SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer betonlook, betonnen vloer Willem Designvloeren

Wat is beton ciré?

Beton ciré of betonstuc is niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Deze beton stuc geeft sfeer en karakter aan een ruimte. Dankzij de verschillende texturen is zelfs de uitstraling te kiezen. Of je nu houdt van veel kleur of rustige grijstinten, alles is mogelijk. Maar wat is beton ciré precies? In dit artikel vertellen we je meer over deze betonstuc.

Wat is beton ciré?

Wat is beton ciré precies? Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is het product ontwikkeld tot een strakke stuc die we met een dunne laag aanbrengen. Beton ciré is maar een paar millimeter dik waardoor het product toepasbaar is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al met al heeft deze betonlook stuc een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van écht beton.

Beton ciré bestaat uit onder andere cement, hars en kleurpigment. Door deze kleurpigmenten kun je beton ciré kiezen in elke kleur.

Wat is het verschil tussen beton en beton ciré?

Beton en beton ciré lijken misschien op elkaar maar er zijn toch ook (grote) verschillen tussen deze twee. Wij zetten een aantal verschillen voor je op een rij:

 • Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik, beton ciré is een paar millimeter dik;
 • Een betonvloer storten we maar betonstuc smeren we op de vloer of wand;
 • Beton kan alleen op de vloer, beton ciré op vloer en wand;
 • Betonvloeren worden geïmpregneerd, beton ciré vloeren en wanden worden gelakt;

Wat zijn de voordelen van beton ciré?

 • Toepasbaar vloeren, wanden, meubels, in badkamers of op trappen;
 • Maar een paar millimeter dik en daarom licht in gewicht;
 • Verkrijgbaar in elke kleur;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Tegels en voegen schrobben zijn voorgoed verleden tijd, zeker in de badkamer of keuken;
 • Hygiënisch en erg onderhoudsvriendelijk;
 • Veel verschillende afwerkmogelijkheden

Wat is een beton ciré vloer?

Beton ciré hoort thuis in de categorie betonlook vloeren. Net als gietvloeren zijn is beton ciré naadloos en onderhoudsvriendelijk. Wat wil je nog meer? Hou je van een industriële woonstijl, landelijk of juist modern? De betonstuc past in elk interieur. En ook niet onbelangrijk, deze vloer gaat perfect samen met vloerverwarming.

Wat kost het?

Betonlook vloeren en wanden berekenen we met staffelprijzen. Dat betekent hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter. Hierdoor is het lastig om een prijs af te geven. Maar we snappen dat je vooraf wilt weten hoeveel je ongeveer kwijt bent. Daarom hebben we een rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters, selecteer het gewenste vloertype en verzend je aanvraag. Na verzending ontvang je meteen een richtprijs in je inbox.
Richtprijs beton ciré berekenen

beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Wat zijn beton ciré wanden?

Beton ciré is een unieke, stijlvolle stucafwerking. Een echte eyecatcher voor de wanden van de badkamer, keuken, slaapkamer of welke ruimte ook. Deze afwerking voor wanden is naadloos en daarom erg onderhoudsvriendelijk. Deze betonstuc kan zelfs achter de kookplaat of tegen de wanden in het douchegedeelte. Ideaal, want dat betekent dat voegen schrobben voorgoed verleden tijd is.

Wat kost het?

Hierbij geldt hetzelfde als bij de vloerafwerking. Ook bij wanden werken we met staffelprijzen. Hoe meer vierkante meter je afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter. De prijs is vaak licht afwijkend van de vloer. Dat komt omdat de opbouw iets anders is. Wil je een prijs berekenen voor wanden? Daarvoor kun je ook onze rekentool gebruiken.
Rekentool gebruiken

Ondergrond

Deze beton stuc kan in zowel nieuwbouw- als verbouwwoningen. Op vloeren en wanden. Maar er zijn wel een paar aandachtspunten voor een goede ondergrond. In het douchegedeelte van de badkamer moeten de wanden bijvoorbeeld worden voorbewerkt met cementgebonden stuc. Bijvoorbeeld Ardex. Gaan we over een bestaande tegelvloer heen? Dan moeten de tegels heel zijn en goed vast liggen.

Onderhoud

Bij de voordelen zeiden we al dat beton ciré erg onderhoudsvriendelijk is. Dat komt door de naadloze uitvoering en gelakte afwerking. De vloer regelmatig stofzuigen, minimaal twee keer per week en dweilen, minimaal een keer per week is voldoende. Bij het dweilen raden wij aan een PH- neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Daarvoor adviseren de Lecol Clean OH -49. Geef je vloer of wand een extra boost door het eens in de zoveel tijd te dweilen met onderhoudsmiddel. Gebruik daarvoor de Lecol Polish V6. Dit onderhoudsmiddel vult slijtage aan. Beide producten zijn te bestellen in onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Meer weten of een afspraak maken?

Heb je na het lezen van dit artikel nog onbeantwoorde vragen? Of wil je deze betonlook in het echt zien? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder en dan zien je natuurlijk graag terug in onze showroom. We hopen tot snel!
Contact opnemen