SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer buiten

Een gevlinderde betonvloer buiten heeft dezelfde voordelen als binnen: prachtig en ijzersterk. Bovendien kan een gevlinderde betonvloer voor buiten tegen alle weersomstandigheden en is onkruid wieden verleden tijd.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Dat een gevlinderde betonvloer ook buiten heel mooi is, daarvan hoeven we u waarschijnlijk niet te overtuigen. En wanneer u binnen al een betonvloer hebt, is het ook een prachtige doorloop, waardoor zowel huis als tuin groter en ruimer lijken. Maar wist u ook al dat een gevlinderde betonvloer buiten een heel praktische keuze is? Een betonvloer heeft namelijk geen voegen en dat betekent dus ook geen onkruid meer. Daarnaast is de vloer prettig in het onderhoud.

Dikte van een gevlinderde betonvloer buiten

Een gevlinderde betonvloer buiten leggen we als terras of als oprit. Daarbij is de minimale dikte van een terras 15 centimeter en van een oprit 20 centimeter. De toplaag kunnen we voorzien van kleurpigmenten in een gewenste zand- of grijstint. De andere optie is dat u kiest voor de natuurlijke kleur van beton. Zonder toevoeging van kleurpigment. Dan is de kleur van het terras of de oprit, afhankelijk van de natuurlijke ingrediënten in de betonmix, zoals zand. Zand is soms wat meer grijs en soms wat geliger.

Een gevlinderde betonvloer buiten gaat goed samen met ruimte voor groen. Het is namelijk mogelijk het beton om gras-, bloemenperken en bomen heen te storten. Ook de inbouw van spotjes behoort tot de mogelijkheden. U kunt dus uw betonnen terras of oprit helemaal vormgeven zoals u wilt. Zowel wat betreft de kleur als qua vormen en verhouding met groen.

foto buiten betonnen, beton terras design, betonnen terrasvloer

Wat komt er kijken bij het storten van een gevlinderde betonvloer buiten?

We noemden al dat de dikte van een terras minimaal 15 centimeter moet zijn en van een oprit minimaal 20 centimeter. Daaronder moet een stabiel zand- en/- of puinbed van 10 centimeter komen. Er moet dus voldoende hoogte zijn voordat we beginnen aan de aanleg.

Wanneer u uw gevlinderde betonvloer uitkiest in onze showroom ziet u de verschillende kleuren en afwerkingen van gevlinderd beton. We adviseren en informeren u dan gelijk over de voorbereidingen, het eindresultaat en het onderhoud. Ook plannen we een afspraak om het terras of de oprit in te meten.
Afspraak maken

Inmeten van terras of oprit

We berekenen het aantal strekkende meters van de bekisting en het aantal vierkante meters beton dat nodig is. Daarnaast zien we dan gelijk de vorm van uw tuin en bekijken we eventuele extra opties, zoals het vrijlaten van perken of inbouwen van spots. Een gevlinderde betonvloer buiten storten we altijd onder afschot, zodat er geen water op blijft staan.

Na deze voorbereidingen is het tijd om te starten met de aanleg. Er moet dan al een stabiel zand- of puinbed aanwezig zijn. Het stellen van de bekisting kunnen wij uitvoeren voor we langskomen voor het plaatsen we folie, afstandhouders en natuurlijk wapeningsnetten. Na deze voorbereidingen kan het beton gestort worden. Goed om te weten: een gevlinderde betonvloer buiten kunnen we alleen aanleggen bij droog en wat warmer weer. Dat betekent dat we dit doen in de maanden mei tot en met augustus.

Vlinderen en impregneren van de betonvloer buiten

Na het storten moet de betonvloer een tijdje drogen. Daarna beginnen we met vlinderen. Met een vlindermachine zorgen we ervoor dat het terras of de oprit vlak wordt. Dit is ook het moment waarop we de kleur aanbrengen. Hierna geven we de gevlinderde betonvloer buiten nog een tijdelijke beschermlaag. Na een aantal weken kan de vloer geïmpregneerd worden. Na het uitharden van de impregneerlaag is hij klaar voor gebruik. Tijd om heerlijk te genieten van een mooi en praktisch terras of een prettige en strak afgewerkte oprit.

gevlinderde betonvloer buiten, Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Plan een bezoekje aan onze showroom

Bent u enthousiast geworden en klaar voor een afspraak in de showroom? We laten u graag onze mooie vloeren zien! Maak een afspraak per mail of telefoon en dan hopen we u snel te ontmoeten!
Afspraak maken

Ons meest recente werk