SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Nadelen beton ciré vloer

Naast de vele voordelen die beton ciré biedt, zijn er ook een paar nadelen waar u rekening mee moet houden als u een beton ciré vloer of wand overweegt. Op deze pagina leest u de voor- en nadelen van beton ciré.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Verschil beton en betonlook

Naast onze echte gevlinderde betonvloeren, bieden wij ook betonlook vloeren- en wanden. Veel mensen wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af. Een van onze betonlook producten is beton ciré. Beton ciré kan op uw vloer én wand. Beton ciré is een zeer geschikt alternatief voor uw vloer, als een gevlinderde woonbetonvloer bijvoorbeeld qua dikte niet kan of de eigenschappen niet bij u passen. Een gevlinderde woonbeton vloer is namelijk minimaal 7 centimeter dik. Beton ciré is daarentegen maar een paar millimeter dik.

Een gevlinderde woonbetonvloer is een zeer sterke vloer. Dit komt omdat beton een natuurproduct is, minimaal 7 centimeter  én ontzettend hard. Deze vloer heeft natuurlijk ook haar voor én nadelen, maar wij garanderen u een kras- en slijtvaste vloer. Beton ciré daarentegen is een wat zachter product. Met zo’n vloer is de kans op krasjes of slijtage meer aanwezig. Dit kunt u zien als één van de nadelen van een beton ciré vloer.

Nog een verschil tussen beton en betonlook is de kleur. Voor een gevlinderde betonvloer hebben wij een aantal standaard kleuren. Dit zien klanten soms als een nadeel. Deze kleuren zijn wit, zand, en verschillende grijstinten. Indien gewenst mengen we meerdere kleuren met elkaar. Op deze manier creëren we een unieke kleur! Beton ciré is verkrijgbaar in alle kleuren. We realiseren wanden en vloeren in elke RAL- of NCS- kleur. Dit is dus zeker geen nadeel van een beton ciré vloer maar juist voor velen een uitkomst.

Wat is beton ciré

Zoals we in de vorige alinea beschreven, is beton ciré een betonlook product. Maar wat is beton ciré nu precies? Lees snel verder, dan leggen wij het u uit.

Beton ciré is een vanuit Frankrijk afkomstige betonstuc. Dit product hecht op vrijwel iedere ondergrond. De samenstelling van dit product is onder andere cement, hars en water. Aan dit mengsel is een kleurpigment toegevoegd.

Beton ciré brengen we aan met een spaan. Op deze manier kunt u zelf ook mede invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. De structuur van beton ciré hoeft u dan dus ook niet als nadeel te zien. Als we de beton ciré wat grover aanbrengen krijgt u meer tekeningen op de vloer of wand. Smeren we wat rustiger, dan krijgt de vloer of wand een egalere uitstraling.

Lees ook: Wat is beton ciré?

nadelen beton ciré vloer, beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Vloeropbouw beton ciré

Een beton ciré vloer bestaat uit meerdere lagen:

 • Als eerste starten we met een primer op de vloer;
 • Daarna egaliseren we de vloer;
 • Vervolgens brengen we de eerste laag beton ciré aan laten we deze drogen;
 • Daarna schuren we de eerste laag iets op en brengen we een tweede laag beton ciré aan;
 • Als laatste brengen we meerdere laklagen aan, een twee componenten lak.

Voordelen beton ciré

Hieronder vindt u de voordelen van beton ciré:

 • Waterdicht, daarom ook geschikt voor op de wanden in de badkamer;
 • Verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur;
 • Drukke of rustige uitstraling;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • In combinatie met egaline een dikte van slechts 8 millimeter;
 • Helemaal naadloos,

Nadelen beton ciré

Hieronder vindt u de nadelen van een beton ciré vloer of wand:

 • Gevoeliger voor krassen dan een gevlinderde woonbeton vloer. We adviseren daarom altijd goede schoon- en droogloopmatten bij zowel de voor- als achterdeur. En bij voorkeur zelfs binnen én buiten;
 • Een lange productietijd. Dit kunt u als nadeel ervaren. Een beton ciré vloer bestaat uit 5 lagen. Per dag brengen we een laag aan. Dat betekent dat we 5 werkdagen bezig zijn met het aanbrengen van uw beton ciré vloer. Wanneer u voldoende tijd heeft voor u nieuwbouw of verbouw, dan hoeft u dit niet als een nadeel te ervaren.
 • Beton ciré is niet geschikt voor het vloer douchegedeelte in de badkamer. De reden hiervan leggen we u uit. Beton ciré zelf is niet waterdicht maar de epoxy primer en de laklagen die eroverheen komen wel. Stel u laat iets scherps op de grond vallen dan kan de laklaag en de epoxy beschadigen. Hierdoor kan er water onder de primer lopen wat lekkage in de badkamer veroorzaakt. Uw wanden in badkamer daarentegen worden lang niet zo nat als het douchegedeelte. Daarom kan beton ciré wel op de wanden.

Beton ciré in uw woning

Overweegt u zo’n prachtige beton ciré vloer of wand? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden. Onze adviseurs staan graag klaar om u te voorzien van passend advies en vertellen u graag over alle voor- en nadelen van een beton ciré vloer of wand.

Afspraak maken

Ons meest recente werk