SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten

Een betonvloer storten is een vak apart. En bij Willem Designvloeren hebben we allemaal passie voor ons vak. We maken niet alleen graag de mooiste betonvloeren, maar door onze liefde voor het product vertellen we er ook heel graag over. Wilt u de allermooiste betonvloer in uw woning, maar heeft u nog wat vragen? Dan bent u bij deze pagina op het juiste adres. Natuurlijk kunt u bij vragen ook altijd contact met ons opnemen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

In welke ruimtes kun je een betonvloer storten?

Betonvloeren storten doen we zowel binnen als buiten en daarbij is in principe alles mogelijk. Van woonkamer, slaapkamer en badkamer tot tuin, terras, bij het zwembad en onder de overkapping. Wel zijn er wat voorwaarden om de betonvloer te kunnen maken.
Brochure downloaden

Dikte van een betonvloer

Zo is de dikte van een betonvloer binnen altijd minimaal 7 centimeter en buiten minimaal 15 centimeter. En op een verdiepingsvloer moet de constructie van uw woning sterk genoeg zijn. In een douche is het weer belangrijk dat we de betonvloer impregneren. We adviseren trouwens altijd om een betonvloer te laten impregneren. Door de bescherming blijft deze vloer langer mooi en is de vloer makkelijker schoon te maken en te houden.

Betonvloer storten in bestaande woning

Een nieuwe betonvloer storten doen we vaak bij nieuwbouw of verbouw. Misschien gaat u een bestaande woning verbouwen en wilt u een stoere, karakteristieke betonvloer. Een betonvloer storten in een bestaande woning behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden! Hierbij speelt vanzelfsprekend ook de beschikbare vloerhoogte een rol. Ook de ondergrond is daarbij belangrijk.

gevlinderde betonvloer, woonbeton

Wat is de opbouw van een betonvloer?

Als we een gevlinderde betonvloer maken, kijken we eerst naar de ondergrond. Een betonvloer storten we altijd op de constructievloer of op zand met isolatie. Wanneer de constructievloer niet geïsoleerd is, kunnen we een betonvloer isoleren én storten.

Gevlinderde betonvloer storten als constructievloer

Als er geen constructievloer is, maken we een afwerkvloer en constructievloer ineen door het beton op zand te storten met een dikte van minimaal 12 centimeter en dubbele wapening.

Gevlinderde woonbeton vloer in een verbouwde boerderij

Wat is de dikte van een betonvloer?

U hebt in deze tekst misschien al wat getallen voorbij zien komen. Om het overzichtelijk te houden zetten we de dikte van een betonvloer per situatie op een rij.

Binnen:

  • Betonvloer op geïsoleerde constructievloer: minimaal 7 centimeter
  • Betonvloer op niet-geïsoleerde constructievloer: minimaal 9 centimeter (in verband met de kans op holklinken)
  • Betonvloer op zand (constructievloer en afwerkvloer ineen): minimaal 12 centimeter

Deze betonvloer dikte is bij u van toepassing

Buiten:

Hoe dik we een betonvloer storten zit hem vooral in het gewicht dat het beton moet dragen en de ondergrond. Een oprit moet het gewicht van voertuigen aankunnen en is daarom dikker. Wilt u graag een betonnen terras, maar komt daar bijvoorbeeld een aanbouw of grote veranda op? Dan is het ook verstandig om rekening te houden met een dikte van minimaal 20 centimeter en eventuele vorstranden.

terras van beton

Gaat een betonvloer goed samen met vloerverwarming?

Kort en bondig: Ja, uitstekend! Beton is van zichzelf een koud materiaal, maar wordt snel warm en houdt die warmte dan heel goed en lang vast. Dat betekent dus dat de vloer heerlijk warm is én dat u bespaart op energiekosten. In bijna alle gevallen maken we dan ook een betonvloer met vloerverwarming. Wanneer de vloer toch aangepakt wordt is het natuurlijk slim om bij zo’n mooie nieuwe vloer gelijk te kiezen voor gelijkmatige en energiezuinige verwarming.

Hoe wordt een betonvloer gestort?

