SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Isolatie onder betonvloer: milieuvriendelijk en kostenbesparend

Wilt u een betonvloer en denkt u er ook over om uw betonvloer te isoleren? U vloer isoleren levert veel voordelen op. We delen de mogelijkheden voor isolatie onder een betonvloer graag met u.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Waarom isolatie onder een betonvloer?

Hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe voordeliger en milieuvriendelijker. Daarnaast kunt u bij een oudere woning én de juiste isolatie subsidie krijgen. Dat geldt ook voor isolatie onder een betonvloer. Isolatie weert kou van onderaf en zorgt ervoor dat de warmte van vloerverwarming extra goed en lang wordt vastgehouden.

Een niet-geïsoleerde vloer verliest warmte wat kan oplopen tot 30%. Met isolatie onder een betonvloer is dat veel minder en krijgt uw woning een beter energielabel.

Een geïsoleerde betonvloer: alles in één keer af

Een andere reden om voor isolatie onder een betonvloer te kiezen is dat u de constructie- en woonvloer in één kunt aanbrengen. Inclusief vloerverwarming. Isolatie en vloerverwarming kunt u door ons laten uitvoeren. Dat betekent dat wij de hele vloeropbouw voor u verzorgen. Zo heeft een één aanspreekpunt wat extra fijn is voor planning en communicatie. U hoeft er dan alleen voor te zorgen dat de huidige vloer verwijderd is en het zandbed op de juiste hoogte.

Meer informatie over deze optie vindt u op de pagina: ‘Betonvloer op zand isoleren: constructievloer en woonvloer ineen’

Welke isolatie onder een betonvloer?

Het isoleren van een betonvloer kan op verschillende manieren:

  • XPS-, EPS- of PIR- isolatie op het zandbed;
  • De kruipruimte opvullen met schuimbeton;
  • Een balk- en broodjesvloer

Als u kiest voor isolatieplaten of schuimbeton vervalt de kruipruimte, want die vullen we op met isolatie. Wij isoleren uw betonvloer met isolatieplaten. Dat betekent dat wanneer een andere manier van isoleren uw voorkeur heeft u hiervoor een aparte isolatieleverancier nodig heeft.

XPS, EPS of PIR-isolatie

In bijna alle gevallen kiezen wij ervoor, als de mogelijkheid er is, om EPS platen toe te passen. EPS (geëxpandeerd polystyreen) is beter bekend als piepschuim. EPS is een goedkope, betrouwbare keuze. Een nadeel van EPS kan zijn dat er een dik pakket nodig is om de juiste isolatiewaarde te halen.

Is de hoogte beperkt en zijn EPS-isolatieplaten daarom niet mogelijk? Dan is PIR (polyisocyanuraat), een hard kunststofschuim, een goed alternatief. PIR-isolatieplaten zijn duurder dan EPS platen, maar er is minder dikte nodig om de gewenste isolatiewaarde te behalen.

Hoe dik moet isolatie onder een betonvloer zijn?

Om de juiste isolatiewaarde te behalen zijn er EPS-isolatieplaten nodig van 13 centimeter dik. Ligt er een zandbed, maar geen constructieve betonvloer? Dan storten we de constructie- en woonvloer inéén. Deze betonvloer storten we minimaal 12 centimeter dik. Dat betekent dat er vanaf het zandbed tot de gewenste vloerhoogte minimaal 25 centimeter nodig is.

Wat kost een geïsoleerde betonvloer?

Bent u benieuwd wat het kost om isolatie, vloerverwarming en de betonvloer door ons te laten realiseren? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden en prijzen te bespreken. U bent ook van harte welkom voor een afspraak in onze showroom. Dan kunt u meteen de betonvloeren zien en samen met het advies van een van onze adviseurs een goede keuze maken.
contact opnemen Afspraak maken

Ons meest recente werk