SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer badkamer: informatie en prijzen

Bent u op zoek naar een naadloze vloer voor uw badkamer? Het liefst zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maar mét esthetisch design? Dan is een gietvloer wellicht wat u zoekt. Op deze pagina leest u meer over soorten gietvloeren, de voordelen, het onderhoud en natuurlijk de prijs.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u liever gietvloeren zien, voelen en vergelijk en daarbij persoonlijk advies? Neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom.

Soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn er in verschillende soorten, kleuren en prijzen. Bij ons vindt u de minerale gietvloeren, cementgebonden gietvloeren, metallic gietvloeren en PU gietvloeren. Helaas kunnen niet alle gietvloeren in de badkamer. Alleen de PU gietvloer kunt u doorleggen in de badkamer. Dit komt omdat de samenstelling van het product anders is.

Minerale gietvloeren en cementgebonden gietvloeren zijn op basis van mineralen en cement, maar dat had u wellicht al wel verwacht. Deze materialen zijn niet bestand tegen de grote hoeveelheid vocht van een badkamer. Een PU gietvloer is op basis van kunststof, het zogenoemde polyurethaan. En dat kan wel perfect in de badkamer.

Alifatische of aromatische PU gietvloer

Er zijn twee soorten PU gietvloeren. De alifatische gietvloer en de aromatische gietvloer. Dit zijn twee verschillende typen met verschillende eigenschappen. De aromatische gietvloer is goedkoper, maar die verkleurt na een tijdje. Met die reden gebruiken wij altijd de alifatische gietvloer in woningen. Wat duurder in aanschaf, maar de alifatische gietvloer gaat wel veel langer mee.

Voordelen PU gietvloer badkamer

  • Esthetisch design;
  • De ruimte oogt groter door het naadloze karakter;
  • In elke RAL- en NCS- kleur;
  • Hygiënisch

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Gietvloer in de badkamer met vloerverwarming

Doordat een PU gietvloer kunststof als basis ingrediënt heeft voelt deze vloer nooit koud aan. Sterker nog, PU gietvloeren nemen de temperatuur van de ruimte aan. Heeft u geen vloerverwarming in de badkamer? Geen enkel probleem dus. Maar een PU gietvloer is ook een uitermate geschikte vloer om juist wel te combineren met vloerverwarming.

Wat kost een gietvloer in de badkamer?

Wat de gietvloer in uw badkamer gaat kosten is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal m², de voorbewerking en van welke extra opties u gebruik wilt maken. Wij maken gebruik van staffelprijzen om de prijs te berekenen. Dit betekent simpelweg hoe meer vierkante meters u afneemt hoe aantrekkelijker de prijs per vierkante meter wordt.

Prijsvoorbeeld: gietvloer met egaline als voorbewerking

Om u een idee te geven over de prijs geven wij u hieronder een paar prijsvoorbeelden gebaseerd op verschillende vierkante meters:

50 m²:   egaline à € 22,95 per m² + gietvloer à € 149,- per m² = € 171,95 is totaal € 8.597,50
80 m²: egaline à € 21,95 per m² + gietvloer à € 115,- per m² = € 136,95 is totaal € 10.956,-
120 m²: egaline à € 20,95 per m² + gietvloer à € 107,- per m² = € 127,95 is totaal € 15.354,-

Prijs berekenen met de rekentool

Omdat we het begrijpen dat u graag een prijsindicatie heeft voor uw situatie hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. U vult uw gegevens in en het aantal vierkante meters en klikt op verzenden. Dan ontvangt u een prijsindicatie in uw mailbox.

Prijsindicatie aanvragen

Wilt u liever langskomen om daarna een definitieve prijs te ontvangen? Bel of mail ons dan om een afspraak te maken. Zien we u snel?

Afspraak maken

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.