SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer betonlook, betonnen vloer Willem Designvloeren

Wat is beton ciré?

Beton ciré of ook wel beton stuc genoemd, is niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Deze beton stuc geeft sfeer en persoonlijkheid aan een ruimte. Dankzij de verschillende texturen is zelfs de uitstraling te kiezen. Of je nu houdt van veel kleur of rustige grijstinten, alles is mogelijk. Maar wat is beton ciré nu precies? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is beton ciré?

Veel mensen denken ‘wat is beton ciré nu precies?’. Het betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is het product ontwikkeld tot een strakke stuc die we met een dunne laag aanbrengen. Beton ciré heeft een laagdikte van enkele millimeters waardoor het product toepasbaar is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al met al heeft deze betonlook stuc een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van het echte beton.

Wat is een beton ciré vloer?

Beton ciré valt onder de categorie betonlook vloeren. Evenals de gietvloeren zijn deze vloeren naadloos en onderhoudsvriendelijk, wat wens je nog meer? Hou je van een industriële woonstijl, landelijk of juist modern, het is geschikt voor in elk interieur. En niet geheel onbelangrijk, de vloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

beton ciré vloer, betonlook, betonlook vloer, beton ciré, wat is beton ciré

Wat zijn beton ciré wanden?

Waarschijnlijk is beton ciré niet het eerste product waar je aan denkt bij het opknappen van je muren. Toch is een wand met deze bekleding een echte eyecatcher, voor zowel in uw keuken als in de badkamer. Ook is een muur met deze wandbekleding gemakkelijk af te nemen en heel onderhoudsvriendelijk. Vetspetters van het koken in de keuken poets je er binnen no-time af. Wanden in het douchegedeelte maak je snel droog na het douchen en is makkelijk schoon te houden.

Betonlook wanden, beton cire wanden, beton ciré muren, beton ciré, wat is beton ciré

Wat is een geschikte ondergrond?

Heb jij een nieuwbouwwoning met vloerverwarming in combinatie met een zandcementdekvloer, of een bestaande woning met een bestaande vloer? Beton ciré brengen we in beide situaties zonder problemen aan. In een bestaande woning zijn er vaak wel meer voorbewerkingen nodig. Denk hierbij aan het ruw schuren van de tegelvloer, het aanbrengen van een epoxyprimer en het egaliseren van de ondervloer.

Onderhoud

Het onderhouden van beton ciré is zeer eenvoudig. De vloer regelmatig stofwissen of stofzuigen en dweilen is voldoende. Bij het dweilen adviseren wij een PH- neutraal onderhoudsmiddel te gebruiken. Wij adviseren de Lecol Clean OH -49. Geef je vloer of wand een extra boost door het eens in de zoveel tijd te dweilen met onze onderhoudspolish. Gebruik daarvoor de Lecol Polish V6, dit middel vult slijtage aan. Beide producten zijn te bestellen in onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Prijzen

De prijzen voor zowel vloeren als wanden, zijn opgebouwd in staffelprijzen. Hoe meer m² je afneemt, hoe aantrekkelijker de prijs is. Standaard nemen wij de epoxy, de egaline en de vloer zelf in de prijs op.

Benieuwd wat deze betonlook voor jou gaat kosten? Vul het offerteformulier in of neem contact op om een afspraak in te plannen bij ons in de showroom. Een van onze adviseurs helpt je graag verder!

Lees ook: beton ciré prijzen