SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Nuenen

Betonvloer storten in de woonkamer

Wanneer je eraan denkt om een betonvloer te laten storten in de woonkamer, is het fijn om vooraf te weten waar je aan toe bent. Hoe dik moet de vloer zijn bij welke ondergrond, hoe komt het beton in de woning en hoe wordt de vloer op kleur gebracht?

De woonkamer is één van de meest gekozen ruimtes om een betonvloer te laten storten. En dat is ook niet gek. Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en perfect te combineren met vloerverwarming. En dan hebben we het nog niet eens over de waanzinnige uitstraling van deze vloer gehad!

Minimale dikte betonvloer

Bij het storten van een betonvloer in de woonkamer is er een bepaalde dikte vereist. Bij een gevlinderde betonvloer is dat altijd minimaal 7 centimeter, inclusief wapening en vloerverwarming. Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is voor een dikte van 9 centimeter, adviseren we een betonvloer van 9 centimeter.

Direct op de constructievloer

Bij een nieuwbouwhuis kan de betonvloer direct op de constructievloer gestort worden. Hierbij laat je de zandcement dekvloer achterwege. In deze situatie is raden we een dikte van 9 centimeter aan.

Op een constructievloer met isolatie

Wanneer je een bestaande woning verbouwt, kan het zijn dat er een constructievloer met daarop isolatie ligt. In deze situatie heb je een betonvloer van minimaal 9 centimeter nodig. Zo ontstaat er een sterke constructie en voorkom je dat de betonvloer hol gaat klinken.

Als vervanging van een houten vloer

Als er een houten vloer met kruipruimte aanwezig is, kun je dit vervangen door een betonvloer. De kruipruimte kan opgevuld worden met zand en isolatiemateriaal. Hierop komt de betonvloer, deze wordt in dit geval minimaal 12 centimeter dik. Hierin komt een dubbele wapening. Zo is het een constructievloer en woonvloer in één.

Lees ook: Houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

Woonkamer in Horst met een groene bank, een roze wand, een grijs vloerkleed en een gevlinderde woon betonvloer

Kleuren betonvloer storten woonkamer

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijze, bruine of gele kleur. Die kleur wordt onder andere bepaald door de kleur van het zand dat in de betonmix ziet. Hier hebben wij geen invloed op.

We kunnen ons voorstellen dat je zeker wilt zijn van de kleur die de betonvloer in jouw woonkamer wordt. We kunnen de toplaag van de betonvloer op kleur brengen. Hiervoor gebruiken we kleurpigmenten die we tijdens het vlinderen in de betonvloer strooien. Je kunt deze kleurpigmenten in verschillende grijs- en zandtinten kiezen.

Hoe gaat het storten van een betonvloer in de woonkamer eraan toe?

Wanneer je gekozen hebt voor een betonvloer in de woonkamer, vraag je je misschien af hoe het beton in de woonkamer komt. Dit zijn de stappen:

Vrachtwagen met beton

We beginnen vroeg in de ochtend en rond 07.15 uur arriveert de vrachtwagen met beton uit een lokale betoncentrale. Met een lange slang van een betonpomp wordt het nog vloeibare beton in de woonkamer gestort. We verdelen het in de ruimte, zodat er een gelijke laag ontstaat en brengen het beton met een laser op de goede hoogte.

Vlinderen en op kleur brengen

Het beton moet nu eerst wat uitharden. Bij warm en droog weer gaat dat sneller dan bij koud en vochtig weer. Bij geschikt weer kunnen we na een paar uur beginnen met vlinderen. Met een vlindermachine zorgen we dat de grove delen uit het beton naar beneden gewreven worden. Hierdoor komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Dit zorgt voor een gladde, verdichte toplaag.

Wanneer je hebt gekozen voor een betonvloer op kleur is dit ook het moment dat we de kleurpigmenten toevoegen. Door ze mee te vlinderen harden ze mee uit in de toplaag.

Afdekken en uitharden

Na één tot vijf dagen mag de vloer afgedekt worden met stucloper. Na hoeveel dagen dit is hangt af van de temperatuur. Eventuele andere werkzaamheden kunnen nu weer plaatsvinden. Wanneer de stucloper eraf gaat, en de betonvloer nog minimaal 3 weken gedroogd is, kan de vloer Impregneren is optioneel, maar we raden het wel aan. Het maakt de vloer voor ca. 95% vuil- en vochtafstotend. Zonder impregneren is dit ongeveer 85%. Wanneer je ons de vloer laat impregneren, krijg je daar garantie op.

Woonbeton in luxe afgewerkte woonvilla

Meer weten en betonvloeren bekijken?

We hopen dat je nu een goed beeld hebt hoe het storten van een betonvloer in de woonkamer eraan toegaat. Mocht je nog vragen hebben, bel of mail dan gerust. En als je onze vloeren nog niet gezien hebt, ben je natuurlijk van harte welkom voor een afspraak in de showroom!
Afspraak maken!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.