SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton gietvloer: praktische, dunne designvloer

Een beton gietvloer is een vloer die eruitziet alsof hij van beton is, maar die gemaakt is van een ander materiaal. Een beton gietvloer is maar een paar millimeter dik terwijl een gevlinderde betonvloer minimaal 7 centimeter dik is.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Een beton gietvloer is dus niet van beton, maar heeft wel de uitstraling van beton. Gietvloeren zijn maar een paar millimeter dik en we maken ze op basis van kunststof, cement of minerale materialen.

Onderhoud gietvloeren

Beton gietvloeren zijn heel praktisch en goed te onderhouden. Vocht en krassende materialen zijn niet geschikt voor de vloer, maar met elke paar dagen even stofzuigen, wekelijks dweilen en jaarlijks een goede reinigingsbeurt houdt u de beton gietvloer mooi.

Beton gietvloeren gaan daarnaast heel goed samen met vloerverwarming. Omdat de vloer zo dun is, is de warmte snel en goed voelbaar.

Soorten beton gietvloer

Er zijn verschillende soorten beton gietvloeren. Wij onderscheiden de:

Deze vloeren verschillen in hardheid, uitstraling en opbouw van het materiaal. Zo maken we de zachtere PU gietvloer op basis van het kunststof polyurethaan en is de cementgebonden gietvloer, op basis van cement, een stuk harder.

beton gietvloer, woonbeton, gietvloer, gietvloer betonlook

Hoe maken we een beton gietvloer?

Een beton gietvloer bouwen we op uit meerdere lagen. Vaak vier of vijf lagen die tussendoor moeten drogen. Dat betekent dat we steeds de volgende dag terugkomen voor een volgende laag. In totaal duurt het dus vaak een werkweek om alle lagen aan te brengen. We beginnen vaak met een egalinelaag om de ondergrond egaal te maken. Dat is afhankelijk van het type gietvloer. Dan volgt de gietvloer en uiteindelijk de laklagen voor een goede bescherming.

Wat kost een beton gietvloer?

De prijs van een beton gietvloer is afhankelijk van het aantal vierkante meters en de soort gietvloer die u kiest. Grofweg varieert het tussen de €70,-en de €125,00 per m2, exclusief egaline en epoxyprimer.

Wilt u graag een gietvloer met betonlook in uw woning? Of vindt u het fijn om beton gietvloeren te vergelijken met beton ciré vloeren en gevlinderde betonvloeren? Maak dan een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom! Dan krijgt u een levendige indruk van alle soorten vloeren, kunt u zien hoe bepaalde kleuren er op een groter oppervlak uitzien, ziet u de structuur van de vloeren en kunt u het materiaal voelen. Wie weet, tot ziens in Opheusden!
Afspraak maken

Ons meest recente werk