SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gevlinderde betonvloer impregneren

Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

Je hebt een nieuwe gevlinderde betonvloer laten leggen. Of je overweegt een gevlinderde betonvloer. Natuurlijk wil je deze waanzinnige vloer na aanschaf in optimale conditie houden. En vooral er eindeloos van genieten! Daarom is goed reinigen, beschermen en onderhouden erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren zorg je voor de juiste bescherming van jouw betonvloer.

gevlinderde betonvloer impregneren, woonbeton, betondesign, betonnen vloer, gevlinderd woonbeton

Is impregneren noodzakelijk?

Nee, het impregneren van de betonvloer is zeker niet noodzakelijk. Maar, met uitzondering van de badkamer. Daar is het impregneren van een gevlinderde betonvloer wel noodzakelijk. In de badkamer is de impregneer-behandeling nodig om de betonvloer voldoende waterdicht te maken. Maar, we raden wel aan om je betonvloer te impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat jouw betonvloer beschermd is. Beschermd tegen indringen van vuil en vloeistof.  Na het vlinderen is een betonvloer ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneren verhoog je dit percentage naar ongeveer 95%.

Wat is impregneren?

Door het impregneren verzadigt de betonvloer. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel. Het impregneermiddel kristalliseert bij uitharding. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer minder open is qua structuur. Impregneren is niet te vergelijken met een coating of een waslaag. Dit zijn andere methoden met andere eigenschappen.

Waarmee impregneren we de betonvloer?

We impregneren de betonvloer met een watergedragen impregneermiddel. Doordat het impregneermiddel transparant en mat is, behoudt jouw betonvloer zijn natuurlijke kleur en uitstraling.

Werkwijze om een gevlinderde betonvloer te impregneren

  • We starten met het opschuren van de gevlinderde betonvloer. Dit doen we om eventuele oneffenheden te verwijderen en de poriën goed open te zetten;
  • Vervolgens stofzuigen we de vloer van plint tot plint zodat de oppervlakte helemaal stofvrij is;
  • Daarna dweilen we de betonvloer met warm water tot de vloer geen vuil meer afgeeft;
  • Als de vloer droog is, beginnen we met het impregneren van de vloer. Het impregneermiddel brengen we aan met behulp van een dweil. Het dweilen blijven we herhalen totdat de vloer helemaal verzadigd is.

Na het impregneren

  • Gevlinderde betonvloer minimaal 24 uur niet belopen, daarna met schone schoenen of op sokken;
  • Na 7 dagen is de impregneerlaag op volledige sterkte waarna het genieten beginnen!;
  • Zorg voor goed en regelmatig schoonmaken en onderhouden.

Reiniging en onderhoud na impregneren

Om de impregneerlaag op volledige sterkte te houden, is regelmatig reinigen en onderhouden noodzakelijk. Daarom raden wij aan om de betonvloer minimaal twee keer per week te stofzuigen én minimaal één keer per week te dweilen. Gebruik voor het reinigen een PH- neutraal schoonmaakmiddel zoals Concrete Cleaner. Voor het onderhouden voeg je impregneermiddel toe aan het dweilwater. De mengverhouding is 1:10.

Wat kost het impregneren van een betonvloer?

Er zijn verschillende prijzen voor het impregneren van een betonvloer. De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die je zelf doet of door ons laat uitvoeren.

  • Opschuren en impregneren door Willem Designvloeren, inclusief garantie € 23,95 per m²;
  • Opschuren en impregneermiddel leveren door Willem Designvloeren, exclusief garantie € 15,25 per m²;
  • Alleen het product impregneermiddel afnemen, € 110,- per can à 5 liter. Hiermee impregneer je ongeveer 20 m²;

Meer informatie ontvangen?

Wil jij jouw betonvloer laten impregneren of wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder en beantwoorden je vragen graag.