SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Betonvloeren storten

Kiest u voor een betonvloer? Dan bent u vast benieuwd in welke stappen we betonvloeren storten. We nemen u mee in het hele proces en vertellen waar u tijdens de verbouw of nieuwbouw van uw huis op moet letten.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Betonvloeren storten is een vak apart. Een vak dat wij heel graag uitvoeren. We nemen je daarom ook graag mee in het proces van hoe wij de betonvloeren storten.

Showroomafspraak

Dé showroom. De plek waar het allemaal begint. Wanneer u een afspraak maakt in onze showroom kunt u al onze betonvloeren zien en vergelijken. Samen met één van onze adviseurs bespreekt u de kenmerken, materialen, het proces van het storten, afwerken en onderhoud van de betonnen vloer. Ook helpen wij u, in deze afspraak bij het uitzoeken van de juiste kleur. Ook verdere vragen kunt u gerust tijdens deze afspraak stellen!

Aan het einde van deze afspraak stellen wij dan ook graag een passende offerte voor u op.

Showroom van Willem Designvloeren in Opheusden. Gevlinderde betonvloer en veel houten balken

Het inmeten van de betonvloer

Wanneer u eruit bent, de offerte ondertekend is en het storten van de betonvloer ingepland staat, komen wij de vloer eerst inmeten. Dit doen wij ongeveer 2 weken voordat wij de betonvloer komen storten. Tijdens het inmeten controleren wij het exacte aantal vierkante meters, hoeveel dikte we kwijt kunnen, kijken we naar de aansluitingen op dorpels, puien en trappen en of er nog bepaalde uitsparingen in de vloer moeten komen.

Deze details zien wij graag allemaal in het echt. Zo kunnen wij een goede inschatting maken van de hoeveelheid werk we moeten verrichten!

De voorbereiding van betonvloeren storten

Een aantal dagen na het inmeten starten we met de voorbereidingen. Deze voorbereidingen bestaan uit het leggen van folie, het leggen van vloerverwarming (optie) en het leggen van de wapening. Vervolgens plakken we de wanden, dorpels, kozijnen en puien etc. af en plaatsen we foamband of randisolatie.

Betonvloeren storten en afwerken

Vervolgens is het dan eindelijk zover en komen wij het beton storten! Dit beton komt van een betoncentrale uit de buurt. Het, nog vloeibare, mengsel dat uit onder andere zand, cement, grind en water bestaat komt via een slang uit de betonwagen in uw huis/tuin/de gewenste locatie. We verdelen dit betonmengsel door de ruimte en maken het glad. Vervolgens zal dit betonmengsel deels uitharden.

Bij de betonvloeren storten hoort ook het afwerken, oftewel vlinderen van de vloer. Dit kan nadat de vloer voldoende is uitgehard zodat wij er weer met onze vlindermachines overheen kunnen lopen. Wel moet het nog nat genoeg zijn om te kunnen bewerken! Wanneer de vloer droog genoeg is, is mede afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk dat de temperatuur minimaal 15 graden is in huis en dat er geventileerd wordt!

Op kleur brengen

Door het vlinderen wrijven we de grove delen/kiezels van het beton naar beneden en blijven de fijne delen over. Daarom is dit ook het perfecte moment om de kleurpigmenten in de vloer te strooien. Deze kleurpigmenten worden mee-gevlinderd, zodat de kleur niet meer van de vloer zal slijten. Dit vormt een verdichte toplaag.

Na het vlinderen zal de vloer volledig verder uitharden. Na een aantal dagen kunt u de vloer afdekken met stucloper. Hierbij is het belangrijk dat er goed geventileerd wordt! Na hoeveel dagen u de vloer kunt afdekken hangt af van de weersomstandigheden.  Wij laten u uiteraard weten na hoeveel dagen dit in uw situatie is!

Droogproces betonvloeren

Bij het storten van betonvloeren komt een nauwkeurige planning kijken. Wanneer u na het storten verder gaat met verbouwen raden wij het aan de vloer af te dekken met stucloper. Dit beschermt de vloer en vertraagt het droogproces. De stucloper mag er maximaal 3 maanden op blijven liggen.

Wanneer de verbouwing volledig klaar is mag de stucloper eraf. Na een droogproces van minimaal 3 weken zonder stucloper kunnen we de vloer impregneren. Ook deze droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Plan daarom ook tijdig uw impregneerafspraak in!

De laatste stap

Impregneren is het laatste onderdeel wanneer wij de betonvloeren storten! Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de vloer beschermt en voor ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend wordt. Na het impregneren mag u uw vloer 24 uur niet betreden. Hierna kunt u met schone sokken over de vloer lopen. Na een week is de geïmpregneerde betonvloer volledig klaar voor gebruik!

Dit betekent dat u vanaf hier uw vloer weer mag stofzuigen en dweilen. En vooral: uw woning inrichten en genieten!

Kies uw betonvloeren uit!

We hopen dat u een beetje zicht heeft gekregen over hoe het storten van betonvloeren in z’n werk gaat. Komt u ook eens onze mooie vloeren bekijken in de showroom? Maak meteen een afspraak!

Afspraak maken

Ons meest recente werk