SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

gevlinderde betonvloer impregneren

Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

Als wij een gevlinderde betonvloer gestort hebben, adviseren we altijd om deze te impregneren. Je vraagt je waarschijnlijk af of dit noodzakelijk is. Of dat zo is, vertellen we je in dit blog!

Is het impregneren verplicht?

Nee, het impregneren van de gevlinderde betonvloer is zeker niet verplicht. Behalve in de badkamer, daar is het wel verplicht om de betonvloer te impregneren. Dit omdat de badkamer een natte ruimte is. Om te voorkomen dat het vocht gemakkelijk te vloer in trekt, is het verplicht om deze te impregneren. Waarom we het in andere ruimtes wel adviseren, leggen we in de volgende alinea uit.

Het impregneren in de keuken

Zoals we hierboven aangaven is het niet verplicht om de betonvloer in de keuken te impregneren. maar dit raden we zeker wel aan. Dit omdat je in de keuken veel met vloeistoffen bezig bent. Denk aan het inschenken van drinken, het koken, de vaat doen enzovoorts. Dit zijn allemaal bezigheden waarbij je met vloeistoffen werkt. Om te voorkomen dat deze in de vloer trekken, adviseren we om de betonvloer te impregneren.

Het impregneren in de woonkamer

Ook in de woonkamer adviseren we het zeker. Je bent hier waarschijnlijk minder bezig met vloeistoffen, maar het knoeien van drinken kan voorkomen! Om te voorkomen dat dit vlekken veroorzaakt, adviseren we je de vloer (laten) impregneren.

Wat is het impregneren?

Het impregneren is eigenlijk het verzadigen van de betonvloer. Alle openstaande poriën en luchtgaatjes vullen we op met het impregneermiddel. Vervolgens hardt dit middel uit en ontstaat er een vuil- en vloeistofafstotend laagje op de vloer.

Waarmee impregneren we de betonvloer?

Het impregneren van de betonvloer doen we met een watergedragen impregnering. Wij gebruiken de matte en blanke variant. Zo geeft dit geen andere kleur of glansgraad aan jouw vloer.

Na het indweilen van het impregneermiddel is het belangrijk om dit goed uit te laten harden. Na ongeveer een week is het volledig op sterkte en mag je de woning inrichten.

Het onderhouden van het impregneermiddel

Om de impregneerlaag op sterkte te houden, is het onderhoud van de vloer belangrijk. Dit kun je het beste doen met ons onderhoudsmiddel. Dit is hetzelfde middel waarmee we de vloer impregneren, maar om het te gebruiken als onderhoudsmiddel, meng je het aan met water. De mengverhouding hiervoor is 1:10.

Meer onderhoudstips voor jouw gevlinderde betonvloer? Klik dan hier.

De kosten van het impregneren

Je kunt het impregneren van de betonvloer zelf doen, of aan ons uitbesteden. Als je het door ons laat uitvoeren ontvang je hier altijd garantie op (mits de vloer goed is onderhouden). Doe je het zelf, dan kun je ervoor kiezen om het met- of zonder garantie te bestellen.

Hieronder hebben we een kostenoverzicht voor het impregneren:

Impregneren door Willem Designvloeren            €19,50 per m² ex. BTW

Impregneermiddel leveren met garantie             €10,00 per m² ex. BTW

Impregneermiddel leveren zonder garantie        €87,50 ex. BTW per can á 5 liter

De werkwijze van het impregneren

Zoals eerder aangegeven kun je ervoor kiezen om je betonvloer door ons te laten impregneren. Wij komen dan bij jou op locatie om dit uit te voeren. Als eerste schuren we de vloer licht op. Op deze manier komen de poriën van de vloer open te staan. Zo hecht het impregneermiddel beter. Na het opschuren gaan we verder met het impregneren zelf. We verdelen het impregneermiddel over de vloer en we dweilen dit net zolang totdat al het impregneermiddel in de vloer getrokken is.

Je kunt dit dus zelf doen, of aan ons uitbesteden.

Mijn vloer is geïmpregneerd, en nu?

Na het impregneren is het erg belangrijk dat je het goed laat uitharden. Je mag dus ook de eerste 48 uur niet de vloer op. Na deze 48 uur mag je de vloer enkel belopen met sokken. Na een week is het impregneermiddel volledig op sterkte en mag je jouw woning gaan inrichten en kun je gaan je genieten op jouw prachtige designvloer.

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer informatie ontvangen over het impregneren van jouw betonvloer? Neem gerust contact met ons op. We voorzien je graag van tips en informatie.

Klik hier om contact met ons op te nemen.