SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer betonlook, betonnen vloer Willem Designvloeren

Wat is beton ciré?

Beton ciré, ook wel betonstuc, is niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Deze beton stuc geeft sfeer en karakter aan een ruimte. Dankzij de verschillende texturen is zelfs de uitstraling te kiezen. Of je nu houdt van veel kleur of rustige grijstinten, alles is mogelijk. Maar wat is beton ciré nu precies? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is beton ciré?

Wat is beton ciré nu precies? Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is het product ontwikkeld tot een strakke stuc die we met een dunne laag aanbrengen. Beton ciré is maar een paar millimeter dik waardoor het product toe te passen is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al met al heeft deze betonlook stuc een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van echt beton.

Beton ciré bestaat uit onder andere cement, hars en kleurstof. Door deze kleurstof kun je jouw gewenste kleur kiezen uit alle RAL- en NCS- kleuren.

Wat is het verschil tussen beton en beton ciré?

Beton en beton ciré lijken dan misschien op elkaar er zijn toch veel verschillen tussen deze twee producten. Wij zetten een aantal verschillen voor je op een rij:

 • Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik, beton ciré is een paar millimeter dik;
 • Een betonvloer storten we en deze betonstuc smeren we op de vloer of wand;
 • Beton kan alleen op de vloer, beton ciré op vloer en wand;
 • Betonvloeren worden geïmpregneerd, beton ciré vloeren en wanden worden gelakt;

Gevlinderde woonbeton vloer met beton ciré wanden en kleipleister wanden van American Clay | Willem Designvloeren

Wat zijn de voordelen van beton ciré?

 • Toepasbaar vloeren, wanden, meubels, in badkamers of op trappen;
 • Maar een paar millimeter dik en daarom licht in gewicht;
 • Verkrijgbaar in alle RAL- en NCS- kleuren;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Tegels en voegen schrobben zijn voorgoed verleden tijd, zeker in de badkamer of keuken;
 • Hygiënisch en erg onderhoudsvriendelijk;
 • Veel verschillende afwerkmogelijkheden

Wat is een beton ciré vloer?

Beton ciré hoort thuis in de categorie betonlook vloeren. Net als gietvloeren zijn is beton ciré naadloos en onderhoudsvriendelijk. Wat wil je nog meer? Hou je van een industriële woonstijl, landelijk of juist modern? Beton ciré is geschikt voor elk interieur. En niet geheel onbelangrijk, deze vloer gaat perfect samen met vloerverwarming.

Wat kost het?

Beton ciré vloeren en wanden berekenen we met staffelprijzen. Dat betekent hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter. Hierdoor is het lastig om een prijs af te geven. Maar we begrijpen wel dat je vooraf wilt weten hoeveel je ongeveer kwijt bent. Daarom hebben wij een rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters, selecteer de beton ciré vloer en verzend je aanvraag. Na verzending ontvang je meteen een prijsindicatie in je mailbox.
Prijsindicatie beton ciré vloer berekenen

beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Wat zijn beton ciré wanden?

Beton ciré is een unieke, stijlvolle stucafwerking. Een echte eyecatcher voor de wanden van de badkamer, keuken, slaapkamer of welke ruimte dan ook. Deze afwerking voor wanden is naadloos en daarom erg onderhoudsvriendelijk. Deze betonstuc kan zelfs achter de kookplaat of tegen de wanden in het douchegedeelte. Ideaal, want dat betekent dat voegen schrobben voorgoed verleden tijd is.

Wat kost het?

Hierbij geldt hetzelfde als bij de vloerafwerking. Ook bij wanden werken we met staffelprijzen. Hoe meer vierkante meter je afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter. De prijs is vaak licht afwijkend van de vloer. Dat komt omdat de opbouw iets anders is. Wil jij een prijs berekenen voor wanden? Daarvoor kun je ook onze rekentool gebruiken.
Prijsindicatie beton ciré wanden berekenen

Betonlook wanden, beton cire wanden, beton ciré muren, beton ciré, wat is beton ciré

Ondergrond

Deze beton stuc kan in zowel nieuwbouw- als verbouwwoningen worden toegepast. Op vloer en wand. Maar er zijn wel een paar aandachtspunten voor de ondergrond. In het douchegedeelte van de badkamer moeten de wanden bijvoorbeeld worden voorbewerkt met cementgebonden stuc. Bijvoorbeeld Ardex. Gaan we over een bestaande tegelvloer heen? Dan moeten de tegels heel zijn en goed vast liggen. Wil jij weten of de ondergrond die jij hebt geschikt is voor beton ciré? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Contact opnemen

Onderhoud

Bij de voordelen zeiden we al dat beton ciré erg onderhoudsvriendelijk is. Dat komt door de naadloze uitvoering en de gelakte afwerking. De vloer regelmatig stofzuigen, minimaal twee keer per week en dweilen, minimaal een keer per week is voldoende. Bij het dweilen raden wij aan een PH- neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Wij adviseren de Lecol Clean OH -49. Geef je vloer of wand een extra boost door het eens in de zoveel tijd te dweilen met onderhoudsmiddel. Gebruik daarvoor de Lecol Polish V6. Dit onderhoudsmiddel vult slijtage aan. Beide producten zijn te bestellen in onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Meer weten of een afspraak maken?

Heb jij na het lezen van dit blogartikel nog onbeantwoorde vragen? Of wil je deze betonlook in het echt komen bekijken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder en zien je natuurlijk graag terug in onze showroom! We hopen tot snel!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.