SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU Gietvloeren, Betonlook vloeren in de woonkamer

Wat is beton ciré?

Beton ciré of ook wel beton stuc genoemd, is niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Beton ciré geeft sfeer en persoonlijkheid aan een ruimte. Dankzij de verschillende texturen is zelfs de uitstraling te kiezen. Of je nu houdt van veel kleur of rustige grijstinten, alles is mogelijk. Maar wat is beton ciré nu precies? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is beton ciré?

Veel mensen denken ‘wat is beton ciré nu precies?’. Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is beton ciré ontwikkeld tot een strakke stuc die met een dunne laag wordt aangebracht. Beton ciré heeft een laagdikte van enkele millimeters waardoor het product wordt toegepast op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al  met al heeft beton ciré een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van het echte beton. Dit beantwoordt je vraag ‘wat is beton ciré’.

Wat is een beton ciré vloer?

Beton ciré valt onder de categorie betonlook vloeren. Evenals de gietvloeren zijn deze vloeren naadloos en onderhoudsvriendelijk, wat wens je nog meer? Houd je van een industriële woonstijl, landelijk of juist modern, beton ciré is geschikt voor in elk interieur. En niet geheel onbelangrijk, de vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming.

beton ciré vloer, betonlook, betonlook vloer

Wat zijn beton ciré wanden?

Waarschijnlijk is beton ciré niet het eerste product waar je aan denkt bij het opknappen van je muren. Toch is een beton ciré wand een echte eyecatcher, voor zowel in uw keuken als in de badkamer.

Betonlook wanden, beton cire wanden, beton ciré muren

Wat is een geschikte ondergrond voor beton ciré?

Heb jij een nieuwbouwwoning met vloerverwarming in combinatie met een zandcementdekvloer, of een bestaande woning met een bestaande vloer? Beton ciré kan in beide situaties zonder problemen worden toegepast. In een bestaande woning zijn er vaak wel meer voorbewerkingen nodig alvorens beton ciré kan worden aangebracht. Denk hierbij aan het ruw schuren van de tegelvloer, het aanbrengen van een epoxyprimer en het egaliseren van de ondervloer.

Onderhoud beton ciré

Het onderhouden van beton ciré is zeer eenvoudig. De vloer regelmatig stofwissen of stofzuigen en dweilen is voldoende. Bij het dweilen adviseren wij een PH- neutraal onderhoudsmiddel te gebruiken. Geef beton ciré een extra boost door het eens in de zoveel tijd te dweilen met onze onderhoudspolish. Gebruik daarvoor de Leha v6, dit middel vult slijtage aan. De Leha v6 is uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Prijzen beton ciré

De prijzen van beton ciré voor zowel vloeren als wanden, zijn opgebouwd in staffelprijzen. Hoe meer m² je afneemt, hoe aantrekkelijker de prijs wordt. Onderstaand geven we je een prijsvoorbeeld uitgaande van het egaliseren van de ondervloer en het aanbrengen van de beton ciré vloer voor 65 m²:

65 m²Egaliseren van de ondervloer€ 13,45 p/m²
65m²Beton ciré vloer incl. laklagen€ 72,50 p/m²
 Totaal excl. 21% BTW:€ 5.586,75

Benieuwd wat beton ciré voor jou gaat kosten? Vul het offerteformulier in of neem contact op om een afspraak in te plannen bij ons in de showroom. Een van onze adviseurs helpt je graag verder!