SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloeren storten

Kiest u een betonvloer? Dan bent u vast benieuwd uit welke stappen betonvloeren storten bestaat. En waar u tijdens de verbouw of nieuwbouw van uw huis op moet letten.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Betonvloeren storten is een vak apart, al zeggen we het zelf. Een vak dat we heel graag uitvoeren. We vertellen u daarom graag meer over hoe we betonvloeren storten.

Het begint allemaal bij een bezoek aan de showroom. Daar ziet u betonvloeren in verschillende kleuren en vertelt één van onze adviseurs u alles over het materiaal, de kenmerken, het storten en vlinderen en het onderhoud van de vloer. We helpen u ook bij het kiezen van de juiste kleur als u dat wenst. En u kunt natuurlijk al uw vragen stellen.

betonvloeren storten: hoe werkt dat?

Het inmeten van de betonvloer

Wanneer u kiest voor een betonvloer van Willem Designvloeren, en de werkzaamheden staan gepland, komen wij de vloer eerst bij u inmeten. Hoeveel beton is er nodig, moeten er nog uitsparingen komen bij bijvoorbeeld een kruipluik, perkjes of spotjes en komt er vloerverwarming in? Of hoe maken we een mooie aansluiting met trappen en puien. We zien graag de details allemaal in het echt, zodat we een goede inschatting kunnen maken van het werk.

De voorbereiding van betonvloeren storten

Na het inmeten starten we met de voorbereidingen. Deze voorbereiding bestaat uit het leggen van de folie en de vloerverwarming (optie). Het leggen van de wapening en het afplakken van wanden, dorpels, kozijnen en puien.

Voor buiten hoort ook het stellen van de bekisting bij de voorbereidingen. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen of uit te besteden aan derden.

betonvloer storten en vlinderen

Betonvloeren storten en vlinderen

Vervolgens kunnen we het beton storten. Het beton komt van een betoncentrale uit de buurt. Het eerst nog vloeibare mengsel van onder andere zand, cement, grind en water komt via een slang van de betonwagen in uw huis of tuin. We verdelen het betonmengsel door de ruimte en dan is het tijd om de chemie zijn werk te laten doen. Het beton zal in de eerste paar uur deels uitharden.

Bij betonvloeren storten hoort ook vlinderen, oftewel het monolithisch afwerken van de vloer. Dat kan op het moment dat het beton zo hard is dat we er met onze vlindermachines op kunnen lopen. En nog nat genoeg is om te bewerken. Wanneer dit kan is mede afhankelijk van de temperatuur binnen en buiten én de luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk dat de temperatuur minimaal 15 graden is in huis.

Op kleur brengen

Door het vlinderen verdwijnen de grove delen naar beneden en komen de fijne deeltjes van het beton aan de oppervlakte. Dit vormt uiteindelijk een verdichte toplaag. Daarom is dit ook het moment om kleurpigmenten in de vloer te strooien. Deze kleurpigmenten worden mee-gevlinderd, zodat de kleur onderdeel wordt van deze verdichte toplaag en er niet uit kan slijten.

Na het vlinderen kan de vloer verder uitharden. U kunt de vloer na een paar dagen afdekken met stucloper. De exacte tijd is afhankelijk van hoe snel de gestorte betonvloer droogt en dat hangt weer af van de weersomstandigheden. We laten u natuurlijk weten wanneer dat in uw situatie is.

betonnen vloer afwerken

Het droogproces van gestorte betonvloeren

Bij betonvloeren storten komt een nauwkeurige planning kijken. Wanneer u na het storten verder gaat met verbouwen raden wij aan de vloer af te dekken met stucloper. Dit beschermt de vloer en vertraagt ook het droogproces. De stucloper mag maximaal drie maanden aan één stuk blijven liggen. Daarna is het nodig om de vloer te luchten en opnieuw af te dekken.

Als de verbouwing klaar is, kan de stucloper eraf. Na een droogproces van minimaal drie tot vier weken, kunnen we de vloer impregneren. Ook deze droogtijd is weer afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Laat ons tijdig weten wanneer uw werkzaamheden klaar zijn, zodat we het impregneren vast kunnen inplannen.

De laatste stap van betonvloeren storten

Impregneren is het laatste onderdeel van betonvloeren storten. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de vloer 95% vuil- en vochtafstotend wordt. We beginnen met het opschuren van de vloer. De ‘poriën’ van het beton gaan daardoor openstaan. Na het stofvrij maken kunnen we het impregneermiddel in de vloer dweilen. In meerdere lagen, net zo lang tot de vloer verzadigd is. Het is nu nog 24 uur geduld hebben en dan kunt u met sokken of schone schoenen over de vloer lopen. Na een week is de vloer helemaal klaar. Dat betekent dat u weer mag stofzuigen en dweilen. En vooral: uw woning inrichten en genieten!

Betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

Kies uw betonvloer uit in onze showroom

We hopen dat u een beetje zicht hebt op hoe betonvloeren storten in z’n werk gaat. Komt u onze mooie vloeren bekijken in de showroom? Van harte welkom! Maak wel van tevoren even een afspraak, dan zorgen wij dat de adviseur én de koffie voor u klaarstaat.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.