SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

douchevloer gieten, gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

De voor- en nadelen van een PU gietvloer in de badkamer

Ben je op zoek naar een mooie en praktische vloer voor in de badkamer? Met een PU gietvloer in de douche creëer je een moderne look en heb je weinig onderhoud. We vertellen je in dit blogartikel meer over wat een PU gietvloer is én wat de voor- en nadelen van een PU gietvloer in de badkamer zijn.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU (polyurethaan) gietvloer is een kunststof vloer die 100% vocht- en vuilafstotend is. Daardoor is deze betonlook vloer zelfs toe te passen in het douchegedeelte in de badkamer. PU gietvloeren zijn maar een paar millimeter dik en passen daarom in elk interieur.

Vlak maken en lakken

We maken de vloer in verschillende lagen. Als de ondervloer niet helemaal vlak is, egaliseren we die eerst met egaline. Als de vloer vlak is of vlak gemaakt is volgt er een primer, dit noemen we ook wel de schraplaag. Vervolgens gieten we het PU mengsel op de vloer en als laatste brengen we meerdere laklagen aan.

De vloeropbouw is in het kort:

 • egaline
 • schraplaag
 • PU gietvloer
 • 1e laklaag
 • 2e laklaag

Droogtijd PU gietvloer

Elke laag heeft droogtijd nodig. Daarom leggen we per dag één laag van de vloer. Het duurt dus een aantal dagen voor de vloer klaar is. Maar dan heb je als eindresultaat een vloer met een strak en naadloos design. We raden daarom aan om rekening te houden met een week aan werkzaamheden. Daarna volgt nog een week droogtijd. Totaal is het daarom belangrijk dat je rekening houdt met twee weken.

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Wat zijn de kenmerken van een PU gietvloer en voor welke ruimtes is de PU gietvloer geschikt? We vertellen je meer over de PU gietvloer aan de hand van een aantal vragen.

Is een gietvloer duurzaam?

Jazeker! Een gietvloer gaat jaren mee en gaat supergoed samen met vloerverwarming. Doordat de vloer de warmte goed vasthoudt, is het dus ook een duurzame manier van verwarmen.

Is een gietvloer koud?

Nee, gietvloeren zijn, in tegenstelling tot beton, niet koud. Wel zit er verschil tussen de soorten gietvloeren. We hebben naast de PU gietvloer ook de cementgebonden gietvloer, de minerale gietvloer en de metallic gietvloer. Van deze vier is de PU gietvloer de warmste vloer.

Geen vloerverwarming in de badkamer? Geen probleem!

Zowel voor een gietvloer als voor gevlinderde betonvloeren geldt dat ze uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming, waardoor de vloer op koude dagen behaaglijk warm aanvoelt. Heb je geen vloerverwarming in de badkamer? Dat hoeft geen belemmering te zijn om voor een PU gietvloer te kiezen. De vloer neemt de temperatuur van de omgeving aan en voelt dus nooit koud aan.

Krasbestendigheid van verschillende soorten gietvloeren

Is een gietvloer krasbestendig? Nee, een gietvloer is niet volledig krasbestendig. Ook qua gevoeligheid zit er weer verschil tussen de verschillende gietvloeren. Een PU gietvloer is het zachtst van allemaal en daardoor het minst krasbestendig. Een cementgebonden gietvloer is al wat harder.

De vloeren zijn prima te beschermen met meubelviltjes, schoon- en droogloopmatten als je dit type vloer door je hele huis legt en door regelmatig even te stofzuigen, zodat vuil niet kan gaan schuren.

De meest krasbestendige vloer

Wil je graag een volledig krasbestendige en slijtvaste vloer? Overweeg dan eens onze gevlinderde betonvloer.

De kosten van een PU gietvloer

Is een gietvloer duur? Deze vraag kunnen we niet met ja of nee beantwoorden, want wat duur is, is voor iedereen anders. We kunnen je natuurlijk wel vertellen wat je ongeveer kwijt bent. Hierbij gaan we uit van de prijs van een PU gietvloer inclusief egaline.

50m2                           6.100,-
80m2                           8.160,-
120m2                         10.980,-

Als je de prijzen terugrekent naar de prijs per vierkante meter, zal je zien dat er verschil tussen zit. Dat komt doordat wij werken met staffelprijzen. Hoe meer vloer je afneemt, hoe minder je betaalt per vierkante meter. Waarom dat is? Simpelweg omdat de reiskosten bijvoorbeeld hetzelfde blijven, de werkweek alsnog een werkweek aan werkzaamheden blijft en we je dat voordeel niet willen onthouden.

De prijs voor een PU gietvloer in de badkamer wordt dus gunstiger per vierkante meter wanneer je de vloer ook doorlegt in andere ruimtes en zo een groter oppervlak creëert.

Wil je weten wat een PU gietvloer in jouw situatie kost? Vul onze rekentool in en ontvang de prijzen binnen een paar minuten in je mailbox!
Richtprijs berekenen

De voor- en nadelen van een PU gietvloer in de badkamer

Een PU gietvloer is heel geschikt voor in de badkamer, omdat de vloer naadloos is en dus hygiënisch. Daarnaast is de vloer 100% vuil- en vochtafstotend. Dat betekent dat je deze gietvloer als douchevloer kunt gebruiken. Oftewel: je kunt hem ook in het douchegedeelte van de badkamer laten leggen. Dit is bij de andere gietvloeren niet het geval.

Gietvloer onder afschot

De PU gietvloer in je badkamer leggen we in het douchegedeelte natuurlijk onder afschot, zodat het water goed wegloopt.

De kleuren van een PU gietvloer

De vloer is in alle kleuren te kiezen. Ook kun je voor twee kleuren gaan, om de vloer een betonlook karakter of gewolkt effect te geven.

PU gietvloer in combinatie met beton ciré wanden in de badkamer en slaapkamer

De voordelen van een PU gietvloer samengevat:

 • In alle RAL- en NCS-kleuren verkrijgbaar;
 • Neemt met een dikte van ongeveer 6 millimeter weinig ruimte in;
 • Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;
 • Neemt de temperatuur van de ruimte aan en voelt dus niet koud;
 • 100% vocht- en vuilafstotend;
 • Gaat goed samen met vloerverwarming;
 • Elastisch materiaal, waardoor er weinig kans is op scheurvorming;
 • Geen verkleuring, door onze keuze voor alifatische gietvloeren.

De nadelen van een PU gietvloer:

 • Niet volledig krasbestendig;
 • Het duurt meerdere dagen om de PU gietvloer te realiseren;
 • Niet in metallic en parelmoer kleuren verkrijgbaar.

Wil je een metallic of parelmoer vloer? Bekijk dan onze metallic gietvloer!

Voorbeelden van een PU gietvloer in de badkamer

We kunnen ons voorstellen dat je vooral wilt weten hoe een PU gietvloer in de badkamer eruitziet. Daarom zie je hieronder wat voorbeelden van opgeleverde projecten. Prachtig toch?

Wil je zelf gietvloeren en betonvloeren bekijken, voelen en vergelijken? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom! Zien we je snel?
Afspraak maken