SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

foto Buiten terras gevlinderd beton Willem Designvloeren

Betonnen terras aanleggen in 6 stappen

Het voorjaar doet zijn intrede, dit betekent ook dat we weer lekker naar buiten gaan! Heerlijk genieten op het terras met een kopje koffie of een drankje. Hoe fijn is het dan om een terras te hebben zonder vuile voegen, verzakkingen of waar water op blijft staan. Wij bieden de oplossing. Een gevlinderd betonnen terras.

De voordelen van een betonnen terras

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen terras voor je op een rijtje gezet:

  • Geen verzakkingen;
  • Geen zichtbare looppaden;
  • Spotjes kunnen mooi verwerkt worden in het terras;
  • Nooit meer last van onkruid;
  • Onder afschot, minder kans op plasvorming;
  • Leverbaar in diverse kleuren;
  • Eenvoudig in onderhoud.

terras van beton met loungeset

De dikte van een betonnen terras

Voordat we jouw betonnen terras daadwerkelijk aanleggen, bepalen we eerst de dikte van het terras. De uiteindelijke dikte is afhankelijk van de ondergrond en het doeleinde van het terras. Dient jouw terras enkel als een terras waar een loungeset op komt te staan? Dan is 15 centimeter voldoende. Is het een gevlinderd betonnen terras met oprit waar ook auto’s op komen te staan? Dan hanteren we een dikte van 20 centimeter.

De mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om jouw betonnen terras aan te leggen. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld een tegelmotief in het betonnen terras te laten slijpen. Dit kan in vrijwel iedere maat. Daarnaast kunnen wij ook je betonnen terras aanleggen op kleur. Er is keuze uit meerdere kleuren.

De kosten van een betonnen terras

Bij het aanleggen van een betonnen terras, zijn ook de kosten een belangrijk onderdeel. Het ligt aan de keuzes die je maakt voor een gevlinderd betonnen terras op welke prijs je uitkomt. Een prijsvoorbeeld uitgaande van een gevlinderd betonnen terras van 15 centimeter inclusief gekleurde toplaag is: € 107,45 per m², incl. btw.

Voor een gespecificeerd prijsvoorstel nodigen wij jou van harte uit bij ons in de showroom. Samen met jou bespreken we alle opties.
Afspraak maken

De eerste stap in het aanleggen van een betonnen terras

De eerste stap van het betonnen terras aanleggen zijn de voorbereidende werkzaamheden. Het huidige terras dient allereerst verwijderd te worden. Daarna moet je het zand- of puinbed afgraven of opvullen. (dit is afhankelijk van de uiteindelijke dikte van jouw betonnen terras dat we aanleggen) Daarnaast dienen de voorbereidingen voor eventuele spotjes gereed te zijn.

Wat betreft het zand- of puinbed. Dit moet van tevoren afgetrild zijn en het liefst ook al onder afschot liggen.

Bovenstaande voorbereidingen voeren wij niet uit. Dit kun je zelf doen of uitbesteden aan derden.

betonvloer buiten

De tweede stap

Nadat bovenstaande voorbereidingen zijn uitgevoerd, stellen we de bekisting. Het stellen van de bekisting is ook in eigen beheer uit te voeren. Dit is een houten mal die we op het zand- of puinbed plaatsen. In deze mal storten we later het beton. Zo blijft het beton waar je het hebben wilt, en loopt dit niet weg.

De derde stap

Alle volgende stappen na het stellen van de bekisting, voeren wij uit. Na de bekisting treffen wij alle voorbereidingen om het beton daadwerkelijk te gaan storten. Hieronder alle voorbereidingen die wij uitvoeren. Deze voorbereidingen voeren we uit voordat we jouw betonnen terras gaan aanleggen.

  • We brengen een folie aan op het zand- of puinbed
  • Vervolgens plaatsen we een foamband en isolatie tegen de randen. Dit voorkomt dat we het beton koud tegen bijvoorbeeld jouw woning aan storten
  • Op het folie leggen we stenen en daarbovenop bevestigen we de wapeningsnetten. Deze stenen zijn bedoeld om afstand te creëren tussen het folie en de wapening

De vierde stap

Als de bovenstaande voorbereidingen uitgevoerd zijn, gaan we verder met het storten van het beton. Dit doen we met behulp van een betonpomp. Vervolgens laten we het beton gedeeltelijk uitharden. Daarna gaan we de betonvloer bewerken met vlindermachines. Dit zorgt voor een sterk verdichte toplaag die wel tot 85% water- en vloeistofafstotend is. Om je terras voor 95% water- en vloeistofafstotend te maken, adviseren we om deze te impregneren.

De vijfde stap

Zoals we hierboven aangaven, adviseren we om jou betonnen terras te impregneren. Zo voorkom je dat er vloeistoffen de vloer intrekken. Denk hierbij aan vet van de barbecue, wijn of andere vloeistoffen. Een terras kan niet direct geïmpregneerd worden na het aanleggen van jouw betonnen terras.

De zesde stap

Na het opschuren, gaan we jouw betonnen terras impregneren. Dit is eigenlijk het verzadigen van het betonnen terras. Hierdoor vullen we alle openstaande poriën van de vloer op. Op deze manier ontstaat er een verdichte toplaag die tot wel 95% water- en vloeistofafstotend is.

Een betonnen terras bij jouw woning aanleggen?

Wil je een betonnen terras bij jouw woning laten aanleggen? Neem gerust contact met ons op. Samen met jou bespreken we wat de mogelijkheden zijn op basis van jouw wensen.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.