SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

Gietvloer prijs: voorbeelden en prijsindicatie

Is jouw oog gevallen op een gietvloer? Is dit jouw droomvloer en ben je ervan overtuigd dat dit dé vloer voor jou is? Dan ben je vast benieuwd wat een gietvloer kost. In dit blogartikel vind je prijzen voor verschillende gietvloeren. Ook kun je zelf een prijsindicatie berekenen voor het aantal vierkante meters wat jij hebt en het type gietvloer dat jij wilt. Direct een prijsindicatie berekenen? Dat kan natuurlijk ook!
Direct een prijsindicatie berekenen

Wat is een gietvloer?

De naam zegt het al. Een gietvloer is een vloer die we gieten op de vloeroppervlakte en vervolgens uitsmeren tot een vlakke, egale massa. Gietvloeren vallen in de categorie betonlook vloeren. We hebben verschillende soorten gietvloeren. De minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU gietvloer. Daarom geven we je in dit blogartikel een prijsopbouw per type gietvloer zodat je een goede indicatie hebt.

Staffelprijs gietvloer

De prijs van een gietvloer berekenen we aan de hand van zogenoemde staffelprijzen en het type gietvloer. Staffelprijzen zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Dat betekent dat hoe meer je afneemt van een bepaald product, des te lager de uiteindelijke prijs per m².

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Gietvloer prijs: waar bestaat deze uit?

De prijs van een gietvloer wordt onder andere bepaald door de epoxyprimer die bij de meeste type gietvloeren nodig is, de egaline en de uiteindelijke gietvloer. Daarnaast is het ene product zelf duurder, dan het andere product. Ook kan het zijn dat er reiskosten worden berekend. Maar dat is afhankelijk van de afstand die we moeten afleggen van Opheusden, onze thuisbasis tot aan jouw woonplaats.

Minerale gietvloer prijs voorbeeld

Een minerale gietvloer is een gietvloer die in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar is. De minerale gietvloer kun je overal in huis toepassen met uitzondering van de badkamer. Voor een gietvloer in vochtige ruimten kun je beter kiezen voor de PU gietvloer. Hieronder vind je een prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m².

Epoxyprimer: € 12,45 per m², incl. btw
Egaline: € 20,95 per m², incl. btw
Minerale gietvloer: 79,95 per m², incl. btw

Totaal per m²: € 113,35

minerale vloer, betonlook vloer, minerale betonlook vloer

Cementgebonden gietvloer prijs voorbeeld

De cementgebonden gietvloer is een sterke gietvloer met een industriële look. Deze gietvloer is leverbaar in zes unieke kleuren. Off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin. Er is geen prijsverschil in de verschillende kleuren. Deze gietvloer kan in iedere ruimte in huis of in kantoor, maar met uitzondering van vochtige ruimten zoals de badkamer. Ook hier geven we een prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m².

Epoxyprimer: € 10,95 per m², incl. btw
Egaline: € 14,95 per m², incl. btw
Cementgebonden gietvloer: € 84,95 per m², incl. btw

Totaal per m²: € 110,85

cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Metallic gietvloer prijs voorbeeld

De metallic gietvloer is een échte unieke gietvloer. Een eyecatcher in de ruimte waar jij deze gietvloer wilt doorleggen. Bij de metallic gietvloer heb je keuze uit acht kleuren. Ook heeft de metallic gietvloer een glanzende uitstraling met een marmerlook effect. Hieronder een prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m².

Metallic gietvloer: € 129,95,- per m², incl. btw

betonlook vloer, metallic vloer

PU gietvloer prijs voorbeeld

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van kunststof. Daarom kan dit type gietvloer overal in huis toegepast worden, ook in de badkamer. PU gietvloeren zijn leverbaar in iedere RAL- en NCS- kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen om twee kleuren te combineren. Daardoor ontstaat er een zogenoemde betonlook of duo variant. Ook hier is het prijsvoorbeeld gebaseerd op 100 m².

Egaline: € 20,95 per m², incl. btw
PU gietvloer: € 107,00 per m², incl. btw

Totaal per m²: € 127,95

beton gietvloer, woonkamer pu gietvloer, pu gietvloer in huis

Gietvloer prijs: reiskosten

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. Tussen de lagen door moet de vloer en de nieuwe laag drogen. Dat betekent dat we maar één laag per dag aan kunnen brengen. Hierdoor gaat er veel tijd verloren door het steeds heen en weer rijden. Om deze kosten te dekken kan het zijn dat wij een symbolisch bedrag berekenen aan reiskosten. Maar deze reiskosten zijn afhankelijk van de afstand van Opheusden naar locatie. Deze reiskosten komen bovenop de eerder genoemde gietvloer prijs. Vraag gerust of jij rekening moet houden met reiskosten en zo ja, wat dit bedrag is.

Gietvloer prijs: onderhoud

Na het lakken van de gietvloer is de vloer onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Kortom, een gietvloer goed onderhouden verlengt de levensduur. Iedere vloer heeft onderhoud nodig, wat ook logisch is gezien er veel op geleefd wordt en met meubilair wordt geschoven. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stofwissen of te stofzuigen. Ook is het belangrijk om regelmatig, minimaal één of twee keer per week de vloer te dweilen. Wij raden hiervoor een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers aan. Een emmer voor het vieze water en één emmer voor het schone dweilwater met reinigings- of onderhoudsmiddel. De reinigingsmiddel en onderhoudsmiddelen kunt u ook bij ons bestellen via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Lees ook: Gietvloer kleuren

Gietvloer prijsindicatie ontvangen

De exacte prijs van een gietvloer bepalen we aan de hand van jouw huidige vloer en het aantal m². Als de gietvloer over een bestaande tegelvloer komt, dan kan de prijs erg verschillen ten opzichte van een zandcement dekvloer. Vraag hier jouw gespecificeerde offerte aan.

Bezoek onze showroom

In onze showroom te Opheusden kun je diverse mogelijkheden aan gietvloeren bekijken. Onze adviseurs informeren en adviseren je graag voor de verschillende gietvloeren. Neem contact met ons op voor meer informatie en om de afspraak in te plannen.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.