SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Buiten terras van beton met loungeset Veenendaal

Betonvloer tuin: modern terras of praktische oprit

Droom jij weg bij het idee van een koffietje in de ochtendzon op een prachtige betonvloer in de tuin? Snappen wij heel goed. Met een betonvloer in de tuin kies je voor modern én tijdloos. Waar het gebruik van beton buiten eerst vaak een industriële toepassing had, is een gevlinderde betonvloer voor buiten nu een veel gekozen optie voor luxe en wooncomfort.

Ben je bezig met de inrichting van de tuin en zoek je naar een praktische én mooie ondergrond? We kunnen ons best voorstellen dat je bij een betonvloer uitkomt. Een gevlinderde betonvloer in de tuin betekent nooit meer onkruid wieden en weinig onderhoud. Wanneer je binnen ook een betonvloer hebt, is een betonvloer buiten ook nog eens een mooie verlenging van de ruimte.

Gevlinderd betonnen terras en gevlinderde betonnen element in Harderwijk. Gecombineerd met een houten details

Terras of oprit

Een gevlinderde betonvloer in de tuin kun je toepassen als terras en als oprit. Bij een terras moet de vloer een dikte hebben van minimaal 15 centimeter en bij een oprit een dikte van minimaal 20 centimeter.

Betonvloer tuin in tegellook

Een betonvloer voor buiten geeft een ruimtelijke uitstraling. Wilt u toch juist meer lijnenspel of twijfelt u gewoon tussen een betonvloer of tegels? We kunnen alle gewenste motieven in je betonvloer slijpen. Denk eens aan alle mogelijkheden die dat biedt. De grootte van de ‘tegels’ is helemaal zelf te bepalen en ook het verband waarin ze liggen is zelf te kiezen.

Dikte van betonvloer in de tuin

Bij het storten van een betonvloer in de tuin is zoals gezegd een minimale dikte van 15 centimeter nodig als het een terras betreft. Wil je graag je auto erop kunnen zetten dan is een minimale dikte van 20 centimeter nodig. De betonvloer maken we door eerst een bekisting te stellen en het beton daar vervolgens in te storten. Die bekisting kunnen we bijvoorbeeld ook rondom een boom heen maken of langs schuine kanten van een tuin. Na het storten werken we de vloer af door hem te vlinderen en impregneren.

Vrijstaande woning in Harderwijk met een gevlinderd betonnen terras

Betonvloer buiten storten

Beton heeft een droogproces dat afhankelijk is van het weer. Hoe warmer en droger het is, hoe sneller de betonvloer droogt. Wanneer het koud en nat is, droogt een betonvloer in de tuin niet of niet goed. Ook kan een betonvloer buiten verregenen of stuk vriezen tijdens het maken. Daarom storten we betonvloeren buiten alleen in de maanden mei tot en met augustus.

Kleur betonvloer tuin

Ben je benieuwd naar de kleur van een betonvloer in de tuin? Beton heeft natuurlijk van zichzelf al een heel mooie kleur die bepaald wordt door de kleur van het zand. Maar die kleur kan, afhankelijk van de kleur van het zand, dus elke keer net wat anders zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid een betonvloer op kleur te kiezen. We strooien dan kleurpigmenten in zandkleur- en grijstinten door de toplaag, waarmee we de gewenste kleur maken.

Wat kost betonvloer tuin?

Bij het storten van een betonvloer moet je grofweg rekening houden met €140 per m2 inclusief btw. Dat is exclusief de aanleg van de bekisting. Maar om een echte indicatie te krijgen, kun je veel beter gebruik maken van onze rekentool. Je vult in welke vloer je zou willen en hoe groot de oppervlakte is en je krijgt meteen een prijsindicatie in je mailbox voor een betonvloer in jouw tuin.
Ik wil een prijs berekenen

Kom betonvloeren kijken in onze showroom!

En voor de echte indruk van een betonvloer in de tuin kun je natuurlijk het allerbeste een afspraak maken voor een bezoekje aan onze showroom. Bel of mail even om een datum te prikken en neem ook gerust contact op wanneer je vragen hebt!
Ik wil een afspraak maken