SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer woonkamer: designvloer voor elke woonstijl

De mogelijkheden met een gietvloer zijn eindeloos. Van strakke betonlook vloer tot een metallic terracotta vloer en van PU gietvloer in de badkamer tot cementgebonden gietvloer in de woonkamer. Wanneer u graag een gietvloer wilt is er van alles mogelijk en daar vertellen we graag meer over!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Gietvloeren zijn naadloze designvloeren die we in de vorm van een gietmengsel aanbrengen op uw vloer. Inclusief laklagen zijn gietvloeren maar een paar millimeter dik. Dat betekent dat een gietvloer in heel veel situaties mogelijk is!

Gietvloer woonkamer: unieke sfeer

Een gietvloer in de woonkamer geeft gelijk een unieke sfeer aan uw woning. Of dat een industriële of misschien juist een landelijke sfeer wordt, dat is natuurlijk mede afhankelijk van het soort gietvloer en de kleur die u kiest. Bij Willem Designvloeren onderscheiden we vier soorten gietvloeren:

PU gietvloer in de woonkamer

Deze vier soorten gietvloeren hebben allemaal een andere uitstraling en andere kenmerken. De PU gietvloer maken we op basis van het kunststof polyurethaan. Deze gietvloer is de minst harde in zijn soort. Dat heeft als voordeel dat de vloer erg comfortabel aanvoelt. De PU gietvloer is door de kunststof basis 100% waterdicht en daardoor niet alleen heel geschikt voor in de woonkamer, maar ook voor in de keuken, badkamer en wc. U kunt de vloer kiezen in alle RAL- en NCS-kleuren.

Metallic gietvloer voor unieke uitstraling

De metallic gietvloer heeft een glanzende marmerlook. Deze vloer is er in acht speciale kleuren, waaronder grijstinten, groentinten, terracottatinten en bruintinten. Het uiterlijk en de kleuren van deze vloer zijn allebei uniek. Met een metallic gietvloer in de woonkamer kiest u dus echt voor een designvloer.

Cementgebonden gietvloer met betonlook

De cementgebonden gietvloer, op basis van cement dus, is een wat hardere vloer. Door het gebruik van cement lijkt deze gietvloer qua uitstraling wat meer op een betonvloer. Bij deze vloer kunt u kiezen uit de kleuren offwhite, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin.

gietvloer woonkamer, gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Minerale gietvloer: strakke basis voor de woonkamer

Net als de PU gietvloer is de minerale gietvloer in alle RAL- en NCS-kleuren te maken. De minerale gietvloer is een strakke designvloer die net als de andere gietvloeren goed samengaat met vloerverwarming.

Gietvloer combineren met vloerverwarming

Andere vloeren met de look van woonbeton

Naast gietvloeren hebben we nog twee vloerafwerkingen die ook maar een paar millimeter dik zijn: beton ciré en Italiaans betonlook. Deze vloeren gieten we niet, maar smeren we. De Italiaans betonlook werken we net als een betonvloer af door hem te vlinderen. Deze vloer lijkt dan ook het meeste op een woonbeton vloer. Beton ciré heeft ook een betonlook en heeft door het patroon een heel rustieke look.

Gietvloer woonkamer uitzoeken in onze showroom

Zoals u ziet is er heel veel keuze. En we kunnen u nog veel meer vertellen over de kenmerken van al deze vloeren, maar u kunt zelf natuurlijk veel beter beoordelen welke vloer voor u geschikt is. In onze showroom in Opheusden (tussen Tiel en Arnhem) kunt u de verschillende gietvloeren vergelijken. Ook ziet u hier ons Italiaans betonlook, beton ciré en natuurlijk onze gevlinderde betonvloeren. Kunt u niet wachten om alle vloeren te zien? Maak gelijk een afspraak voor een bezoek. Van harte welkom!
Afspraak maken: showroombezoek

Ons meest recente werk