SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer onderhoud

Gietvloer onderhoud is erg eenvoudig, maar het is wel noodzakelijk dat het gebeurt. Het gietvloer onderhoud bestaat uit drie verschillende delen: dagelijks onderhoud, wekelijks onderhoud en periodiek onderhoud.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Verschillende gietvloeren

Wat gietvloeren betreft onderscheiden we twee soorten: cementgebonden gietvloeren en PU gietvloeren. Ondanks de verschillen van beide vloeren is het gietvloer onderhoud voor beide vloeren hetzelfde. In het onderhoud maken we hier dan ook geen onderscheid in.

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Dagelijks gietvloer onderhoud

Het dagelijks gietvloer onderhoud staat in het teken van stofwissen of stofzuigen. Dit is van groot belang omdat anders krassen in uw gietvloer ontstaan. Met stofwissen of stofzuigen verwijdert u namelijk 80% van het vuil. Voor het stofzuigen raden wij u een stofzuiger met een zuigmond voor parket aan. Daarnaast is het vanzelfsprekend van belang om regelmatig de stofzak te vervangen. Gebruik bij het stofwissen geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken. Tenslotte kunt u tijdens het stofwissen en stofzuigen ook dagelijks uw gietvloer controleren op vlekken. Indien deze ontstaan verwijdert u deze met een klam vochtige microvezeldoek. Naast het stofwissen of stofzuigen raden wij u entree- of schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur aan. Dit om de vuiltoevoer zoveel mogelijk te beperken.

Wekelijks gietvloer onderhoud

Voor het wekelijks gietvloer onderhoud is het vochtig reinigen van de vloer essentieel. Dagelijks kunt u de vloer stofwissen of stofzuigen maar dit verwijdert niet al het vuil. Daarom kun u de vloer minimaal één keer per week vochtig reinigen. Dit kunt u doen na het stofwissen of stofzuigen. Gebruik voor het vochtig reinigen van uw gietvloer een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer gebruikt u voor het schone dweilwater en de ander voor het vuile dweilwater. Vanzelfsprekend gebruikt u voor het gietvloer onderhoud een schone mop of dweil. Voor het vochtig reinigen van uw gietvloer adviseren wij Lecol Clean OH-49 of onze harde vloerenreiniger. Let op dat u geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Dit zijn middelen zoals ontkalker of bleek die verstoringen veroorzaken of uw gietvloer aantasten.

Periodiek gietvloer onderhoud

Met periodiek onderhoud bedoelen we het grondig reinigen van uw gietvloer. Wij adviseren dit minimaal eens per jaar te doen. Zo houdt u uw gietvloer zo lang mogelijk mooi. Voor het periodiek reinigen gebruikt u de Lecol clean OH 49. Nadat u de vloer grondig heeft gereinigd kunt u Lecol Master Polish V6 gebruiken om kleine slijtages aan te vullen. Om volledige slijtage te voorkomen dient een gietvloer na ongeveer zeven jaar opnieuw gelakt te worden. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het gebruik.

Gebruik Scratch no More!

Naast goed en regelmatig onderhoud is de juiste bescherming onder het meubilair ook van groot belang. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes van Scratch no More. Zij hebben oplossingen voor verschillend meubilair zoals voor glijders, pootjes en wieltjes. Via deze link kunt u de juiste beschermdoppen bestellen: willemdesignvloeren.scratchnomore.nl. Als u gebruik maakt van deze link ontvangt u direct 5% korting, extra leuk!

Advies over gietvloer onderhoud

U bent bij ons aan het juiste adres voor advies over gietvloer onderhoud. Wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies zodat u zo lang mogelijk van uw gietvloer kunt genieten.

Contact opnemen

Ons meest recente werk