SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Yes! Onze showroom is op afspraak weer geopend! Maak nu uw afspraak om onze showroom te bezoeken. Ontvangt u liever meer informatie door middel van een videogesprek? Geen probleem, ook via die weg staan wij nog steeds voor u klaar! ×

betonvloer met bricks, waaltjes en beton

Hoe dik moet een betonvloer zijn?

Een betonvloer is een échte eyecatcher in huis of in de tuin. Naast de prachtige uitstraling is een betonvloer ook eenvoudig in onderhoud. Genoeg redenen dus om een betonvloer te overwegen. Wil jij graag een betonvloer realiseren? Dan vraag je, je vast af hoe dik een betonvloer moet zijn. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de situatie. In deze blog leggen we je uit welke dikte je wanneer toepast.

Gevlinderde betonvloer binnen

1.     Op een constructievloer met vloerverwarming

Is er in jouw situatie een goede, stevige en stabiele constructievloer aanwezig? Kan deze constructievloer het gewicht van een betonvloer dragen? En ligt er vloerverwarming op de constructievloer? Dan is de dikte voor jouw betonvloer minimaal 7 centimeter. Deze dikte is nodig voor voldoende dekking op de vloerverwarming en de wapening én om de kans op scheurvorming te verminderen.

2.     Op een constructievloer met isolatie en vloerverwarming

Ligt er in jouw huis wel een goede constructievloer maar ligt er op de constructievloer eerst nog isolatie met daarop vloerverwarming? Dan werken wij met een minimale dikte van 9 centimeter. Deze 9 centimeter is nodig om de kans op scheurvorming te verminderen en om de kans op het hol klinken van de vloer te verminderen.

3.     Op een zandbed met isolatie en vloerverwarming

Het kan zijn dat er helemaal geen constructievloer aanwezig is. Bijvoorbeeld als er een houten constructie en kruipruimte aanwezig was, je de houten constructie hebt verwijderd en de kruipruimte hebt opgevuld met zand en isolatie. In dit geval moet de betonvloer minimaal 12 centimeter dik zijn. Deze 12 centimeter is nodig om een constructieve vloer en leefvloer in één te creëren. In deze opbouw werken we met twee wapeningsnetten. Een dubbele wapening noemen we dat. Op deze manier zorgen we dat de betonvloer constructief sterk genoeg is.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Gevlinderde betonvloer buiten

1.     Een gevlinderde betonvloer buiten als terras

Wil jij in de tuin een gevlinderd betonnen terras realiseren waar je loungeset of tuinset of komt te staan? En komt er uiteindelijk geen zwaar gewicht op te staan zoals een jacuzzi, buitenkeuken of overkapping? Dan werken we met een minimale dikte van 15 centimeter. Er moet dan wel een stabiel en aangetrild zandbed aanwezig zijn van tenminste 10 centimeter. Vergeet niet om ook het afschot mee te nemen in de berekening!

2.     Een gevlinderde betonvloer buiten als terras met zwaar gewicht

Een overkapping, veranda of tuinhuis op een gevlinderd betonnen terras? Houd dan rekening met een minimale dikte van 20 centimeter. Deze dikte is nodig om een constructief sterke vloer te maken en de kans op scheurvorming te verminderen. De kans op scheurvorming is nooit uit te sluiten, maar als er scheuren komen vullen wij deze kosteloos voor je op. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

3.     Een gevlinderde betonvloer buiten als oprit

Vind jij een betonnen oprit het mooiste wat er is en wil je dit maar al te graag realiseren? Dat kan en zeker doen! Je moet hierbij wel rekening houden met een minimale dikte van 20 centimeter. Om de betonvloer constructief sterk genoeg te maken passen we ook hier een dubbele wapening toe. Denk ook aan het afschot dat aanwezig moet zijn.

Lees ook: betonvloer storten en vlinderen

terras van beton

Contact

Wil jij een betonvloer in huis of in de tuin realiseren? En wil je meer weten over de mogelijkheden of hoe dik jouw betonvloer moet worden? Neem contact met ons op om je vragen te stellen of een afspraak te plannen in onze showroom!