Een betonvloer storten bestaat uit meerdere stappen. Maar voor we een betonvloer kunnen maken, hebben we eerst de juiste bouwstenen nodig. Beton bestaat uit onder andere zand, cement, grind en water.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een aangepaste betonmix waarmee we de betonvloer energiezuiniger en krimparmer kunnen maken. Met deze aangepaste betonmix maakt u de stookkosten lager en de kans op scheuren kleiner.

Betoncentrale in de buurt

Voor een vloer is heel wat beton nodig en daarom komt het materiaal dat wij gebruiken al gemixt uit een betoncentrale. Dit is altijd een betoncentrale bij u in de buurt, zodat er niet onnodig ver gereden hoeft te worden.

Isolatie, vloerverwarming en wapening

De volgorde bij een betonvloer storten is verder als volgt. We beginnen met het voorbereiden van de ruimte waar de betonvloer komt. Zo nodig isoleren we de ondergrond, vervolgens leggen we vloerverwarming en wapening. Dit doen we al voor de dag dat we bij u een betonvloer komen storten. Ook zetten we bijvoorbeeld randisolatie en plakken we wanden en kozijnen af. Bij een betonnen terras of oprit maken we een bekisting.

Op de dag van het storten staan we al op tijd (07.00 uur) bij u voor de deur met een betonwagen. Met een lange slang en betonpomp brengen we het nog vloeibare beton in uw woning of tuin. We verdelen dit gelijk over de ruimte. Het eerste proces van drogen en uitharden begint nu.

betonvloer storten en vlinderen

Betonvloer storten en vlinderen

Wij blijven bij u op locatie om het droogproces op de voet te volgen. Zodra het beton beloopbaar is, beginnen wij met het afwerken van de vloer. Op droge, warme dagen is de droogtijd soms maar een half uur, of zelfs nog korter, in de winter kan het een paar uur duren voor we de vloer op kunnen om hem af te werken.

De betonvloer afwerken doen we met een vlindermachine. Deze machine duwt grove kiezels naar beneden, en wrijft kleine oneffenheden uit de vloer. Dit zorgt voor een verdichte toplaag met het gewolkte effect van een gevlinderde betonvloer. Wanneer u kiest voor een betonvloer op kleur is dit ook het moment waarop we kleurpigmenten in de vloer strooien.

Betonvloer op kleur

Na het storten moet de betonvloer verder drogen en uitharden. De eerste paar dagen mag er niet op gelopen worden. Daarna kunt u de vloer afdekken met stucloper en kunnen eventuele verdere werkzaamheden weer opgepakt worden.

Hoe dek ik mijn betonvloer af met stucloper?

Betonvloer impregneren

Zodra de stucloper weer van de vloer gaat, droogt de vloer nog verder en vervolgens kunnen wij langskomen om de betonvloer te impregneren. Het impregneermiddel maakt een betonvloer voor 95% vuil- en vochtafstotend. Zodra het impregneermiddel ingetrokken is kunt u dus een leven lang genieten van een prachtige , onderhoudsvriendelijke betonvloer!

betonvloer gevlinderd, gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer, kosten betonvloer storten

Wat is de prijs van een betonvloer storten?

Wanneer u net zo weg bent van gevlinderde betonvloeren als wij dan ziet u zichzelf al lopen over deze prachtvloer. Wellicht vraagt u zich nog af: Wat kost een betonvloer storten per vierkante meter? Omdat de prijs van een betonvloer van meerdere factoren afhankelijk is, hebben wij een handige rekentool ontwikkeld.

Wilt u bijvoorbeeld de prijs weten van een betonvloer storten met vloerverwarming of bent u benieuwd naar de prijs van een betonvloer met een grote oppervlakte? U ontvangt na het invullen van de informatie een prijsindicatie voor uw situatie in uw mailbox!
Richtprijs berekenen

Kom betonvloeren kijken in onze showroom!

Hopelijk heeft u een beter beeld van onze prachtige gevlinderde betonvloeren en van hoe we die maken. Natuurlijk krijgt u de beste indruk wanneer u de betonvloeren in het echt ziet en ze kunt vergelijken qua kleuren of met verschillende soorten gietvloeren. Wilt u graag zo’n prachtvloer in huis of een strak design terras in de tuin? Van harte welkom voor een afspraak in onze showroom in Opheusden!
Maak een afspraak voor een showroombezoek

 

Ons meest recente werk