SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton ciré vloer

Wat is het verschil tussen een gietvloer en beton ciré?

Wat is het verschil tussen een gietvloer en beton ciré? Deze vraag krijgen we regelmatig. De hoogste tijd om er een blog over te schrijven.

Om het verschil tussen een gietvloer en beton ciré te kunnen benoemen, lichten we eerst beide soorten vloeren even uit.

De gietvloer is een betonlook vloer die in een paar millimeter dikte op je ondervloer gegoten wordt. Een gietvloer heeft een strak en glad uiterlijk. Je vindt bij ons vier verschillende soorten gietvloeren:

Brochure bekijken

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Deze gietvloeren verschillen onderling door hun samenstelling, de kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn en de toepassing. Zo zijn de minerale gietvloer en PU gietvloer in alle RAL- en NCS-kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is de PU gietvloer de enige vloer die we in twee kleuren kunnen maken én die we ook in het douchegedeelte van de badkamer leggen.

Meer informatie over de verschillende soorten gietvloeren

betoncire, betonciré, betoncirévloer, betonciré, betonlookvloer

Beton ciré is ook een betonlook vloer, maar we kunnen het ook toepassen op de muur. Beton ciré betekent letterlijk ‘gewreven beton’. Het materiaal is een betonstuc dat we met een spaan aanbrengen op de vloer of wand. Net als bij een gietvloer is dit een paar millimeter dik. Beton ciré kun je in elke RAL- of NCS-kleur kiezen en het heeft structuur. Je kunt daarbij zelf kiezen of de afwerking rustig of robuust mag worden.

Meer informatie over beton ciré vloeren

Het verschil tussen een gietvloer en beton ciré

Beton ciré is een veel gekozen optie voor de badkamer, maar we brengen het niet aan in het douchegedeelte waar veel water op komt. Daarin verschilt het met de PU gietvloer die we wel in de gehele badkamer leggen. Waarom doen we dat met beton ciré niet.

De PU gietvloer is een vloer op basis van kunststof en deze vloer is 100% waterdicht. Beton ciré maken we waterdicht door een beschermende laag aan te brengen. Wanneer er iets hards op de vloer valt, zou dit de beschermlaag kunnen aantasten. Je kunt dit dus in je hele badkamer laten aanbrengen, maar raden we af in het douchegedeelte.

Marmerlook vloer

Er is ook een verschil tussen beton ciré en de metallic gietvloer. De metallic gietvloer is er in acht parelmoer kleuren. Je kunt beton ciré krijgen in elke RAL- en NCS-kleuren, maar daar horen geen metallic kleuren bij. Wil jij een glanzende marmerlook? Dan is de metallic gietvloer dus meer geschikt.

verschil gietvloer beton ciré. metallic epoxy vloer, metallic gietvloer

De verschillen tussen een gietvloer en beton ciré op een rij

Gietvloer Beton ciré
Gietmengsel in een laag Betonstuc in twee lagen
Kleuren afhankelijk van het soort gietvloer In elke RAL- en NCS-kleur
Gladde, strakke afwerking Afwerking met rustige of robuuste structuur
Alleen voor op de vloer Kan op vloer en wand
PU gietvloer kan in douchegedeelte van de badkamer, de rest van de gietvloeren niet Kan niet in het douchegedeelte, maar wel in de rest van de badkamer

Richtprijs aanvragen: gietvloer of beton ciré

De overeenkomsten tussen een gietvloer en beton ciré

Er zijn ook een aantal overeenkomsten tussen een gietvloer en beton ciré. Al luidt de titel van dit blogartikel: ‘Wat is het verschil tussen een gietvloer en beton ciré?’, vinden we het wel de moeite waard om deze ook even kort te noemen.

Overeenkomst: de afwerking

Een van de overeenkomsten tussen een gietvloer en beton ciré is de afwerking. Beide soorten vloeren werken we af met twee laklagen. Deze laklagen zijn transparant en mat en zorgen voor een onderhoudsvriendelijke afwerking. Een uitzondering is de PU gietvloer. Die werken we af met één laklaag.

Overeenkomst: productietijd en droogtijd

De productietijd en droogtijd van een gietvloer en beton ciré zijn ook bijna hetzelfde. De productietijd is één tot anderhalve week. Dit komt omdat beide producten bestaan uit verschillende lagen. In verband met de droogtijd van beide producten brengen we één laag per dag aan. Ook de droogtijd van zowel beton ciré als de gietvloer is bij allebei een week.

We hopen dat je zo een betere vergelijking kunt maken tussen een gietvloer en beton ciré. Wil je meer weten over een van beiden producten? Of wil je de vloeren graag vergelijken met een gevlinderde betonvloer? Neem gerust contact op. We denken graag met je mee!
Ik wil contact opnemen