SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wapening betonvloer

Het grote voordeel van een gewapende, gevlinderde woon betonvloer is dat deze vloer een leven lang mee gaat. Een goede opbouw, waaronder de wapening in de betonvloer is hierbij van groot belang. Wij informeren u hier graag over.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang meteen een richtprijs en aanvullende informatie.

Opbouw van de betonvloer

Een gevlinderde woonbeton vloer is een zeer sterke en slijtvaste vloer voor uw woning. Deze bouwen we op in verschillende fasen.

In een eerste fase kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming aan te brengen in uw woonbeton vloer. In combinatie met vloerverwarming is een woonbeton vloer een efficiënte wijze om uw woning te verwarmen. Woonbeton is namelijk een goede geleider voor warmte, waardoor u uw vloerverwarming niet hoog hoeft op te stoken De keuze voor vloerverwarming is met deze voordelen snel gemaakt. Zonder vloerverwarming voelt een gevlinderde woonbeton vloer kouder aan en wordt de omgevingstemperatuur overgenomen. Wilt u meer lezen over woonbeton met vloerverwarming? Klik dan hier.

Wij brengen de wapeningsnetten, ook wel wapeningsmatten of krimpwapening genoemd, aan op de vloerverwarming. Uw vloerverwarmingsslangen liggen daardoor tussen de wapening. De voordelen van de wapening leest u hieronder.

Als laatste storten we de betonvloer daadwerkelijk en werken we de vloer af met behulp van de zogenoemde vlindermachine.

Wapening betonvloer

De kracht van een woonbeton vloer komt mede door het plaatsen van wapening in de betonvloer. Het plaatsen van wapening in de betonvloer zorgt voor één van de grote voordelen bij een betonvloer. Door de wapening blijft het beton namelijk compact en goed bij elkaar. Dit vermindert de kans op scheurvorming. Scheurvorming voorkomen is helaas niet mogelijk. Maar door de toepassing van wapening in de betonvloer is de kans op scheurvorming te beperken.

Wapeningsnetten of wapeningsmatten zijn stalen matten welke we aan elkaar vlechten om zo een constructief net te creëren. Het leggen van wapening in een betonvloer dient op een juiste wijze uitgevoerd te worden en is niet een kwestie van de matten simpelweg op de vloer plaatsen. Als u een betonvloer bij ons afneemt dan is dit inclusief wapening in de betonvloer. Zowel het leggen van de wapening als het storten en afwerken van de woonbeton vloer voeren onze eigen, vaste medewerkers uit.

wapening betonvloer

Welke wapening in betonvloer

Voor het aanbrengen van wapening in betonvloer gebruiken wij verschillen typen. Voor een gevlinderde woonbeton vloer met een dikte van 7 cm gebruiken wij wapening Ø 6-100 mm. De wapening in de betonvloer buiten is minimaal Ø 8-125 mm. Dit komt omdat de betonvloer voor buiten een minimale dikte heeft van 12 cm.

Dubbele wapening

Wanneer uw gevlinderde woonbetonvloer ook tegelijkertijd een constructievloer betreft adviseren wij een dubbele wapening te plaatsen. Door het toepassen van een dubbele wapening is de betonvloer ook meteen een goede constructievloer en verminderen we de kans op scheurvorming. De onder-wapening leggen we dan op afstandhouders of supporters en daarop de vloerverwarming. Zo ligt de vloerverwarming niet onderin het pakket van 12 cm,  maar halverwege. Zo hoeft u uw vloerverwarming minder warm te stoken voor een warm, comfortabel resultaat.

Meer weten?

Graag adviseren wij u over de wapening in uw betonvloer. Hiervoor kunt u contact opnemen .
Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op uw wensen en situatie en ontvangt u aan de hand van dit gesprek een aansluitende offerte.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.