SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Het aanleggen van een betonnen terras, stap voor stap uitgelegd

Het voorjaar doet zijn intrede, dit betekent ook dat we weer lekker naar buiten gaan! Heerlijk genieten op het terras met een kopje koffie of een drankje. Hoe fijn is het dan om een terras te hebben zonder vuile voegen, verzakkingen of waar water in blijft staan. Wij bieden de oplossing aan. Namelijk een betonnen terras. In dit blog vertellen we hoe we een betonnen terras aanleggen, wat de kosten ervan zijn en wat de mogelijkheden zijn.

De voordelen van een betonnen terras

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen terras voor je op een rijtje gezet:

  • Geen verzakkingen
  • Geen zichtbare looppaden
  • Spotjes kunnen mooi verwerkt worden in het terras
  • Nooit meer last van onkruid
  • Onder afschot, dus geen plassen water
  • Leverbaar in diverse kleuren
  • Eenvoudig in onderhoud

De dikte van een betonnen terras

Voordat we jouw betonnen terras daadwerkelijk gaan aanleggen, bepalen we eerst de dikte van het terras. De uiteindelijke dikte is afhankelijk van het gebruik ervan. Dient jouw terras enkel als een terras waar een loungeset op komt te staan? Dan is 12cm voldoende. Is het een betonnen terras met oprit waar ook auto’s op komen te staan? Dan hanteren we een dikte van 15cm.

Daarnaast kunnen wij ook een betonnen terras aanleggen met een dikte van 20cm. Deze dikte adviseren wij als er bijvoorbeeld een boot of een camper op komt te staan. Is je terras te dun, dan kan deze namelijk sneller gaan scheuren.

De mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om jouw betonnen terras aan te leggen. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld een tegelmotief in het betonnen terras te laten slijpen. Dit kan in vrijwel iedere maat. Daarnaast kunnen wij ook je betonnen terras aanleggen op kleur. Er is keuze uit meerdere kleuren.

De kosten van een betonnen terras

Bij het aanleggen van een betonnen terras, zijn ook de kosten een belangrijk onderdeel. Hieronder geven wij jou een indicatie per m². Dit is inclusief gekleurde toplaag €70,- per m² ex. BTW.

Voor een gespecificeerde offerte nodigen wij jou van harte uit bij ons in de showroom. Samen met jou bespreken we alle opties. Klik hier om een afspraak te maken.

De eerste stap in het aanleggen van een betonnen terras

De eerste stap van het betonnen terras aanleggen zijn de voorbereidende werkzaamheden. Het huidige terras dient allereerst verwijderd te worden. Daarna moet je het zand- of puinbed opgraven of aanvullen. (dit is afhankelijk van de uiteindelijke dikte van jouw betonnen terras dat we aanleggen) Daarnaast dienen de voorbereidingen voor eventuele spotjes gereed te zijn.

Wat betreft het zand- of puinbed. Dit moet van tevoren aangetrild zijn en het liefst ook al onder afschot liggen.

Bovenstaande voorbereidingen voeren wij niet uit. Dit kun je zelf doen of uitbesteden aan derden.

betonnen terras, beton terras, beton terras design

De tweede stap

Nadat bovenstaande voorbereidingen zijn uitgevoerd, stellen we de bekisting. Dit is een houten mal die we op het zand- of puinbed plaatsen. In deze mal storten we later het beton. Zo blijft het beton waar je het hebben wilt, en loopt dit niet weg.

De derde stap

Alle volgende stappen na het stellen van de bekisting, voeren wij uit. Na de bekisting treffen wij alle voorbereidingen om het beton daadwerkelijk te gaan storten. Hieronder alle voorbereidingen die wij uitvoeren. Deze voorbereidingen voeren we uit voordat we jouw betonnen terras gaan aanleggen.

  • We brengen een folie aan op het zand- of puinbed
  • Vervolgens plaatsen we een foamband en isolatie tegen de randen. Dit voorkomt dat we het beton koud tegen bijvoorbeeld jouw woning aan storten
  • Op het folie leggen we stenen en daarbovenop bevestigen we de wapeningsnetten. Deze stenen zijn bedoeld om afstand te creëren tussen het folie en de wapening

De vierde stap

Als de bovenstaande voorbereidingen uitgevoerd zijn, gaan we verder met het storten van het beton. Dit doen we met een betonpomp die het beton verdeelt over het oppervlak. Vervolgens laten we het beton gedeeltelijk uitharden. Daarna gaan we de betonvloer bewerken met vlindermachines. Dit zorgt voor een sterk verdichte toplaag die wel tot 85% water- en vloeistofafstotend is. Om je terras voor 95% water- en vloeistofafstotend te maken, adviseren we om deze te impregneren.

De vijfde stap

Zoals we hierboven aangaven, adviseren we om jou betonnen terras te impregneren. Zo voorkom je dat er vloeistoffen de vloer intrekken. Denk hierbij aan vet van de barbecue, wijn of andere vloeistoffen. Een terras kan niet direct geïmpregneerd worden na het aanleggen van jouw betonnen terras. Daarom spuiten we een tijdelijke bescherming op het terras. Dit doen we met een curing compound. Deze laag schuren we er weer vanaf als we terras gaan impregneren.

De zesde stap

Na het opschuren van de curing compound laag, gaan we jouw betonnen terras impregneren. Dit is eigenlijk het verzadigen van het betonnen terras. Hierdoor vullen we alle openstaande poriën van de vloer op. Op deze manier ontstaat er een verdichte toplaag die tot wel 95% water- en vloeistofafstotend is.

Een betonnen terras bij jouw woning aanleggen?

Wil je een betonnen terras bij jouw woning laten aanleggen? Neem gerust contact met ons op. Samen met jou bespreken we wat de mogelijkheden zijn op basis van jouw wensen.

Klik hier om contact met ons op te nemen.