Wat kost het impregneren van een betonvloer?

Er zijn verschillende prijzen voor het impregneren van een betonvloer. De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die je zelf doet of door ons laat uitvoeren.

  • Opschuren en impregneren door Willem Designvloeren, inclusief garantie €24,50 per m²;
  • Alleen het impregneermiddel kopen, €120,- per can à 5 liter. Hiermee impregneer je ongeveer 20 m².

Meer informatie?

Wil jij jouw betonvloer laten impregneren of wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder en beantwoorden je vragen graag.
Ik wil contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.