SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Isolatie onder betonvloer: milieuvriendelijk en kostenbesparend

Wilt u graag een betonvloer en denkt u aan isolatie onder de betonvloer? Het levert veel voordelen op om uw vloer te isoleren. We leggen u graag uit waarom isolatie onder een betonvloer een goed idee is en hoe u dit kunt realiseren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Waarom isolatie onder betonvloer?

Hoe beter een huis is geïsoleerd, hoe voordeliger én milieuvriendelijker het is. Daarnaast krijg je bij een ouder huis en met de juiste isolatiewaarde subsidie. Dat geldt ook voor isolatie onder een betonvloer. De isolatie zorgt ervoor dat kou van onderaf wordt geweerd en dat warmte van de vloerverwarming wordt vastgehouden. Wanneer een vloer niet geïsoleerd is, verlies je altijd warmte wat kan oplopen tot 30%. Met isolatie onder een betonvloer is dit veel minder en wordt het energielabel van je huis dus groener.

betonvloer storten en vlinderen, vloerverwarming in betonvloer

Met een geïsoleerde betonvloer is alles in één keer af

Een andere reden om te kiezen voor isolatie onder een betonvloer is dat u dan direct een constructievloer en woonvloer in één hebt en de vloerverwarming er gelijk in verwerkt kan worden. De isolatie wordt namelijk op het zand aangebracht. Het zorgen voor een stabiel zandbed op de juiste hoogte doen wij trouwens niet. Wel kunnen we uw betonvloer isoleren met isolatieplaten van XPS, EPS of PIR. Andere vormen van isoleren rekenen wij dan weer niet tot onze werkzaamheden.

Voorkom vochtproblemen

Het laatste wat goed is om te noemen is dat de keuze voor isolatie onder een betonvloer vochtproblemen of houtrot bij een houten vloer kan voorkomen. En het is natuurlijk de perfecte combinatie met vloerverwarming, waardoor u op koude dagen altijd een heerlijk, warme vloer hebt.

Hoe we isolatie onder betonvloer aanbrengen

Bij het isoleren van de vloer zijn er verschillende mogelijkheden:

  • XPS-, EPS- of PIR-isolatie op het zandbed;
  • Schuimbeton in de kruipruimte;
  • Broodjesvloer (behoud van kruipruimte).

Bij de eerste twee opties vervalt de kruipruimte om de vloer te isoleren. XPS, EPS en PIR zijn isolatieplaten die we op het zandbed aanbrengen. Daaroverheen komt een folie zodat er geen kleine deeltjes van de platen naar boven kunnen drijven in het beton.

Deze vorm van isolatie kunnen wij zelf realiseren.

Schuimbeton

Bij schuimbeton wordt er beton met een schuimmiddel in de kruipruimte gestort. Dit beton hardt uit met allemaal luchtbellen erin, waardoor het isoleert en tegelijkertijd ook voorkomt dat vocht en schimmel zich kunnen ophopen in de kruipruimte.

Broodjesvloer

Wanneer u de kruipruimte wilt behouden is de broodjesvloer een goede optie. Dit is een manier van isolatie onder de betonvloer die gebruikmaakt van balken met daartussen zogenoemde ‘broodjes’ van isolatiemateriaal.

Isolatie, en dan?

Na de isolatie komt er een folie op de vloer, waarop de vloerverwarming kan worden aangebracht. Daarop komt vervolgens het wapeningsnet voor de betonvloer. De betonvloer is minimaal 12 centimeter dik. Omdat de betonvloer ook meteen constructief is gebruiken we een dubbele wapening.

Wat wij doen en waar u zelf voor moet zorgen

Bij het aanbrengen van isolatie onder een betonvloer is het fijn als er niet voor elk onderdeel een andere partij aan te pas hoeft te komen. Wij kunnen zowel de isolatie, vloerverwarming als de betonvloer verzorgen. Wel moet het dan, zoals eerder genoemd, gaan om isolatie met XPS, EPS of PIR.

Er zijn ook dingen die we niet doen. Zo is het de bedoeling dat u er zelf voor zorgt dat er een stabiel zandbed op de juiste hoogte is en wanneer u de vloer wilt isoleren met betonschuim of een broodjesvloer is hiervoor ook een externe partij nodig.

Meer weten over isolatie onder betonvloer? Stel uw vraag gerust!

Wilt u graag weten welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor de betonvloer in uw huis? Of hebt u andere vragen over isolatie onder een betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.