SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer schoonmaken

Wanneer u gekozen heeft voor een prachtige gietvloer is huis, wilt u die natuurlijk in optimale conditie houden. Het schoonmaken van een gietvloer is gelukkig eenvoudig. Maar wij vertellen u graag hoe u dit het beste doet!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Schoonmaken van de verschillende soorten gietvloeren

Er zijn meerde soorten gietvloeren, denk hierbij aan: de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer, de minerale gietvloer en de metallic gietvloer. De gietvloeren hebben allemaal hun eigen kenmerken. Maar het schoonmaken van de gietvloer, is voor allemaal hetzelfde!

We vertellen u graag hoe u uw gietvloer wekelijks en periodiek schoonhoudt. Daarnaast vertellen wij u nog wat andere maatregelen. Dit om het schoonmaken van uw gietvloer nog net wat makkelijker maken.

gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Wekelijks schoonmaken gietvloer

Het wekelijks schoonmaken van uw gietvloer bestaat uit stofzuigen of stofwissen. Dit voorkomt krassen op uw gietvloer. Stofzuigen verwijdert al 80% van het vuil dat vaak vooral bestaat uit stof en zand. Ook bestaat het wekelijks schoonmaken uit het vochtig reinigen van uw vloer. Dit omdat stofzuigen niet al het vuil verwijdert.

We zetten de werkzaamheden voor het schoonmaken van uw vloer even voor u op een rijtje:

  • Stofzuigen, minstens twee keer per week. Gebruik een zuigmond voor een parket. En vervang regelmatig de stofzak;
  • Of stofwissen, minstens twee keer per week. Gebruik geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken;
  • Controleer dagelijks op vlekken. En verwijder deze als ze nog nat zijn met een vochtige microvezeldoek en Lecol Clean OH-49;
  • Gebruik een goede schoon- of droogloopmat bij uw voor- en achterdeur om zand en vuil zoveel mogelijk buiten te houden;
  • Dweil uw gietvloer met een microvezel vlak-mop-systeem en twee emmers. Een voor het vuile dweilwater en één voor het schone water. En gebruik altijd een schone mop of dweil. Wij adviseren u Lecol Clean OH-49 te gebruiken.

betonlook gietvloeren

Periodiek schoonmaken gietvloer

Eens in de zoveel tijd (ongeveer twee keer per jaar) is het nodig om uw gietvloer een grote schoonmaakbeurt te geven. Zo kunt u uw gietvloer weer helemaal extra laten shinen! Door de vloer een grote schoonmaakbeurt te geven behoudt u de kwaliteit van uw gietvloer. Ook deze werkzaamheden zetten we even voor u op een rijtje:

  • Grondig stofzuigen en twee keer achter elkaar dweilen;
  • De eerste keer dat u dweilt gebruikt u een reinigingsmiddel. De tweede keer dat u er meteen achteraan dweilt gebruikt u een onderhoudsmiddel om eventuele slijtageplekken aan te vullen;
  • Laat uw gietvloer op tijd lakken. Het is ongeveer om de zeven jaar nodig, om uw vloer te laten lakken. Afhankelijk hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Wanneer u dit op tijd laat doen, voorkomt u slijtage.

Vlekken verwijderen uit uw gietvloer

De meeste vloeistoffen en vlekken zijn eenvoudig, binnen 7 uur, te verwijderen met een vochtige microvezeldoek. Maar als de vlek al volledig in de vloer getrokken is, wordt het vaak toch wat lastiger. Wij adviseren u om bij deze vlekken een reiniger te gebruiken die hiervoor bestemd is. En gebruik nooit schuurmiddel en/of een schuurspons.
Schoonmaakmiddelen bestellen

Advies schoonmaken gietvloer

Wanneer u al de bovenstaande schoonmaakinstructies toepast kunt u nog langer genieten van uw prachtige gietvloer. Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw gietvloer of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij geven u graag advies!

Contact opnemen

Ons meest recente werk