SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonlook gietvloer, gietvloerprijs, gietvloer, gietvloeren

Gietvloer prijs

Wat is een gietvloer?

De naam zegt het eigenlijk al. Een gietvloer wordt gegoten en daarna uitgesmeerd tot een vlak geheel. Een gietvloer valt onder de categorie ‘betonlook vloeren’. U kunt kiezen voor een gietvloer op basis van cement of PU. In dit blog vertellen we hoe de prijs wordt opgemaakt voor zowel een cementgebonden gietvloer als een PU gietvloer.

Staffelprijs gietvloer

De kosten van een gietvloer worden bepaald aan de hand van zogenoemde staffelprijzen. Staffelprijzen zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Hoe meer je afneemt van een bepaald product, des te lager de prijs uiteindelijk wordt. Bijvoorbeeld: je kiest voor een cementgebonden gietvloer met een oppervlakte van 40 m² dan wordt de prijs grofweg €85,- per m². Kies je voor een vloer met een oppervlakte van 80 m² dan wordt de prijs ongeveer €75,- per m².

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Waar bestaat de prijs van een gietvloer uit?

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Vaak minimaal 5 lagen. Denk hierbij aan een egalinelaag, de gietvloer en diverse laklagen. Hierdoor bestaat de prijs van een gietvloer ook uit meerdere delen. Hieronder leest u de verschillen van zowel een cementgebonden gietvloer als een PU gietvloer.

Prijs cementgebonden gietvloer

Afhankelijk van de staat van de ondergrond brengen we eerst een epoxyprimer aan op de bestaande vloer. Over de epoxyprimer brengen we een egalinelaag aan. Deze laag zorgt voor een vlakke en stabiele ondergrond. De kosten voor het aanbrengen van de epoxyprimer bedragen € 7,50 per m² excl. btw. De prijs van de egaline wordt ook berekend met staffelprijzen. De cementgebonden gietvloer zelf komt uit op een bedrag tussen de € 60,- en € 85,- per m² en exclusief btw.

Prijs PU gietvloer

Bij een PU gietvloer is de prijs erg afhankelijk van de ondervloer. Als er bijvoorbeeld tegels liggen ruwen we de tegels op en brengen we een egalinelaag aan. De kosten van een egalinelaag van 3-5 mm zijn ongeveer € 18,- per m² excl. btw. De prijs van de PU gietvloer is weer ingedeeld in staffelprijzen.

Gietvloer prijsindicatie ontvangen

De exacte prijs van een gietvloer bepalen we aan de hand van uw huidige vloer en het aantal m². Als de gietvloer over een bestaande tegelvloer komt, dan kan de prijs erg verschillen ten opzichte van een zandcementdekvloer. Vraag hier uw gespecificeerde offerte aan.

Bezoek onze showroom

In onze showroom te Opheusden kunt u diverse mogelijkheden aan gietvloeren bekijken. Daarnaast staan onze specialisten u graag te woord om u te voorzien van informatie en advies.