SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gietvloer met vloerverwarming: een warme combinatie

Kan er vloerverwarming onder een gietvloer? Jazeker, het is zelfs een perfecte combinatie! De gietvloer laat de warmte van de vloerverwarming namelijk goed door en dat bespaart stookkosten. En met vloerverwarming in een gietvloer is het altijd behaaglijk warm.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Bent u op zoek naar een design gietvloer die goed samengaat met vloerverwarming? Of wilt u weten wat de kosten zijn van een gietvloer met vloerverwarming? We vertellen u graag meer.

Vloerverwarming onder gietvloer

Een gietvloer is een vloer van maar een paar millimeter dik. De vloerverwarming wordt verwerkt in de ondervloer. Bijvoorbeeld in een zandcement dekvloer. Door de goede warmtegeleiding zijn gietvloeren met vloerverwarming een perfecte combinatie. Ook als u een gietvloer over tegels wilt laten aanbrengen en u heeft al vloerverwarming, is dit nog steeds een goede optie.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die allemaal goed samengaan met vloerverwarming. Afhankelijk van uw smaak, voorkeur voor kleur en de ruimte waar de vloer komt zal de ene gietvloer u wellicht meer aanspreken dan de ander.

Minerale gietvloer

Bent u op zoek naar een vloer die in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar is, dan is de minerale gietvloer een heel geschikte optie. Deze vloer is van een wat zachter materiaal gemaakt en wordt strak en naadloos afgewerkt. Daarnaast is de minerale gietvloer voor 95% een natuurproduct.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een vloer die wat sterker is én verkrijgbaar in zes kleuren: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur. Deze vloer heeft een echte betonlook en is net als de andere gietvloeren goed te combineren met vloerverwarming. Sterker nog, we raden het zelfs aan. Door het sterkere materiaal heeft deze vloer echt de look en feel van een betonvloer en is hij dus ook wat kouder. Met vloerverwarming voelt deze betonlook gietvloer juist lekker warm.

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

PU gietvloer

De PU gietvloer is de zachtste soort gietvloer. Deze vloer is namelijk op basis van polyurethaan, een kunststof. Dat maakt de vloer wat meer elastisch dan bijvoorbeeld de cementgebonden gietvloer. Een uitstekende match met vloerverwarming dus. En het voordeel van deze vloer is dat hij ook toepasbaar is in de badkamer. Door de elasticiteit is de kans op scheurvorming ook erg klein.

beton gietvloer, woonkamer pu gietvloer, pu gietvloer in huis

Metallic gietvloer

Een metallic gietvloer onderscheidt zich door zijn zogenoemde marmerlook. Een echte eyecatcher. De vloer is verkrijgbaar in twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee terracottatinten. En ook deze vloer is heerlijk met vloerverwarming.

gietvloer vloerverwarming, gietvloer kosten, metallic gietvloer, gietvloer met marmerlook, betonlook, betonlook vloer

Elasticiteit van de gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Bij de verschillende soorten gietvloeren noemden we al even de elasticiteit of zachtheid van vloeren, waarbij de PU gietvloer het meest elastisch is en de cementgebonden gietvloer het minst.

Al onze gietvloeren gaan goed samen met vloerverwarming, maar bij alle vloeren en zeker de hardere vloeren is het belangrijk dat de vloerverwarming langzaamaan opgestookt is en weer afgekoeld is voor we de gietvloer komen aanbrengen. Door het principe van krimpen en uitzetten bij afkoelen en opwarmen kan een harde ondervloer gaan scheuren. Om te voorkomen dat de gietvloer mee zou scheuren moet het opstookprotocol van de vloerverwarming dus plaatsvinden vóór we de gietvloer plaatsen.

De prijs van een gietvloer met vloerverwarming

Wilt u graag een indicatie van de kosten van een gietvloer met vloerverwarming? Een ondervloer aanbrengen is geen onderdeel van ons werk, maar het realiseren van vloerverwarming wel. Dat betekent dus dat u het leggen van de vloer en de vloerverwarming in één keer aan ons kunt uitbesteden.

Onze prijzen zijn altijd prijzen per vierkante meter en onderverdeeld in staffels. Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger dus de prijs per vierkante meter. In de prijs voor een vloerverwarming onder een gietvloer zijn meerdere variabele factoren. Bijvoorbeeld de keuze voor een cv-ketel of een warmtepomp en het aantal verdiepingen waarop vloerverwarming aangelegd moet worden.

Ook tussen de gietvloeren zit een verschil in prijs. De richtprijs van een PU gietvloer is vanaf € 87,50 per vierkante meter, een metallic gietvloer vanaf € 95,00 per vierkante meter, een minerale gietvloer vanaf € 101,85 per vierkante meter en een cementgebonden gietvloer vanaf € 110,85 per vierkante meter.

De prijs is dus van veel factoren afhankelijk, maar om een indicatie te geven: honderd vierkante meter cementgebonden gietvloer met vloerverwarming komt zo rond de € 1.500,- uit en honderd vierkante meter PU gietvloer met vloerverwarming zo rond de € 1.300,-. Wilt u wat meer weten over de opbouw van de prijs, bekijk dan ook eens de pagina over de kosten van een gietvloer met vloerverwarming.

Een behaaglijk warme vloer

Wanneer u een gietvloer combineert met vloerverwarming geniet u van een behaaglijk warme vloer waar je het zelfs op blote voeten niet koud van krijgt.

Daarnaast is een gietvloer met vloerverwarming zuinig en hebt u geen radiatoren in het zicht, waardoor deze strakke designvloer helemaal tot z’n recht komt.

Gietvloeren zijn ook onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloeren. Als u kiest voor een gietvloer met vloerverwarming heeft u dus niet alleen een prachtige vloer, maar ook een praktische vloer.

Vraag het ons gerust

U merkt wel, wij zijn fan van de gietvloeren in combinatie met vloerverwarming. Hebt u nog vragen over deze combinatie of wilt u graag weten wat de prijs is van een gietvloer met vloerverwarming in uw woning? Neem gerust contact op of vul vrijblijvend de prijsindicator in dan bellen of mailen we u terug.
Neem contact op Prijsindicator

Ons meest recente werk