SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

Gietvloer prijs

Wat is een gietvloer?

De naam zegt het eigenlijk al. Een gietvloer gieten we over de oppervlakte en smeren we daarna uit tot een vlak geheel. Een gietvloer valt onder de categorie ‘betonlook vloeren’. Je kunt kiezen voor een gietvloer op basis van cement of PU. In dit blog vertellen we hoe de prijs is opgebouwd voor zowel een cementgebonden gietvloer als de PU gietvloer.

Staffelprijs gietvloer

De kosten van een gietvloer bepalen we aan de hand van zogenoemde staffelprijzen. Staffelprijzen zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Hoe meer je afneemt van een bepaald product, des te lager de uiteindelijke prijs per m². Bijvoorbeeld: je kiest voor een cementgebonden gietvloer met een oppervlakte van 40 m² dan is de prijs grofweg € 85,- per m². Kies je voor een vloer met een oppervlakte van 80 m² dan is de prijs ongeveer € 75,- per m².

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Gietvloer prijs: waar bestaat deze uit?

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Vaak minimaal 5 lagen. Denk hierbij aan een egalinelaag, de gietlaag en diverse laklagen. Hierdoor bestaat de prijs van een gietvloer ook uit meerdere delen. Hieronder leest u de verschillen van zowel een cementgebonden gietvloer als een PU gietvloer.

Prijs cementgebonden gietvloer

Afhankelijk van de staat van de ondergrond brengen we eerst een epoxyprimer aan op de bestaande vloer. Over de epoxyprimer brengen we een egalinelaag aan. Deze laag zorgt voor een vlakke en stabiele ondergrond. De kosten voor het aanbrengen van de epoxyprimer bedragen € 7,50 per m² excl. btw. De prijs van de egaline berekenen we ook met staffelprijzen. De cementgebonden gietvloer zelf komt uit op een bedrag tussen de € 60,- en € 85,- per m² en exclusief btw.

Prijs PU gietvloer

Bij een PU gietvloer is de prijs erg afhankelijk van de ondervloer. Als er bijvoorbeeld tegels liggen ruwen we de tegels op en brengen we een egalinelaag aan. De kosten van een egalinelaag van 3-5 mm zijn ongeveer € 18,- per m² excl. btw. De prijs van de PU gietvloer is weer ingedeeld in staffelprijzen.

Gietvloer prijs: onderhoud

Na het lakken van de gietvloer is de vloer onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Iedere vloer heeft onderhoud nodig, wat ook logisch is gezien er veel op geleefd wordt en met meubilair wordt geschoven. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stofwissen of te stofzuigen. Ook is het belangrijk om regelmatig, één á twee keer per week de vloer te dweilen. Wij raden hiervoor een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers aan. Een emmer voor het vieze water en één emmer voor het schone dweilwater met reinigings- of onderhoudsmiddel. De reinigingsmiddel en onderhoudsmiddelen kunt u ook bij ons bestellen via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Gietvloer prijsindicatie ontvangen

De exacte prijs van een gietvloer bepalen we aan de hand van jouw huidige vloer en het aantal m². Als de gietvloer over een bestaande tegelvloer komt, dan kan de prijs erg verschillen ten opzichte van een zandcementdekvloer. Vraag hier jouw gespecificeerde offerte aan.

Bezoek onze showroom

In onze showroom te Opheusden kun je diverse mogelijkheden aan gietvloeren bekijken. Daarnaast staan onze specialisten je graag te woord om je te voorzien van informatie en advies. Neem contact met ons op voor meer informatie en om de afspraak in te plannen.