SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gepolierde beton onderhoud, onderhoud gepolierd beton

Een betonvloer in de slaapkamer, om van te dromen!

Een betonvloer in je slaapkamer. Misschien niet de eerste vloerbedekking waar je aan denkt. Toch zien we deze combinatie regelmatig terug. Zoek jij inspiratie voor een betonvloer in de slaapkamer? Wij helpen je daar graag bij. In dit blogartikel kom je meer te weten over de mogelijkheden van beton in de slaapkamer en kun je inspiratie opdoen!

slaapkamer, slaapkamerinspiratie, betonvloer in de slaapkamer, slaapkamer voorzien van beton

Waarom een gevlinderde betonvloer in je slaapkamer?

Een betonvloer kent veel voordelen. Zeker ook voor in de slaapkamer:

  • Een gevlinderde betonvloer geeft een uitstekende geleiding in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat wanneer je met je voeten uit je warme bed stapt, je niet op een koude vloer terecht komt;
  • Doordat een gevlinderde betonvloer een gladde vloer is kan er geen stof in de vloer Een ideale vloer dus als je gevoelig bent voor huisstofmijt;
  • Door het gladde en naadloze karakter is de gevlinderde betonvloer makkelijk schoon te maken; 
  • De gevlinderde betonvloer geeft een ruimtelijke uitstraling aan je slaapkamer.

Beton in de slaapkamer én je walk-in-closet

Voor deze ruime master bedroom kozen de opdrachtgevers voor een gevlinderde woonbeton vloer in de kleur midden- en donkergrijs gecombineerd, met een extra gevlamd uiterlijk. De gevlinderde betonvloer loopt in deze ruimte door in de walk-in-closet en in de badkamer die in de slaapkamer is opgenomen.

gevlinderde betonvloer slaapkamer

Gevlinderde betonvloer in de slaapkamer met badkamer

Een andere reden om de gevlinderde betonvloer in de slaapkamer te realiseren is dat de slaapkamer doorloopt in de badkamer. Een betonvloer is toe te passen in zowel de slaapkamer- als de badkamer. Zo worden verschillende ruimten met elkaar verbonden. Door de kleur basisgrijs met 50% zandkleur toe te passen ontstaat er een warme, zachte en landelijke uitstraling.

Gevlinderde betonvloer op de begane grond in de slaapkamer

Heb je de slaapkamer op de begane grond? Een goede reden om de betonvloer daarom door te leggen in de slaapkamer. Zo loopt de hele vloer op de begane grond naadloos in elkaar over. Hierdoor ontstaat een prachtig en rustig verloop en het is ook nog eens makkelijk in het onderhoud. De kleur die we bij onderstaand project hebben toegepast is: 75% donker- en 25% middengrijs gecombineerd.

gevlinderde betonvloer slaapkamer

Gevlinderde betonvloer in de slaapkamer die doorloopt naar het terras

Hoe lekker is het om vanuit je slaapkamer wakker te worden op het terras met een ontbijtje in het zonnetje? De glazen pui zorgt voor het extra gevoel dat binnen en buiten in elkaar overlopen. Door de glazen pui komt er ook extra licht in de slaapkamer terecht. Kortom, alleen maar pluspunten om voor deze optie te kiezen. De opdrachtgevers hebben hier gekozen voor de kleur: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd.

gevlinderde betonvloer in de slaapkamer

Gevlinderde betonvloer in de kinderslaapkamer

Bij dit project, een oude school in Leiden, zijn bijna alle vertrekken op de begane grond. Zo ook de slaapkamer van de dochter van de opdrachtgevers. De gevlinderde betonvloer komt hier goed tot zijn recht. Juist doordat de betonvloer naadloos is komen de houten kozijnen en het rotan meubilair goed tot zijn recht. De gekozen kleur in deze slaapkamer is: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd.

gevlinderde betonvloer slaapkamer

Een gevlinderde betonvloer in jouw slaapkamer?

Ben je na het lezen van dit blog helemaal geïnspireerd en wil jij ook graag een betonvloer? Lees hier meer informatie over de gevlinderde woonbeton vloer of neem contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ook eerst een prijsindicatie opvragen zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening moet houden.
Contact opnemen Prijsindicatie opvragen